Leden 14, 200916 r Autor povinost to nenia navic tohle tema uz tady je nekde máš i nemáš pravdu: Česká republika - Od Nového roku přestala policie jezdit k dopravním nehodám, při nichž vznikla škoda nižší než sto tisíc korun. Řidiči s sebou musí nově vozit formulář pro záznam o nehodě. Obsahuje všechny důležité dotazy na údaje, ze kterých pak pojišťovna bude vycházet při likvidaci případu. ZDROJ: aktualne.centrum.cz V současné době neexistuje žádný závazně platný právní předpis, který by nařizoval povinnost vozit předlohu záznamu o dopravní nehodě ve vozidle a forma této předlohy rovněž v současné době není stanovena právním předpisem. Přesto lze doporučit tzv. Evropský záznam o dopravní nehodě, který současně doporučujeme všem řidičům vozit v autě s sebou. ZDROJ: www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava..........
Leden 14, 200916 r Já si myslím, že je lepší si takový formulář vyzvednout na pojišťovně. Je jednoduchý, srozumitelný a hlavně průpisný. Tak že ti kopie zůstane. Porád lepší sepsat o ťukanci tento elaborátek, než čekat 2 hod. na Policajty, nedej bůh, když sám člověk nedobrzdí či co jiného, aspoň nedostane pokutu či nedej bůh přičtení bodů na konto
Leden 15, 200916 r Jj, ten průpisný je dobrý, byť stačí jeden výtisk. A stěmi body, je to vážně tak? Nepostoupí to pak pojišťovna dál?
Leden 15, 200916 r Jak může nestátní soukromá společnost o tobě (na víc svém klientovi) podávat jakékoli info bez vyžádání PČR(samosebou vyžádání dle zákonných norem)? Je jasné, že jde o ťukanec, bez újmy na zdraví a bez podezření z pojistného podvodu. To by jim těch klientů moc nezůstalo Upraveno Leden 15, 200916 r od Palo
Leden 15, 200916 r Autor Já si myslím, že je lepší si takový formulář vyzvednout na pojišťovně. Je jednoduchý, srozumitelný a hlavně průpisný. Tak že ti kopie zůstane. Porád lepší sepsat o ťukanci tento elaborátek, než čekat 2 hod. na Policajty, nedej bůh, když sám člověk nedobrzdí či co jiného, aspoň nedostane pokutu či nedej bůh přičtení bodů na konto no a máme tu další nejastnost..... zkusím se na to poptat v pojišťovně jakto s těmi body je! jinak s těmi formuláři..... já myslel, že budou úplně shodné,ale od pojišťovny dostaneme lepší když nepočítám jen to že jsou průpisné, jsou i přehlednější!! takže na internetu zas lžou když říkají že jsou všechny formuláře stejné!! Upraveno Leden 15, 200916 r od perníkář
Leden 15, 200916 r Dotaz : možná to tam je někde napsané a akorát jsem to přehlédl a udělám ze sebe idiota ale zeptám se : Já osobně souhlasím s Palem , lepsí něž čekat 1,5h v mrazu na policajty je ťukanec sepsat a vypadnout Ale : Jak se postupuje v případě, že v lese srazim srnu? A já nejsem viníkem => sám sobě rozhodnu o tom co se stalo ?? Žádný svědek. Nebude se tohodle zneužívat? Ani nemusim nic srazit a pouze se nahlasim ?? - nebo je srna snad brána jako majetek 3 osoby? Snad mi příště alespoň zůstane i srna ne jen oči pro pláč. Dalši věc, je tam odhad škody, pokud to bude mnší odchylka ? Třeba mě konkrétně při srážce srny policie odhadla 20000,- škodu a ve finále z toho bylo 80000,- což je 300% nárust .) Co pak pojištovna ?
Leden 15, 200916 r Jestli to máš havarijně pojištěny tak to nahlásit mužeš a vlastně i musiš(pokud chceš plnění od pojištovny) ale když tuto pojistku nemáš tak všechno platíš z vlastní kapsy.Smutná realita.
Leden 15, 200916 r Jestli to máš havarijně pojištěny tak to nahlásit mužeš a vlastně i musiš(pokud chceš plnění od pojištovny) ale když tuto pojistku nemáš tak všechno platíš z vlastní kapsy.Smutná realita. To ano : ale kdo potvrdi moji teorii události ? Takhle musel přijet "orgán" a ten na základě protokolu udělal uvedl jeho teorii , na základě nějakých faktů - ale slovo orgánu je pro pojištovnu určitě valnější než klienta, kterej si treba bude chtit do nehody pridat skrabnuty blatnik od kaminku nebo tak neco ....
Leden 15, 200916 r Když máš havarijní pojištění tak podle mě policii volat NEMUSIŠ.Likvidátor Ti auto prohlídne a Ty před tím zavolám na tu jejich linku a tu nehodu jen ohlásiš(myslim tim na pojištovnu) Je to tak nebo se pletu?
Leden 15, 200916 r Akce srna = jak píše Romariooo + správně máš sehnat nějakého správce revíru,lesa apod. + já bych to nafotil, vůbec vše doporučuji si fotit alespoň mobilem, pokud nebudeš volat PČR. Foto = detail poškození, detail situace z trochu větší vzdálenosti, kde je jaká značka, kdo měl přednost, kdo odkud jel a jak vozidla zůstala na nebo mimo vozovku. Vše poskytnout pojišťovně+zapsat fotodokumentaci do formuláře jako přílohu. Potom se vyhnete mnoha překvapením
Leden 15, 200916 r PŘESNĚ TAK.tAKŽE JSEM RÁD ŽE V TOM MÁME OBA JASNO. P.S stejně to ale bude pěknej chaos-měli by udělat nějakou tu akci aby to všechny řidiči věděli.Chtěl jsem řict kampan.
Leden 15, 200916 r Autor přesně tak měli by prostě udělat brožurku a to nám poslat po pojišťovnách jinak je to o ničem
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.