Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

sem pridavajte vasi postrehy o "strielani" :

Palo Straka mi tam dal NGK, Japan číslo Ti napíšem....Ale nejak mi aj tak to auto poriadne nejde...Teraz som sa vrátil, bol som pre tovar vo výrobe a zase mi to strelilo do toho sania.....svieti mi kontrolka motora,Síce mám rozdrbaný ten kryt, čiže saje priamo ten studený vzduch do motora, dusí to a ide to ako starý traktor.Keby som bol daky sviastočný vodič, tak to neva, ale prakticky to auto potrebujem každý den na prácu a nie aby som sa v ňom vrtal od rána do večera... :feve: :feve:

Tak sa sudruhovia prosím pozrite ako vyzerá vzduchový filter ked Vám skolabuje zapalovacia sviečka a dzigne vám to do filtra/ nový som kupil jedine celý, spodok spolu :feve: :feve: aj s deklom aj s filtrom za 1650 Sk/.....Mal som tam Brisk DOX 15LE a najazdil som na nich tak cca 15.000 km. Jedna z nich skolabovala / kontakt bol čierny, nevypálený/ a na druhej mi servisák ukazoval že bola tiež vadná izolácia...tak neviem. Teraz mi tam dal NGK BCPR5ES Japan. Vravel že s nimi má najlepšie skusenosti. Tak uvidíme. Je pravda že autíčko je trochu živšie, hlavne mi ho predtým "trochu " dusilo pri rozbiehaní a na križovatkách ked bolo treba zastat a znovu to rozbenut....neviem, ale niekde sa tu písalo na fóre že to ludom tiež blbne, že pri rozbiehaní tam maju " medzeru". Možno sviečky....treba tam dat také ako tam maju ist.... :feve:

Este skusim ten obrazok toho dzignutého filtra.... :feve:

post-16587-1227017074_thumb.jpg

no drozdi kukam ze jeba to mosela byt riadna :palec2: a roztrhalo vrchny diel na obale.

a o tych svieckach mam brisk silver DR15YS. nie som si isty nemam to tu ale pozri si

TOTO

Amigo to čumíš....čO??? :feve:

a ten moj dekel na filter odfotim inokedy ked bude slnko a budem mat chut fotit mobilom 1,3 mpix. :p

Jasne aj Palo mi odtrh upravil na 0,6 mm...

no ale drozdi ked striela furt tak rozmyslaj nad tym spetnym ventilom aby si nemusel menit obal kazdy tyzden. zatial mozes jazdit s deklom ktory nebude prisrobovany a budu ho drzat na mieste lahko poddajne materialy.

Šak už nestriela....to robila ta vadna sviečka.....Mam plyn cca 5 rokov, až terz take mile prekvapenie... :feve:

Dnes to islo oki., Dufam že to vydrží....

Chlapci idem si zacvičit, tak za 2 hodinkz so spat..potom pokvakame.. ;)

• Autor

drozdi,

priatel nas, co keby si si dal do podpisu druh motora a typ LPG systemu.

je to tu taky prastary zvyk, aby sme nemuseli stale sondovat o kom, o com sa bavime.

normalne by si mohol byt aj tu : http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;#entry620228

vdaka

:palec2:

Upraveno od colins

Čoveče Colins vieš, že som o tom už tiež dlho rozmýšlal......ale konečne ma niekdo dotlačil.... :palec2::feve:

• 9 let později...

Chcel by som Vás poprosiť, či by mi nevedel niekto poradiť. Ďalší problém - Fabia 1.4 MPi 50kW AME, LPG podtlak - LOVATO. Problém je v tom, že ak ide s autom dlhšie dole kopcom a so zaradenou rýchlostou tak mi občas ( cca po 2-3km) strelí do výfuku. Robí to len na plyn. Skúšal som meniť filtre na plyn - nový, na vzduch - nový, sviečky NGK, Brisk DR15YS, skúšal som prestaviť aj bohatosť zmesi na voľnobeh či som jej pridal alebo ubral najprv pol a potom aj celú otáčku tak sa nič nezmenilo, stále strieľa. Odkalil som aj reduktor, prestriekal ho s čističom, skúšal som pridať alebo aj ubrať bohatosť zmesi na reduktore nepomohlo ani to, krokový motorček som pozeral chodí pekne, zmenšil som aj otvor na vstup vzduchu do filtra ani to nepomohlo. Pozeral som hodnoty lambda sondy a vyzerá byť OK. Jediné čo ma ešte napadá nemám tam katalyzátor, mohlo by to teoreticky robiť aj kvôli tomu? Lebo ide dobre, spotreba plynu cca od 7 do 8 litrov, benzín v pohode aj pod 6 litrov. Len sa bojím, aby prípadne neroztrhlo zadný diel výfuku. Nemal niekto skúsenosť s podobným problémom? Ďakujem.

