trsoft Vloženo 6. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 Ahoj, mam motor 2.0 TDI 103 kW CR DPF - kod CFHC. Vcera se mi po nekolika startech a kraktych jizdach rozsvitila kontrolka DPF a na maxidotu zprava, ze se mam podivat do manualu. Pochopil jsem,ze je potreba spustit regeneraci, dle manualu rychlost >60, 4./5. stupen, otacky 1800-2500 a min. 15 minut... to jsem provedl, takto jsem ujel cca 41 km danymi parametry a kontrolka stale nechce zhasnout. Diagnostika zadnou chybu nehlasi, v merenych hodnotach 'Particle filter, soot mass calculated' mi ukazoval hodnotu cca 15g, 'Particle filter, soot mass measured' hodnotu -0.46 (nasledne se mi ukliknutim podarilo tyto hodnoty vynulovat :-( - "samozrejme" bez vlivu na hlasku ). Napada nekoho co s tim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mioa701 Vloženo 6. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 Ake mas zaplnenie filtra? Mozes este skusit vyvolat nutenu regeneraciu pomocou VCDS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trsoft Vloženo 6. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 Bohuzel pred tim smazanim, to ukazovalo zaplneni ("soot mass calculated") priblizne 15 g (auto ma najeto ~164000 km), jinou hodnotu co by se tykala DPF jsem v merenych hodnotach nenasel, regenerace pres vcds trvala min 3/4 hodiny, nez doslo ke zvyseni volnobeznych otacek z cca 700 na 1000, nicmene hodnota v tom "soot calculated" i presto rostla... pote vcds skoncilo s regeneraci na chybu timeoutu pri provadeni regenerace... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mioa701 Vloženo 6. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 Tak to nutena regeneracia neprebehla v poriadku. Zaplnenie som myslel "oil ash residue", teda nespalitelne olejove sadze - teoreticky maximum je okolo 70 gramov, potom treba DPF vymenit / vycistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trsoft Vloženo 6. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 Jedina s oil ash co si vybavuji, ze tam bylo, byl udaj tusim v ml, a to bylo cislo 0.1 (ale ruku do ohne uz za to nedam :-( ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trsoft Vloženo 7. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Srpen 2018 "Vyreseno", regeneraci provedl servis a hotovo... Jen nemuzu najit popis techto poli '331 Particle filter; field regeneration lock status-Bit 0' a '332 Particle filter; field regeneration request status-Bit 0' v merenych hodnotach. Ma nekdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.