TomasB Vloženo 10. Září 2008 Sdílet Vloženo 10. Září 2008 http://www.cyrrus.cz/komentare/je-opravdu-...-nepochybne-ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BadyS Vloženo 10. Září 2008 Sdílet Vloženo 10. Září 2008 v poho, přikupime :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 No pokud vím, tak Shell prozatím jen chce prodat podíl v České rafinérské, odchod je ještě otázkou. Btw, dnes ráno jsem koukal na zprávy a cena ropy je 99 USD za barel, tedy minimálně o 40 míň než na začátku léta, tak jsem zvědavý kdy benzín / nafta, budou aspoň o pár kaček levnější! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baurak Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 http://www.shell.com/home/content/cz-cz/sh...v_10092008.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 No pokud vím, tak Shell prozatím jen chce prodat podíl v České rafinérské, odchod je ještě otázkou.Btw, dnes ráno jsem koukal na zprávy a cena ropy je 99 USD za barel, tedy minimálně o 40 míň než na začátku léta, tak jsem zvědavý kdy benzín / nafta, budou aspoň o pár kaček levnější! Hele tak to mi povídej, to je jak s dolarem a eurem. spadlo to ceny stejny.. jsem taky zvědavej, kdy to bude dolů a to o hodně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 Myslím, že zas tak rapidně dolu cena nepůjde. Bude to max. rozmezí koruny, ale každá koruna dobrá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 Chlapi, já bych se až tak zase neděsil.. Ostatně asi nepůjde o nic dramatického. Prodej podílu v Č. rafinérské (a následná akvizice jiným subjektem) je krok, který my nemůžeme posoudit, protože nemáme detailní informace. Jsou ryze obchodního rázu a obchodního utajení, takže taková ta spekulace může být jen ta, že se podílníci Č. Rafinérské (tedy i stávající SHELL) podílejí nejen na zisku, ale také na ztrátě (ta ztráta nemusí být účetní povahy) může to být např. další nutnost investic v rámci sdružení, a spol. SHELL si třeba jednoduchými počty spočítala, že jí vyjde nastejno nebo dokonce levněji pohonné hmoty dovážet ze svých rafinerií (tahle to pořdá dělá OMV - vozí PHM z Rakouska), aventuálně ji nakupovat od jiných prodejců a pod svou hlavičkou jen prodávat (bude se tedy nově soutředit jen na nákup/prodej, logistiku, kontrolu kvality a jakosti). Volně přeloženo do pochopitelnějšího stavebního rozměru: stát zadá zakázku generálnímu dodavateli. Tenb si vezme třetinu jako svůj díl a za zbývající 2/3 si najde subdodavatelské společnosti, které to za ní postaví. Ona jen řídí, diriguje, penalizuje, kontroluje.. Asi tak tomu bude i v tomto případě. p.s. je to správný krok, cena ropy jde dolů, protože dle mého soudu šejkové v Arábii už pochopili, že s cenami přestřelili. Automobilky nechtějí pořád jen závislost na ropě, už investují do vývoje alternativních hybridů, které už jsou i v Evropě k mání. Jejich počet bude narůstat. A jim logicky klesat zisky a prodej. Toť můj názor.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 Ceny prej zase trošku stoupnou kůli té vychřici prej zbořila pár ropných plošin. Ale pak zas pude cena ropy dolu. Cena ropy, naše benzínky bohužel reagují pouze na zdražení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 Taky je jedna organizace, OPEC se jmenuje, není moc významná ohledně tvorby cen ropy, ale malinkej vliv na ní má... Viz tady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 Jj, jak ve zprávách řeknou, že spadla kapka deště na nejmenší ropnou plošinu na světě, tak je v tu chvíli zdraženo a když dva měsíce bude ropa zlevňovat, stát sníží daň, česká rafinérská cenu, tak na benzínce klesne cena o 1 halíř na hektolitru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borg Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 mám nápad utvoříme mafii a budeme vydírat OPEC - a snížíme ceny :smich: :smich: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 Nebo se s nima dáme dokupy a budem vydělávat taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borg Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 Nebo se s nima dáme dokupy a budem vydělávat taky je rovnou nahradíme lol lol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 11. Září 2008 Sdílet Vloženo 11. Září 2008 No bych zvládl žít v perském zálivu na umělém ostrově s mnoha ženami Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo Vloženo 14. Září 2008 Sdílet Vloženo 14. Září 2008 No bych zvládl žít v perském zálivu na umělém ostrově s mnoha ženami No jo, ale ony s tebou by to nevydržely a navíc, tam na těch umělých ostrovech tanky a obrněnce či jiné zelenomozkoidní věci nepotřebují, tak že vlastně ani tebe ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolafa Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 Musime si zvykat na nove barvy hosi! :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
theFrigo Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 tak to je hodně drsný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
theFrigo Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 benzina je prý lepší než shell Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borg Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 benzina je prý lepší než shell joooo další důkaz o české hamižnosti - ikdyž zrovna idnes taky není extra seriozní plátek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pentadius Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 By mě zajímalo, kdy dá k tomuhle vyjádření Shelka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vittorio Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 no jeste ze ten vpower neberu ale beru normalni shellkovou naftu ma dokonce vyssi cetanovy cislo nez vpower ale taky de o to u koho tu naftu vzali si myslim na jednotlivejch pumpach se to bude trochu lisit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 Dnes jsem to taky četl v Mlady frontě a je to docela mazec...dělaji z lidi hlupáky. Test dražší nafty: Benzina překvapila,Shell zklamal.Asi přehodnotím tankování a Shellce dám sbohem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
theFrigo Vloženo 18. Září 2008 Sdílet Vloženo 18. Září 2008 ještě se nabízí otázka kolik Benzina za ten článek zaplatila Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 18. Září 2008 Sdílet Vloženo 18. Září 2008 Pokud by jsi to bral takhle, tak bys nemohl číst žádný noviny, koukat na žádnou tv atd atd... Docela psycho stanovisko, hned řešit, za kolik to bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 18. Září 2008 Sdílet Vloženo 18. Září 2008 Každopádně věřim tomu že rozdil mezi českýma benzinkama a německýma je velký co se týče kvality paliva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.