Pavel_R. Vloženo 5. leden 2009 Sdílet Vloženo 5. leden 2009 Sice to není moc o POI, ale pokud ještě neznáte, tak lze doma připravit trasu včetně POI a pak pomocí SD karty nacpat do rádia. Pomocí: http://vwlabs.com/ Stačí se jen zaregistrovat (a nakecat při registraci, že máte Prasáka ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milos_s Vloženo 10. leden 2009 Sdílet Vloženo 10. leden 2009 Bylo téma myšleno pro Columbus / RSN 510? A jak nemám kecat, když při registraci nabízejí jen VW a Audi ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_R. Vloženo 12. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2009 (editace) Bylo téma myšleno pro Columbus / RSN 510?A jak nemám kecat, když při registraci nabízejí jen VW a Audi ... Ahoj Jasně,že pro RNS, jen jsem blbě napsal předmět zprávy a pak už mi to nešlo editovat - omluva všem čti pozorně ja nepsal "nekacat" ale "nAkecat". Jinak asi by se dali vytvářet takhle všechny POIka neboť stačí na kartě vytvořit adresář "destinations" a do něj uložit "jméno_poi.vcf" a NAVI to sama pozná a načte. Ten VCF soubor vypadá jako standartní kontakt soubor (VCARD) z ms-outlooku / windows, takže asi pujde udělat prográmek, např. na radary pře SD kartu (nebude se muset pořát předělávat mapové DVD), ale bude stačit pořád aktualizovat SD kartu (bohužel bude muset být v NAVI asi pořád píchnutá ), ale ještě jsem neměl moc času se tím zabývat. Dám vědět. Obsah VCF souboru je jednoduchej (Název, popis, souřadnice), problém je kódování NAVI s Windows formátem neporadí, chce to ukládat bez diakritiky, nebo provést konverzi na UTF: BEGIN:VCARD VERSION:3.0 CATEGORIES:VIP X-VIPCategory:Private ADR;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:;;Votice;Votice;Středočeský;;CZ X-NAVADDR:;;;;;;;;; GEO:49.638953;14.641684 X-Flag: REV:20070614T125300z FN;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:Votice, Votice, Votice, Středočeský, , CZ UID:AddresBookPersistentProvider3 END:VCARD Jak říkám juknu ještě na to a uvidíme jaké jsme to dostali kouzlo na hraní .... Editováno: 12. leden 2009, autor: Pavel_R. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 Teď na to nemám čas, ale vypadá to hóodně zajímavě. :palec2: Rozhodně by to bylo lepší než upravovat mapové DVD. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 13. leden 2009 Sdílet Vloženo 13. leden 2009 Tak jsem to zkoušel a můj Columbus 3T0 žádné POI nic nezobrazí. Po vložení SD karty začně hrát MP3. Když je na kartě jen adresář "destinations" a v něm .vcf soubor(y) tak řekne něco ve smyslu, že na kartě nic nenašel. Zkoušel jsem i upravit detaly mapy, ale tam taky nic. Podle popisu na těch stránkách to vypadá, že by po vložení karty měla navi načíst ty POI, ale to se u mě určitě neděje. Funguje to někomu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_R. Vloženo 14. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Tak jsem to zkoušel a můj Columbus 3T0 žádné POI nic nezobrazí.Po vložení SD karty začně hrát MP3. Když je na kartě jen adresář "destinations" a v něm .vcf soubor(y) tak řekne něco ve smyslu, že na kartě nic nenašel. Zkoušel jsem i upravit detaly mapy, ale tam taky nic. Podle popisu na těch stránkách to vypadá, že by po vložení karty měla navi načíst ty POI, ale to se u mě určitě neděje. Funguje to někomu? To vypada, ze to facha jen s urcitejma FW nebo boardama, ja mam RNS puvodne pro VW s vymenenym celnim panelem z Columbuse. Mam obavy ze na tohle je asi potreba RNS s B boardem. Ted jsem byl na vwnavi foru a podobne problemy tam popisuji. Pokud zjistim jak to je, napisu sem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Ja mam Columbus 3T0 HW03 SW904 ze SupII. Zkus zjistit jak to vlastne je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milos_s Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 (editace) Ahoj Jasně,že pro RNS, jen jsem blbě napsal předmět zprávy a pak už mi to nešlo editovat - omluva všem čti pozorně ja nepsal "nekacat" ale "nAkecat". Jinak asi by se dali vytvářet takhle všechny POIka neboť stačí na kartě vytvořit adresář "destinations" a do něj uložit "jméno_poi.vcf" a NAVI to sama pozná a načte. Díky za skvělý tip, právě jsem si trochu pohrál s originál dodaným Columbem v nové Octavii Laurince po FL. Bohužel je tento postup použitelný jen pro položky "Paměti cílů", tedy cílů pro navigování. POI se takto importovat nedají a je otázka, zda to jde jinak než přes DVD, třeba pomocí souborů s jinou koncovkou než vcf... Vyzkoušený postup pro J0sku: - na SD kartě do adresáře destinations nahrát příslušné vcf soubory (už jsem se na vwlabs.com zaregistroval s tím, že "Prasáka" mám :-) - pokud na kartě nejsou žádné hudební soubory, Columbus nahlásí: Chyba SD karty, Prosím zkontrolujte kartu bez ohledu na chybu je možné pokračovat, po nahrání aspoň jedné písničky na kartu už navigace "neremcá" - přepnout do režimu NAV, ostatní se zadává na dotykovém displeji - Paměť - Upravit paměť