Červenec 30, 201015 r To Karel: - já věděl že názorem na svíčky píchnu do vosího hnízda.... To je dobře. Myskím ře co člověk, to jinej názor. A to jsem úmyslně nedoporučoval výrobce. Jasně, se svíčkama Brisk jsem v minulosti měl dost do činění, DR15TC dávala fabrika už jako jednu z variant do prvovýroby Fel1,3MPI, a řakl bych že fungovaly na LPG lím než ty platinový Championy, který taky byly jeden čas z prvovýroby. Od Brisku jsme kdysi zkoušeli svíce TXS (kostřící tři vnější elektrody a nebo jeden kroužek a tři vnější, nebo dva kostřicí kroužky), a taky tušim LGS . to bylo v první fázi takový vykrajovaný zaoblený cimbuří kolem středové elektrody.... A pak k nám přijeli technici z vývoje Brisku (tušim rok 98...) a my jim nabídli několik různých aut na LPG, analyzátor, oni si přivezli svůj klasický elektronkový osciloskop (bedna jako kráva...) a libovali si. Sice vyráběli svíčky specielně na LPG (řada silver - např. do Fel DR14YS pokud mě paměť neklame), ale brečeli, že v Táboře měřili na jednom typu plynovýho auta. A tady měli Carinu, Jeepy, Forda a pochopitelně i Feldu. A měřili, a chtěli chudší či bohatší směs (na analyzátoru kontrolovali splodiny...) A zjistili, že Silvry vycházej nejlím do všech aut, naopak svíčky s povrchovou jiskrou (mají kostřící kroužky jakoby na povrchu izolátoru) ani náhodou. Taky laborovaly s odtrhama, ale tam univerzálně platnou radu nedali... Takže Brisky znám, dělal jsem je dlouho... Pravda, že už 3 roky vůbec. Ale až dojezdim tyhle (Denso IK20 - iridiová střední elektroda), můžu je zkusit. Předtím jsem ve foukaným Volvu jezdil platinuvý Bosche - cca 15kkm, a vobyčejný tak 6-8kkm. Ale výrobci obecně maslim anbízej ve srovnatelnejch třídách srovnatelnou kvalitu, a zbytek je obchodní politika každéhoz nás (nebo našich chlebodárců...) Takže se omlouvám za svíčkový offtopic, a díky Karle, že děláš Brisky. Mam pro ně slabost, a slibuju, že se k nim osobně vrátim, těch pár korun si ev. připlatim. Hezký léto.
Červenec 30, 201015 r Autor Ahoj, ano, u OBD zásuvky je nějaký bazmek na připojení. To mi ukazoval i s nějakým programem, kde byly nějaké hodnoty a říkal, že se mapa plynu snaží dorovnat mapě benzínu na nějakou 0 , že ta 0 je brána jako dobré seřízení. Taky mi říkal, že pokud to bude nějak blbnout, tak že to odpojí a nastaví mapu ručně. říkal něco že to je ve 3D, takže to nastavení té mapy ručně je prý už super. Jinak svíčky mám asi přes 25tkm, auto mám dva týdny a ještě jsem je neměnil... Ono to "škubne" při tahu, jakoby to na chvilku vynechalo. Teď jsem najel 130km a neudělalo to ani jednou. No zítra objednám ty svíčky. Pro sichr. Neměl bych mít u 1.4 16V PLATIN TUNING SILVER DOX15LE-1 DOR15LGS DOR15YS-1
Červenec 30, 201015 r zkoušel jsem skoro všechno, ale vždycky jsem se vrátil k originálu z fabriky/prvomontáž škoda/, na ty to chodí jak má, ty co jsem psal....pro Ivan, já od loňského roku s Briskem zkoušel do Fábií 1.2 HTP nové svíčky DOR15LE v provedení silver/stříbrná elekroda/, poslali mi po dohodě stovku svíček, aby se odzkoušelo co vydrží, takže jsem to rval do autoškola do firemních aut, pak je zas měnil, měnil a měnil, a s popskama km posílal zpět do Brisku, nejvíc co vydržely bez cukání bylo 65 tisíc, což je super, vše zajiš´toval nějaký Pavličko, s tím jsme to domlouvali na veletrhu, velise super jednání a je na nich vidět, že mají zájem něco dělat pro trh...já ty DR15YPP-1 mám ve své octě, to víš jak je to s kovářovou kobylou, už mám na nich necelých 40 tisíc a jedou...zítra jedu na dofču, tak jsem týden na Třeboňku na chatě....tak jsi to užijte
