Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

No pokud vím, tak Shell prozatím jen chce prodat podíl v České rafinérské, odchod je ještě otázkou.

Btw, dnes ráno jsem koukal na zprávy a cena ropy je 99 USD za barel, tedy minimálně o 40 míň než na začátku léta, tak jsem zvědavý kdy benzín / nafta, budou aspoň o pár kaček levnější!

Vloženo
No pokud vím, tak Shell prozatím jen chce prodat podíl v České rafinérské, odchod je ještě otázkou.

Btw, dnes ráno jsem koukal na zprávy a cena ropy je 99 USD za barel, tedy minimálně o 40 míň než na začátku léta, tak jsem zvědavý kdy benzín / nafta, budou aspoň o pár kaček levnější!

Hele tak to mi povídej, to je jak s dolarem a eurem. spadlo to ceny stejny.. jsem taky zvědavej, kdy to bude dolů a to o hodně :)

Vloženo

Chlapi, já bych se až tak zase neděsil..

Ostatně asi nepůjde o nic dramatického. Prodej podílu v Č. rafinérské (a následná akvizice jiným subjektem)

je krok, který my nemůžeme posoudit, protože nemáme detailní informace. Jsou ryze obchodního rázu a obchodního utajení, takže taková ta spekulace může být jen ta, že se podílníci Č. Rafinérské (tedy i stávající SHELL) podílejí nejen na zisku, ale také na ztrátě (ta ztráta nemusí být účetní povahy) může to být např. další nutnost investic v rámci sdružení, a spol. SHELL si třeba jednoduchými počty spočítala, že jí vyjde nastejno nebo dokonce levněji pohonné hmoty dovážet ze svých rafinerií (tahle to pořdá dělá OMV - vozí PHM z Rakouska), aventuálně ji nakupovat od jiných prodejců a pod svou hlavičkou jen prodávat (bude se tedy nově soutředit jen na nákup/prodej, logistiku, kontrolu kvality a jakosti).

Volně přeloženo do pochopitelnějšího stavebního rozměru:

stát zadá zakázku generálnímu dodavateli. Tenb si vezme třetinu jako svůj díl a za zbývající 2/3 si najde subdodavatelské společnosti,

které to za ní postaví. Ona jen řídí, diriguje, penalizuje, kontroluje.. Asi tak tomu bude i v tomto případě.

p.s. je to správný krok, cena ropy jde dolů, protože dle mého soudu šejkové v Arábii už pochopili, že s cenami přestřelili. Automobilky

nechtějí pořád jen závislost na ropě, už investují do vývoje alternativních hybridů, které už jsou i v Evropě k mání. Jejich počet bude narůstat. A jim logicky klesat zisky a prodej. Toť můj názor..

Vloženo

Ceny prej zase trošku stoupnou kůli té vychřici prej zbořila pár ropných plošin. Ale pak zas pude cena ropy dolu.

Cena ropy, naše benzínky bohužel reagují pouze na zdražení.

Vloženo

Jj, jak ve zprávách řeknou, že spadla kapka deště na nejmenší ropnou plošinu na světě, tak je v tu chvíli zdraženo a když dva měsíce bude ropa zlevňovat, stát sníží daň, česká rafinérská cenu, tak na benzínce klesne cena o 1 halíř na hektolitru :feve:

Vloženo
No bych zvládl žít v perském zálivu na umělém ostrově s mnoha ženami :smich:

No jo, ale ony s tebou by to nevydržely a navíc, tam na těch umělých ostrovech tanky a obrněnce či jiné zelenomozkoidní věci nepotřebují, tak že vlastně ani tebe ne :feve:

Vloženo

no jeste ze ten vpower neberu ale beru normalni shellkovou naftu :) ma dokonce vyssi cetanovy cislo nez vpower :D

ale taky de o to u koho tu naftu vzali si myslim :) na jednotlivejch pumpach se to bude trochu lisit :)

Vloženo

Pokud by jsi to bral takhle, tak bys nemohl číst žádný noviny, koukat na žádnou tv atd atd... Docela psycho stanovisko, hned řešit, za kolik to bylo.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...