Publikováno Únor 23, 200916 r Chlapi poraďte prosím. Multi diag píše závadu relé palivového čerpadla (přerušení, zkrat na kostru) J 17 číslo závady 01259. Kde to relé najdu ? Pročítal jsem dílenskou příručku kde je uvedeno relé palivového čerpadla, na přídavném nosiči relé pod přístrojovou deskou. Ale v jiné příručce je zas odkaz na X-box v prostoru motoru. K čemu to relé je ? Auto jede normálně. Díky moc chlapi Upraveno Únor 23, 200916 r od david00007
Únor 27, 200916 r relé palivového čerpadla se nachází na přídavném panelu pod volantem, je třeba vyjmout spínač osvětlení, obě lišty a boční kryt od pojistek, pak teprve odšroubovat a vytáhnout plastový kryt, relé je ve čtvrté pozici zleva s označením 4.1 (zdá se mi, že na něm je napsáno J114 nebo tak nějak, ale to si možná s něčím pletu) ... ukazovalo mi to na diagnostice stejnou chybu tak jsem to vyměnil, stojí něco přes 300,- ... nevím jaký to mělo vliv, samozřejmě na autě to nepoznáš, ještě jsem nestačil znovu zajet na diagnostiku, tak nevím co to píše po výměně
Březen 1, 200916 r Autor Díky za typ. Já jsem se tomu teď taky hodně věnoval stahnul jsem dílenskou příručku a elektrická schémata. Zjistil jsem, že relé (jeho cívka) je na výstupu řídící jednotky vstřiků. Není tam žádná pojistka a na cívce relé je odpor. Takže to typuju, že výstup z té jednotky je potenciálový hlídaný výstup. V autě mám dodělávaný alarm. Nevím kdo ho dělal ani co je to za typ. Ale typuju, že releový výstup pro imobilizaci co tyto alarmy mívají je v serii s tím relátkem. Nevím v jakým stavu je to relé v alarmu při vypnutém zapalovaní a odemknutém stavu, ale logiku to má (tedy pokud je pořád rozepnuté). Podle tvýho návodu to rozkuchám a zkontroluju. Měl by to být černo/šedý a černo/zelený drát. Díky ještě jednou relé palivového čerpadla se nachází na přídavném panelu pod volantem, je třeba vyjmout spínač osvětlení, obě lišty a boční kryt od pojistek, pak teprve odšroubovat a vytáhnout plastový kryt, relé je ve čtvrté pozici zleva s označením 4.1 (zdá se mi, že na něm je napsáno J114 nebo tak nějak, ale to si možná s něčím pletu) ... ukazovalo mi to na diagnostice stejnou chybu tak jsem to vyměnil, stojí něco přes 300,- ... nevím jaký to mělo vliv, samozřejmě na autě to nepoznáš, ještě jsem nestačil znovu zajet na diagnostiku, tak nevím co to píše po výměně
Březen 9, 200916 r no ještě dodám, na diagnostice jsem byl a chyba je tam pořád a nejde smazat ... ale auto jezdí, takže nechávám to tak .
Březen 9, 200916 r Autor Mám to úplně stejně. Alarmem to není. Nemá s tím nic společného. Je to záhada no ještě dodám, na diagnostice jsem byl a chyba je tam pořád a nejde smazat ... ale auto jezdí, takže nechávám to tak .
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.