Červenec 30, 201015 r Ahoj, ano, u OBD zásuvky je nějaký bazmek na připojení. To mi ukazoval i s nějakým programem, kde byly nějaké hodnoty a říkal, že se mapa plynu snaží dorovnat mapě benzínu na nějakou 0 , že ta 0 je brána jako dobré seřízení. Taky mi říkal, že pokud to bude nějak blbnout, tak že to odpojí a nastaví mapu ručně. říkal něco že to je ve 3D, takže to nastavení té mapy ručně je prý už super. Jinak svíčky mám asi přes 25tkm, auto mám dva týdny a ještě jsem je neměnil... Ono to "škubne" při tahu, jakoby to na chvilku vynechalo. Teď jsem najel 130km a neudělalo to ani jednou. No zítra objednám ty svíčky. Pro sichr. Neměl bych mít u 1.4 16V PLATIN TUNING SILVER DOX15LE-1 DOR15LGS DOR15YS-1 Jasně, je vidět, že hoši vědi co dělaj, tak asi jo. Jinak z uvedených svíček bych se bál těch LGS - to je to "cimbuří", který tenkrát na LPG dost pohořelo (byť tenkrát měli trochu jinej tvar). Ale v současnosti nemam s těmahle svíčkama žádnou aktuální zkušenost, značku Brisk nepoužíváme. A u 16ventilovejch hlav by ani ty tříbodový něměly vadit - fouká tam kolem svíčky ze všech stran. Takže na svý radě ohledně jednobodovejch nijak zásadně netrvám. Je to jen muj názor, a připouštim, že může bejt lehce "zpátečnickej", a zralej na nějaký přehodnocení. Tak hodně štěstí.
Červenec 30, 201015 r Já ty LGS na svém měl taky/jezdím s autem prakticky 360 dnů v roce/, jsou to tuningové, řekl bych, že auto šlo výkonem nahoru, takové ty přechody byly znatelně lepší, na těch elektrodách/jsou jak lopatky/, dochází k efektu klouzavé jiskry-delší jiskra,tím i hoření, pak mi auto cukalo,šly ven, ale svíčkama to nebylo, nakonec jsme je dali mladýmu co umě dělá na SAAB 95 147 KW Turbo, a šlaply mu tam přes 30 tisíc, už tam jiné ani nedává...
Červenec 30, 201015 r Já ty LGS na svém měl taky/jezdím s autem prakticky 360 dnů v roce/, jsou to tuningové, řekl bych, že auto šlo výkonem nahoru, takové ty přechody byly znatelně lepší, na těch elektrodách/jsou jak lopatky/, dochází k efektu klouzavé jiskry-delší jiskra,tím i hoření, pak mi auto cukalo,šly ven, ale svíčkama to nebylo, nakonec jsme je dali mladýmu co umě dělá na SAAB 95 147 KW Turbo, a šlaply mu tam přes 30 tisíc, už tam jiné ani nedává... ... Dyť jsem to říkal... co člověk, to protichůdná zkušenost se svíčkama. Inu svíčky nemaj řešení. A nebo fungujou všechny od rozumnejch výrobců a konstrukcí - to bude asi nejblíže pravdě. ALe svíčky jsou jen část zapalování (byť podstatná). Ale co je mi platná kvalitní svíčka, když mam např. špatvý kabely či koncovky. Pokud na svíčku nedovedu patřičnej pytel elektronů (např. zvýšený odpor kabelu nebo VN svody na koncovce) tak svíčka nedá požadovanou délku výboje, a směs to nezapálí (na tom, že palivo LPG se zapaluje hůře než benzin se doufám shodneme). Aneb jak kdysi kdosi pravil "Iskra ako baranica a ani to neškýtne". Dobrou noc.
Srpen 1, 201015 r Autor Takže to u mě byly opravdu svíšky, nejdříve jsem tam dal jednokontaktní Bosch platinum FR7HC+ , které jsou doporučované na benzín a škubalo to ještě víc, tak jsem tam dal origo 3 kontaktní NGK BKUR6ET10 a je po problému. Příště vyzkouším levnější BRISK taky 3 kontaktní.
Srpen 14, 201015 r Autor Takže na LPG najeto 2200km a u pump jsem nechal 2375kč... Tož to jde... Jinak to na LPG jede snad lépe než na BA... )) Opravdu spokojenost ( ťukyťuk) . Když si vemu, že jsem donedávna řídil 200 koňové TDíčka se spotřebou kolem 8L nafty (mám těžkou nohu) a teď si jezdím se 75 ps a ještě k tomu na LPG...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.