miro3003 Vloženo 12. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2010 Menil som vodnú pumpu na Felícii 1,3 MPI a nezdá sa mi uloženie motora. Silentbloky sú trocha skrútené. Nevedel by mi niekto poradiť, ako postupovať pri uložení motoru do správnej polohy? Veľmi pekne ďakujem za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 12. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2010 Když se podíváš na motor v momentě prudšího přidání plynu, zjistíš, že se přitom naklání směrem dozadu. Je to tím, že jak se roztáčí jedním směrem, reakční moment (podle Newtonova zákona o akci a reakci) ho tlačí opačným směrem. Silentbloky zavěšení jsou navržené tak, že v klidu mají předpětí, které se při jízdě právě vyrovnáním reakce motoru vynuluje a motor je v rovnováze. Bylo to už u Favoritu a předpokládám, že je to i u dalších modernějších aut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miro3003 Vloženo 17. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 17. Listopad 2010 Když se podíváš na motor v momentě prudšího přidání plynu, zjistíš, že se přitom naklání směrem dozadu. Je to tím, že jak se roztáčí jedním směrem, reakční moment (podle Newtonova zákona o akci a reakci) ho tlačí opačným směrem. Silentbloky zavěšení jsou navržené tak, že v klidu mají předpětí, které se při jízdě právě vyrovnáním reakce motoru vynuluje a motor je v rovnováze. Bylo to už u Favoritu a předpokládám, že je to i u dalších modernějších aut. To s tými silentblokmi je pravda, ale majú predpätie v radiálnom smere. Mňa trápi ich axiálny smer. Mne sa zdá, že nosník, ktorého skrutka prechádza otvorom v silentbloku vodnej pumpy, je priskrutkovaný na ráme viac smerom dopredu a tak je motor trocha skrížený. Skúsim povoliť a napraviť to. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.