Přejít na obsah

Záznam odopravní nehodě

perníkář

Doporučené příspěvky

povinost to neni

a navic tohle tema uz tady je nekde :p

máš i nemáš pravdu:

Česká republika - Od Nového roku přestala policie jezdit k dopravním nehodám, při nichž vznikla škoda nižší než sto tisíc korun. Řidiči s sebou musí nově vozit formulář pro záznam o nehodě. Obsahuje všechny důležité dotazy na údaje, ze kterých pak pojišťovna bude vycházet při likvidaci případu.

ZDROJ: aktualne.centrum.cz

V současné době neexistuje žádný závazně platný právní předpis, který by nařizoval povinnost vozit předlohu záznamu o dopravní nehodě ve vozidle a forma této předlohy rovněž v současné době není stanovena právním předpisem. Přesto lze doporučit tzv. Evropský záznam o dopravní nehodě, který současně doporučujeme všem řidičům vozit v autě s sebou.

ZDROJ: www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava..........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím, že je lepší si takový formulář vyzvednout na pojišťovně. Je jednoduchý, srozumitelný a hlavně průpisný. Tak že ti kopie zůstane. Porád lepší sepsat o ťukanci tento elaborátek, než čekat 2 hod. na Policajty, nedej bůh, když sám člověk nedobrzdí či co jiného, aspoň nedostane pokutu či nedej bůh přičtení bodů na konto

Odkaz ke komentáři

Jak může nestátní soukromá společnost o tobě (na víc svém klientovi) podávat jakékoli info bez vyžádání PČR(samosebou vyžádání dle zákonných norem)? Je jasné, že jde o ťukanec, bez újmy na zdraví a bez podezření z pojistného podvodu. To by jim těch klientů moc nezůstalo ;)

Editováno: , autor: Palo
Odkaz ke komentáři

Já si myslím, že je lepší si takový formulář vyzvednout na pojišťovně. Je jednoduchý, srozumitelný a hlavně průpisný. Tak že ti kopie zůstane. Porád lepší sepsat o ťukanci tento elaborátek, než čekat 2 hod. na Policajty, nedej bůh, když sám člověk nedobrzdí či co jiného, aspoň nedostane pokutu či nedej bůh přičtení bodů na konto

no a máme tu další nejastnost..... zkusím se na to poptat v pojišťovně jakto s těmi body je! jinak s těmi formuláři..... já myslel, že budou úplně shodné,ale od pojišťovny dostaneme lepší když nepočítám jen to že jsou průpisné, jsou i přehlednější!! takže na internetu zas lžou když říkají že jsou všechny formuláře stejné!! kol9

Editováno: , autor: perníkář
Odkaz ke komentáři

Dotaz :

možná to tam je někde napsané a akorát jsem to přehlédl a udělám ze sebe idiota ale zeptám se :

Já osobně souhlasím s Palem , lepsí něž čekat 1,5h v mrazu na policajty je ťukanec sepsat a vypadnout :)

Ale :

Jak se postupuje v případě, že v lese srazim srnu? A já nejsem viníkem => sám sobě rozhodnu o tom co se stalo ?? Žádný svědek. Nebude se tohodle zneužívat? Ani nemusim nic srazit a pouze se nahlasim ?? - nebo je srna snad brána jako majetek 3 osoby? Snad mi příště alespoň zůstane i srna ne jen oči pro pláč.

Dalši věc, je tam odhad škody, pokud to bude mnší odchylka ? Třeba mě konkrétně při srážce srny policie odhadla 20000,- škodu a ve finále z toho bylo 80000,- což je 300% nárust .) Co pak pojištovna ?

Odkaz ke komentáři

Jestli to máš havarijně pojištěny tak to nahlásit mužeš a vlastně i musiš(pokud chceš plnění od pojištovny) ale když tuto pojistku nemáš tak všechno platíš z vlastní kapsy.Smutná realita.

To ano : ale kdo potvrdi moji teorii události ? Takhle musel přijet "orgán" a ten na základě protokolu udělal uvedl jeho teorii , na základě nějakých faktů - ale slovo orgánu je pro pojištovnu určitě valnější než klienta, kterej si treba bude chtit do nehody pridat skrabnuty blatnik od kaminku nebo tak neco ....

Odkaz ke komentáři

Akce srna = jak píše Romariooo + správně máš sehnat nějakého správce revíru,lesa apod. + já bych to nafotil, vůbec vše doporučuji si fotit alespoň mobilem, pokud nebudeš volat PČR. Foto = detail poškození, detail situace z trochu větší vzdálenosti, kde je jaká značka, kdo měl přednost, kdo odkud jel a jak vozidla zůstala na nebo mimo vozovku. Vše poskytnout pojišťovně+zapsat fotodokumentaci do formuláře jako přílohu. Potom se vyhnete mnoha překvapením

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...