FrontVypla Vloženo 13. Únor 2024 Sdílet Vloženo 13. Únor 2024 (editace) Hezký den, mám krátce Kodiaq 2,0 TDI 4x4 DSG rok 04/2018. Auto jezdí řadí hezky. Jediné co jsem vypozoroval, tak když zařadím D a stojím na brzdě případně dojedu ke křižovatce a stojím na brzdě, tak slyším drnčení jakoby z prostřed palubní desky (Samozřejmě vím jak se zvuk nese a že to může být jinde). Když otevřu kapotu a a poslouchám přes okénko tak mi nepříjde že by to šlo z motorového prostoru. Nedělá to vždy ale ve velké většině případů ano. Jediné co jsem zkoušel tak mačkat všechno možné na palubní desce a přitlačit kryt motoru. Má někdo podobné zkušenosti? Edit: Když je po ránu chladněji a otáčky motoru nejsou klasických 800 ale 100, tak je auto potichu. Editováno: 19. Únor 2024, autor: FrontVypla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrontVypla Vloženo 30. Červenec 2024 Autor Sdílet Vloženo 30. Červenec 2024 Tak po několika měsících update. Nejprve sem věc řešil s bazarem, který má i svůj servis. jeden mechanik byl u motoru a druhy semnou v autě. Kupodivu ten co seděl semnou v autě nebyl hluchý a vibrace slyšel. Je pravda, že v motorovém prostoru prostě nic slyšet nebylo. Mechanik u motoru všechno procházel na všechno chytal, tlačil atd. Když v tom zatlačil na motor na pravé straně blíž k baterce a klid. Pustil a vibrace byly zpět. Tak se shodly že je vymačkaný silentblok převodovky. Vyměněno a volali, že je klid. Přijel jsem, sedl do auta a fakt klid. Cesta domů cca 30km. Dojedu k bráně a zase vibrace. Víceméně jsem se s tím naučil žít ale pořád mě to štvalo. Tak sem prolezl znovu vsechny fora a a zkusil tohle. Jedna stahovací páska na trubky k topení co jsou za motorem a pak to co podle mě pomohlo.... Trubky ke klimatizaci. Když sem se potom podíval v jakém místě vstupují z motorového prostoru do auta tak to sedělo. Vibrace poblíž okna a z palubní desky. Ta menší trubka je studena a drží dobře ale ta větší co se hodně hřeje se v té plastové objímce hodně hýbe. Tak nejdřív sem je sepnul k sobě ale pořád se dost mlela tak jsem ji druhou přitáhl ještě směrem dolů a najednou už je týden klid. Teď ale ještě dotaz. Nelíbí se mi moc to řešení pomocí pásek. Raději bych nějak vylepšil / vypodložil prostor mezi trubkou a objímkou. Nejlépe něco co tlumí vibrace a zároveň nezpůsobí kondenzaci vody. Aby pak hliníkové trubky v místě dotyku s vypodložením neoxidovaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.