cílů - Importovat paměť cílů - následně se vybere jeden nebo víc souborů vcf pro import a potvrdí se import Navigace před importem upozorní, kolik "pamětí" je volných, celkem jde uložit jen 100 pozic do paměti cílů Při zadávání cíle navigace s využitím paměti cílů se po importu objeví další položky. Ještě si zkusím pohrát se strukturou vcf souboru, ty vytvořené pomocí vwlabs.com jsou zbytečně složité (název ulice se opakuje i třikrát a podobně). Tento postup by byl použitelný i pro rozšíření paměti cílů v navigaci, stačilo by si potřebné (třeba před delší cestou) importovat z SD karty a po použití je zase smazat. Editováno: 14. leden 2009, autor: milos_s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Díky. Škoda, že to nejde využít pro POI. Při registraci jsem jim řekl, že mám leguána. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milos_s Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 (editace) Pro případ ručního (nebo i automatizovaného) vytváření "vizitek" - na vwlabs.com mi postup nepřipadá zrovna rychlý, jsem postupně vyzkoušel minimální verzi souboru, se kterým Columbus ještě pracuje: adresář v rootu SD "destinations" soubor "PRAHA pokus.vcf" BEGIN:VCARD FN:PRAHA Plzenska GEO:50.068797;14.35584 ADR:;;PLZENSKA;PRAHA;;;CESKA REPUBLIKA END:VCARD Název souboru nabízí Columbus při výběru položek k importu. Text za FN se objeví jako název v paměti cílů navigace. GEO jsou souřadnice, ale POZOR: nejde o stupně minuty a vteřiny (tedy šedesátkovou soustavu), ale o desetinnou sestavu. Obvykle udávané údaje je potřeba přepočítat, ale to je drobnost... (stupně + minuty/60 + vteřiny/3600) ADR je upřesnění adresy, pouze tyto pole navigace zobrazuje (aktualizováno 15.1.) Editováno: 16. leden 2009, autor: milos_s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Přemýšlel jsem, jestli by nešlo vytvořit nějkou strukturovanou vizitku. Aby v jednom .vcf souboru bylo víc FN a GEO, ale to asi už z principu na jakém to funguje nepůjde. Protože kdyby mělo být na kartě nějaké větší množství souborů (nehledě k tomu, že jde jenom 100 pamětí cílů), tak by to asi načítalo hodně dlouho. Přece jenom operace otevření a zavření souboru jsou časově náročnější. Stejně je to tak jak je to vymyšlené celkem k ničemu resp. málo využitelné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_R. Vloženo 16. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2009 Vcera jsem zkousel dva Columbusy, ruzneho vydani ani na jednom se neobjevi moznost importu (FW stejne generace jako na mem Trinaxu). Kurnik co ty debzove delaji? Nekdo proste ma smulu, koupi za stejny prachy jako jinej a je ochuzen o funkce. Navic kazdej z tech Columbusu ma jinou grafiku, treba na fader repro ... chjo, zacina to byt nejak moc verzi, uz se v tom neorientuju.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milos_s Vloženo 16. leden 2009 Sdílet Vloženo 16. leden 2009 Vcera jsem zkousel dva Columbusy, ruzneho vydani ani na jednom se neobjevi moznost importu (FW stejne generace jako na mem Trinaxu). Ta volba se neobjeví vůbec, nebo je zašedlá ? To dělá, pokud není vložena SD, nebo pokud nejsou v adresáři \destinations odpovídající soubory *.vcf. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel_R. Vloženo 22. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Ta volba se neobjeví vůbec, nebo je zašedlá ?To dělá, pokud není vložena SD, nebo pokud nejsou v adresáři \destinations odpovídající soubory *.vcf. Neobjevi se to vubec, karta nahlasi cosi o nacitani a nikde nic. Zkousel jsem do rootu dat i MP3, abych si overil, ze radio kartu cte.. a cte! Vytvoril jsem \destinations\neco.vcf rucne i pres vwlabs a nic. Divne, divne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 chybu karty mi to hlásí taky, ale import do paměti cílů proběhne. Zkus se podívat o pár příspěvků výš. Postup tam popisuje milos_s. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 28. leden 2009 Sdílet Vloženo 28. leden 2009 Zobrazuje se vám správně diakritika? Mě se zatím nepodařilo přijít na to, jaké kódování mám použít. Soubory generované vwlabs mají taky diakritiku špatnou. Místo znaků s diakrtitikou se zobrazují otazníky. Podle všeho by tam mělo jít kódování UTF8, ale nejde. Nebo že by nějaký tag ve VCF formátu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 29. leden 2009 Sdílet Vloženo 29. leden 2009 Tak jsem po dlouhém zkoumání přišel na to, že diakritiku navi u cílů zobrazovat nebude, protože se při importu předpokládá znaková sada ISO-8859-1 (Latin1) která obsahuje z českých znaků jen dlouhé samohlásky. Charset se nedá změnit. Ještě jsem psal na vwlabs, tak uvidím, ale ani originál POI neobsahují diakritiku. Tak to asi nepůjde. Umí někdo exportovat bod z paměti cílů na kartu nebo ho dostat přímo z disku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 3. Únor 2009 Sdílet Vloženo 3. Únor 2009 Tady jsem něco spáchal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.