Zkus dát jednobodové Denso K20PRU (Q20PRU) a zkus zmenšit odtrh na 0,6 - 0,5 mm. To je bolest podtlaku, že to může střílet, ale spíše to stříli do sání než do výfuku. Nebo před nákupem nových svíček zkus zmenšit odtrh na těch starých a třeba to pomůže... Každopádně trochu znalý plynař by to měl umět poladit aby to nestřílelo...

Ďakujem, tak nakoniec som to vyriešil rozbraním celého reduktora, kompletne som ho vyčistil. Dal som nové gumičky, tesnenia a membrány aj keď staré nevyzerali zle a je pokoj. Teraz už ani nestrieľa to výfuku a pekne drží aj voľnobeh ak to vyradím aj pri vyššej rýchlosti.

Ale mám ešte jeden problém - ako prestaviť multiventil, aby mi vošlo do nádrže aspoň 80-90% z jej objemu. Lebo čo tankujem tak mám 45L nádrž a vojde do nej len 30 max 32litrov, keď ju totálne vyprázdnim. Vybram som multiventil premazal som plavák, trošku som ho aj prihol smerom nadol, našiel som na jednom fóre žeby to mohlo pomôcť no nič žiadna zmena. Ešte som videl že ten multiventil má nejakú pružinu cez ktorú sa nastavuje nejaký tlak v nádrži, že to podľa neho vypne tankovanie plyne, ale to som len pozeral cez nejaké video na youtube. Neviete mi nejako poradiť či mám tu pružinu pritiahnúť alebo povoliť, je na vnútornej strane toho multiventilu. Ďakujem.

Dal som tu pre ilustráciu aj obrázok, je to tá hrubá s tou matičkou na konci.

p-1855-463_0.jpg

já myslím, že na tu pružinu bych nesahal, podle mě se tím nastavuje tlak, kdy si nádrž při přetlakování například při dlouhém stání na slunci "odplivne" pod auto. Množství natankovaného LPG se reguluje přihnutím plováku, podle mého by se měl ohýbat ne směrem dolů, ale naopak nahoru, odhadem tak 2-3 cm. Extrém je plovák odmontovat, ale pak to chce být opatrný při tankování, respektive tankovat můžeš doplna, ale vždy potom ujet tak třeba 30 a více km, aby hladina klesla a LPG se případně mělo kam roztahovat. A v létě se snažit parkovat ve stínu. Nejhorší je natankovat doplna, ujet 2 km a postavit to na sluníčko. Takže tak...

Jste magoři, jinak se to nedá nazvat...asi jste nezažili, co to může udělat, když se ten přetlakový ventil otevře, když je blbě nastaveným díky takovým kutilům jako je MircoMB...ten ventil je nastavován a zkoušen při výrobě a nesmí se na něj ani sahnout....alespoň ne žádný rozumný člověk...to samé s plovákem....mohu ti jen poradit, najdi si jiný způsob jak se zabít nebo zmrzačit...

Upraveno od karel.lpg

Plovák jsem měl nastavený u svého auta od plynařů tak, že jsem do 39 l nádrže natankoval 39,5 l :-D :-D :-D :-D . A to jsem k té pumpě dojel na LPG. Pravda, často se mi to tak nestávalo, ale 37-38 l jsem tankoval běžně. Při montáži jsem chtěl větší nádrž, kterou bohužel neměli, ale upravili mi plovákem (byl pravděpodobně buď odstraněný nebo maximálně přihnutý) užitečný objem nádrže. Ani mě o ničem nepoučovali, jak se mám chovat, ale něco dá rozum a zbytek si člověk vyčte. Dle mého názoru soudný člověk který myslí mozkem a ne kolenem se bude chovat tak, aby problém nenastal a riziko minimalizuje. Faktem je, že omezený objem nádrže má negativní vliv na dojezd na LPG a tomu se chce většina uživatelů vyhnout. Nemám nic proti tomu, pokud k tomu přistoupí zodpovědně a nebudou tankovat maximální množství plynu při následném odstavení vozidla. Parkování na slunci je kapitola sama pro sebe. Pokud je nutno po natankování auto na delší dobu odstavit, není problém natankovat třeba o 5-8 l méně, ale je to na mém rozhodnutí a ne na rozhodnutí nějakého plováku. Občas je více než účelné a užitečné využít plnou kapacitu nádrže. A kdo si není jistý, že zvládne toto pohlídat nebo je jen pohodlný, ať si pro mě a za mě ponechá omezení dané plovákem. Jsem nicméně přesvědčený, že rozhodně jsem nebyl jediný, kdo  měl takto plovák upravený. I zde na fóru se takoví lidé vyskytují...

Co se týká nastavení přetlakového ventilu, k tomu jsem se vyjádřil v předchozím příspěvku, na ten bych nesahal...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.