Přejít na obsah

Palivové čerpadlo nejede a jiskra na svíčkách chybí

gott

Doporučené příspěvky

Syn má felicii kombi tuším 1.6 Mpi a poslední dobou měl s elektrikou problémy. Jednou se mu stalo,že přestaly svítit světla. Potom mu zase jely strašně rychle stěrače a poslední problém byl ten,že když jel tak najednou přestaly svítit světla a za chvilku auto chcíplo ůplně a od té doby nic nejde. Po zapnutí klíčku se rozsvítí kontrolky,normálně startuje ale benzin čerpadlo netlačí a taky jiskra nejde. Lištu na svíčky jsem dal jinou fukční i s jinými svíčkami a taky na tomto autě nejde.Neví někdo náhodou čím by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měřák do ruky a začít od baterky směr pojistková skříň nad nohama spolujezdce, relátka na té samé desce a spínací skříňka. Pohledej tady na fóru, určitě tady někdo má schéma instalace a podle něj se to bude dát najít snáz. Elektrika musí jít z baterky na pojistky, odtud na spínačku a z ní zase zpátky k pojistkám a relátkům - tam se větví na různé obvody.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si v mototechně pujčil snímač otáček.spínací relé na benzinové čerpadlo i relé ulehčovací a pořád je to stejné. Teď jsem dolezl zmrzlý z venku. Kable a kostření jsem prolezl pečlivě,kde se mi něco nelíbilo jsem očistil až na plech. Pojistkovou skříňku jsem rozmontoval a ta je jako nová. Nic jsem neobjevil. Ještě jsem ale zjistil že nejdou blinkry. Jdou jen výstražné a ty jsou zapojeny na přímo. Jeví se mi spíš,že na to relé na benzin nejde ovládací proud. Když ho totiž sepnu ručně tak se rozjede,načerpá benzin,ale nenastartuju protože se ještě musí určitě sepnout ještě něco co pustí šťávu do svíček. Asi to nechám nějakému šikovnému autoelektikářovi. I tak děkuji všem za rady.

Jo a mimochodem je to Felicie Kombi 1.3 MPI.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...