Spidi Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 Gyroskop? Jasná, já zapoměl, že tu máme lidi od LZS... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 Na Liberátorech létali hodně naše posádky, je to pojem mezi bombardéry. Některé verze sloužily i u pobřežního letectva - lovily ponorky... Máš přehled... No ovšem konkrétně tenhle bude představovat verzi H (BuNo 42-50447) a stroj pojmenovaný "Flying Rumor" - tedy létající latrína Tento Liberátor patřil do stavu 859. bombardovací perutě podřízené 15. letecké armádě USAF v Itálii. Odtud taky startovaly 15. 4. 1945 čtyři Liberátory k letu nad Němci obsazené území protektorátu Čechy a Morava. Zmíněný stroj byl na neštěstí sestřelen nočním dvoumotorovým stíhačem Junkers Ju-88G ze stavu 4. NJG 100 z Českých Budějovic. Všech osm členů posátky se zachránilo seskoken na padácích a do konce války přečkali skrýváni v řadách partyzánů. Neovládaný Liberátor dopadl 16. 4. 1945 krátce po půlnoci na pole, přibližně 300 metrů od mého domu a shořel... Další údaje o stroji zde : http://www.b24bestweb.com/flyingrumor.htm Ja mel doma kus trupu Bf-109, presnejsi udaje uz nevim, nekde to mam napsany, sestreleny pred koncem valky u Ceskyho Krumlova, bohuzel, mamina to jako "bordel" vyhodila pred par rokama do kontasu, kdyz sem byl mimo na prazdninach a delala uklid, do tedka bych vrazdil taky jsem to kdysi stavěl, měl jsem toho jako kluk hodně, ale pak jsem zmiznul na VŠ do Pardubic a už tady zůstal, a tak postupně nenápadně můj pokoj rodiče rušili a likvidovali různý mý věci. S mejma modelama si hraje synovec. Když jsem je viděl naházený do velký krabice a různě poškozený, myslel jsem, že mně budou omejvat. Jinak dokuď jsem měl v pokojíčku chemikálie, tak si tam moc netroufli, ale jak ségra pořídila caparta, tak jsem postupně začal likvidovat od těch nejnebezpečnějších chemikálií(to by jste čuměli, co jsem doma všecko měl ), když jsem všecky zvláště nebezpečné látky eliminoval a zůstaly tam jen relativně neškodné látky, tak jsem rodičům oznámil, že se už netřeba obávat. To byla chyba, protože pak se na pokojíček vrhli útokem a vše zlikvidovali. To vám řeknu, že to je hnusnej pocit, připadal jsem si jako kdybych umřel a likvidovali po mně pozůstalost. Mnohdy to pozůstalým nic neříká, a tak likvidujou jak diví, až se zemřelej musí otáčet v hrobě jak turbína v elektrárně . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 7. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 To byla chyba, protože pak se na pokojíček vrhli útokem a vše zlikvidovali. To vám řeknu, že to je hnusnej pocit, připadal jsem si jako kdybych umřel a likvidovali po mně pozůstalost. Mnohdy to pozůstalým nic neříká, a tak likvidujou jak diví, až se zemřelej musí otáčet v hrobě jak turbína v elektrárně . Podobný pocit jsem před léty prožil, když mi máma sdělila, že uklízela v komoře, že vyhodila negativy po dědovi a přibrala taky tátovi. Filmy byly z let 1955-1970, že prý ty fotky co máme po rodině stačí. Já viděl rudě, prohrabal jsem kontejner, už byl vyvezený, šel jsem na technické a ono to bylo už na skládce!!! Takže konec, naštěstí jsem to rozdýchal, tak jsme se ani s mámou moc nepohádali... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 7. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 (editace) Ja mel doma kus trupu Bf-109, presnejsi udaje uz nevim, nekde to mam napsany, sestreleny pred koncem valky u Ceskyho Krumlova, bohuzel, mamina to jako "bordel" vyhodila pred par rokama do kontasu, kdyz sem byl mimo na prazdninach a delala uklid, do tedka bych vrazdil No tak tomu se říká pech... Co by jsi řekl že je tohle...? Gyroskop? Jsem říkal gyroskop, ale bylo to kousek vedle. Umělý horizont a gyroskop jsou věci příbuzné. Jo a když jsem byl nejblíž, tak za odměnu si zamlouvám prohlídku BF109, předem díky Spidi... Editováno: 7. Únor 2007, autor: Peterer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 Jsem říkal gyroskop, ale bylo to kousek vedle. Umělý horizont a gyroskop jsou věci příbuzné. Jo a když jsem byl nejblíž, tak za odměnu si zamlouvám prohlídku BF109, předem díky Spidi... No v Messounu si můžeš dát i skok, je to spárka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr s Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 Ja mel doma kus trupu Bf-109, presnejsi udaje uz nevim, nekde to mam napsany, sestreleny pred koncem valky u Ceskyho Krumlova, bohuzel, mamina to jako "bordel" vyhodila pred par rokama do kontasu, kdyz sem byl mimo na prazdninach a delala uklid, do tedka bych vrazdil No tak tomu se říká pech... Co by jsi řekl že je tohle...? Tak to je jasný - buď je to zatáčka nebo hozizont. nic jinýho, protože tam je gyro. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr s Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 Jsem říkal gyroskop, ale bylo to kousek vedle. Umělý horizont a gyroskop jsou věci příbuzné. Jo a když jsem byl nejblíž, tak za odměnu si zamlouvám prohlídku BF109, předem díky Spidi... No v Messounu si můžeš dát i skok, je to spárka... umělý horizont a gyroskop, jsou věci úplně rozdílné - nikoliv příbuzné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 umělý horizont a gyroskop, jsou věci úplně rozdílné - nikoliv příbuzné Už nám tu chybí jenom libela... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hensel Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 taky jsem tipoval gyroskop ..jinak spídáku někdy Ti vyfotím co má doma strejda to si stříkneš do gatí dělá v Aeru a hodně jezdí po světě a plnej sklep má přístrojů a kurna budu už muset naskenovat ty fotky z vojny a namrskat je sem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 Jsem zapomněl, že máme ještě akvárko, často lepší než televize. Teď máme za sebou krupičku a u parmičky třepení ploutví, vše už výléčeno. Foto nic moc akvárko se blbě fotí, ony ty mrchy nechcou pózovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 (editace) Klukovi došla kastle Fabie sedan na RC model 1/10. Tak tady příprava na nástřik. Editováno: 11. Únor 2007, autor: Peterer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 Karosérie se stříká zevnitř, nejdříve barvou co chceme mít vzhledovou, ta se potom přestříkne bílou, pro zvětšení sytosti odstínu a zvýšení odolnosti proti kamínkům... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 Po nástřiku, bez polepů: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 Detail př. kola s pneu pro jízdu po parketách, třeba v tělocvičně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 A tady již s polepy: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 Čirá optika samozřejmostí: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 A zadek: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
culda Vloženo 11. Únor 2007 Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 krásná práce jen já tu octu nemohu sehnat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 krásná práce jen já tu octu nemohu sehnat No proto jsme vzali Fábii, asi ji necháme civilní, sice připomíná firemní od Telecomu, ale žultá je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
culda Vloženo 11. Únor 2007 Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 tak jsem dostal nápad ,já mam barvy firmy žluto černý tak si udělám firemní autí .kde se dá koupit a somozřejmě za kolik ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 11. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2007 (editace) tak jsem dostal nápad ,já mam barvy firmy žluto černý tak si udělám firemní autí .kde se dá koupit a somozřejmě za kolik ? Karoserii máme od tud: http://www.airdesign.cz/shop.html Sekce modely, 1/10, cena plus pošta 1.111,50. Barva od Tamiya za 165,- třeba zde: http://rcauta.cz/inshop/scripts/set.asp?Le...gue&RND=4918417 Editováno: 11. Únor 2007, autor: Peterer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fugenbunt Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 (editace) Tak já taky přispěju jedním Taxikářskym žluťákem od Tamiya. Editováno: 12. Únor 2007, autor: Fugenbunt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fugenbunt Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 A ještě jedna fotečka, tohoto RCčka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
culda Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 taky pecka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 12. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 (editace) Tak já taky přispěju jedním Taxikářskym žluťákem od Tamiya. Máš na tom Fordu tuhle vícestupňovou převodovku ? Editováno: 12. Únor 2007, autor: Peterer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.