Přejít na obsah

Spotřeba na volnoběh

Jirzi - R1

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chci se zeptat poslední dobou mi můj SUPERB 1.9TDI 96kW ukazuje spotřebu na volnoběh 1.6 - 1.7L, dříve normální hodnota 0.6 - 0.7. Nemáte s tím někdo zkušenost?? Je možné že by byli na vině rozvody?

I spotřebu mi palubáku ukazuje teď 7,7 - 8,3l dříve 6,8 - 7,3l. Ale když spotřebu spočítám podle nádrže tak mi vychází průměrně min. o 1l méně než ukazuje palubák, čili palubní počítač ukazuje více.

Díky za vaše poznatky a rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je v zimě normální. Pokud máš k dispozici diagnostiku, tak se stačí jucknout, jaký kalkulovaný zatížení má motor ve studeným a zahřátým stavu.

pro info - provozní teplota motoru - 27% Motor na teplotě - 10C - 40% plus nějaký ohřev okének, zrcátek, sedaček a seš v tom za bratru 50%.

k tomu připočitej ztuhlej olej v převodovce a protože třecí odpor vzrůstá se čtvercem rychlosti tak i otáčky kolem 2500RPM už jsou kurevsky znát na spotřebě.

jink mě zaráží tvoje spotřeba. Já mám v létě kolem 5,3 tekonc v zimě kolem 5,9...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Právě že rozvody jsem kontroloval podle VAG, ale hodnoty jsou v pořádku, takže nevím. Jinak dříve sem měl normálně tu okamžitou převážně 0,6 - 0,7 l. Máte někdo nějáké jiné zkušenosti nebo rady co by mohlo být příčinnou....????

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...