3enit Vloženo 16. Srpen 2010 Vloženo 16. Srpen 2010 Ahoj, zajímalo by mě, jestli mají favority a felicie stejné bloky motorů? Tzn. když vezmu hlavu z 1,3MPI, můžu použít blok motoru z favorita karbec? Taky jestli mi pak bude pasovat převodovka z feldy na onen blok (třeba z toho fanouša). Díky za odpovědi. Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 16. Srpen 2010 Vloženo 16. Srpen 2010 Jo, myslím že bloky "jednatrojek" jsou stejné - když tedy pomineš u starších díru v boku pro palivovou pumpu (Favorit karbec), která je u novějších bloků (Ecotronic a SPi/MPi) zaslepená už ve formě - u přechodných byla zakrytá plechovým víčkem. U příruby pro spojku/převodovku a u tvaru "mrkve" na konci kliky už si ale tak jistý nejsem. Rozhodně nesedí tvar ozubení na věnci spojky/startéru u Favorita a monobod Felicie s věncem Felicie vícebod. Citovat
alex42 Vloženo 21. Srpen 2010 Vloženo 21. Srpen 2010 Tuším aj ventily by si musel nechať tie Favoritovské - v hlave ..... Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Srpen 2010 Vloženo 23. Srpen 2010 A ještě jsem si vzpomněl na jednu podstatnou odlišnost - bod zavěšení motoru do pravého podběhu skeletu, ten silentblok je jiný kvůli tomu, aby se na tento bod daly "zavěsit" i motory VW 1,6 a 1,9D, které se do Feliny osazovaly a do Fáčka ne... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.