FrontVypla Vloženo 13. Února Sdílet Vloženo 13. Února (editace) Hezký den, mám krátce Kodiaq 2,0 TDI 4x4 DSG rok 04/2018. Auto jezdí řadí hezky. Jediné co jsem vypozoroval, tak když zařadím D a stojím na brzdě případně dojedu ke křižovatce a stojím na brzdě, tak slyším drnčení jakoby z prostřed palubní desky (Samozřejmě vím jak se zvuk nese a že to může být jinde). Když otevřu kapotu a a poslouchám přes okénko tak mi nepříjde že by to šlo z motorového prostoru. Nedělá to vždy ale ve velké většině případů ano. Jediné co jsem zkoušel tak mačkat všechno možné na palubní desce a přitlačit kryt motoru. Má někdo podobné zkušenosti? Edit: Když je po ránu chladněji a otáčky motoru nejsou klasických 800 ale 100, tak je auto potichu. Editováno: 19. Února, autor: FrontVypla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrontVypla Vloženo 30. Července Autor Sdílet Vloženo 30. Července Tak po několika měsících update. Nejprve sem věc řešil s bazarem, který má i svůj servis. jeden mechanik byl u motoru a druhy semnou v autě. Kupodivu ten co seděl semnou v autě nebyl hluchý a vibrace slyšel. Je pravda, že v motorovém prostoru prostě nic slyšet nebylo. Mechanik u motoru všechno procházel na všechno chytal, tlačil atd. Když v tom zatlačil na motor na pravé straně blíž k baterce a klid. Pustil a vibrace byly zpět. Tak se shodly že je vymačkaný silentblok převodovky. Vyměněno a volali, že je klid. Přijel jsem, sedl do auta a fakt klid. Cesta domů cca 30km. Dojedu k bráně a zase vibrace. Víceméně jsem se s tím naučil žít ale pořád mě to štvalo. Tak sem prolezl znovu vsechny fora a a zkusil tohle. Jedna stahovací páska na trubky k topení co jsou za motorem a pak to co podle mě pomohlo.... Trubky ke klimatizaci. Když sem se potom podíval v jakém místě vstupují z motorového prostoru do auta tak to sedělo. Vibrace poblíž okna a z palubní desky. Ta menší trubka je studena a drží dobře ale ta větší co se hodně hřeje se v té plastové objímce hodně hýbe. Tak nejdřív sem je sepnul k sobě ale pořád se dost mlela tak jsem ji druhou přitáhl ještě směrem dolů a najednou už je týden klid. Teď ale ještě dotaz. Nelíbí se mi moc to řešení pomocí pásek. Raději bych nějak vylepšil / vypodložil prostor mezi trubkou a objímkou. Nejlépe něco co tlumí vibrace a zároveň nezpůsobí kondenzaci vody. Aby pak hliníkové trubky v místě dotyku s vypodložením neoxidovaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.