Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

chci se zeptat poslední dobou mi můj SUPERB 1.9TDI 96kW ukazuje spotřebu na volnoběh 1.6 - 1.7L, dříve normální hodnota 0.6 - 0.7. Nemáte s tím někdo zkušenost?? Je možné že by byli na vině rozvody?

I spotřebu mi palubáku ukazuje teď 7,7 - 8,3l dříve 6,8 - 7,3l. Ale když spotřebu spočítám podle nádrže tak mi vychází průměrně min. o 1l méně než ukazuje palubák, čili palubní počítač ukazuje více.

Díky za vaše poznatky a rady

Ahoj zatim jsem se s timzo nesetkal mám tedy supa cca 2měsíce zkus vyčistit nebo vyměnit vzduchovej filtr + naftovej - pylovej (kabinovej filtr) na spotřebu nemá vliv nebo se pletu??? kolgové superbáci

To je v zimě normální. Pokud máš k dispozici diagnostiku, tak se stačí jucknout, jaký kalkulovaný zatížení má motor ve studeným a zahřátým stavu.

pro info - provozní teplota motoru - 27% Motor na teplotě - 10C - 40% plus nějaký ohřev okének, zrcátek, sedaček a seš v tom za bratru 50%.

k tomu připočitej ztuhlej olej v převodovce a protože třecí odpor vzrůstá se čtvercem rychlosti tak i otáčky kolem 2500RPM už jsou kurevsky znát na spotřebě.

jink mě zaráží tvoje spotřeba. Já mám v létě kolem 5,3 tekonc v zimě kolem 5,9...

ked sa motor zohreje tak by mala byt ta spotreba na volnobeh 0,6 - 0,9 litra bez zapnutej klimy samozrejme

ak to mas inac možeš mat zle nastavené rozvody, treba to napojit na VAG a potom rozvody správne nastavit

• 2 týdny později...
  • Autor

Právě že rozvody jsem kontroloval podle VAG, ale hodnoty jsou v pořádku, takže nevím. Jinak dříve sem měl normálně tu okamžitou převážně 0,6 - 0,7 l. Máte někdo nějáké jiné zkušenosti nebo rady co by mohlo být příčinnou....????

Upraveno od Luďa
necituj předchozí příspěvky

• 2 roky později...

Jen teorie: špatný přístup vzduchu - zasrané sání od EGR, tím pádem méně vzduchu ve válci se kompenzuje větším množstvím paliva.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.