Jirzi - R1 Vloženo 1. Únor 2011 Sdílet Vloženo 1. Únor 2011 Ahoj, chci se zeptat poslední dobou mi můj SUPERB 1.9TDI 96kW ukazuje spotřebu na volnoběh 1.6 - 1.7L, dříve normální hodnota 0.6 - 0.7. Nemáte s tím někdo zkušenost?? Je možné že by byli na vině rozvody? I spotřebu mi palubáku ukazuje teď 7,7 - 8,3l dříve 6,8 - 7,3l. Ale když spotřebu spočítám podle nádrže tak mi vychází průměrně min. o 1l méně než ukazuje palubák, čili palubní počítač ukazuje více. Díky za vaše poznatky a rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cajda. Vloženo 2. Únor 2011 Sdílet Vloženo 2. Únor 2011 Ahoj zatim jsem se s timzo nesetkal mám tedy supa cca 2měsíce zkus vyčistit nebo vyměnit vzduchovej filtr + naftovej - pylovej (kabinovej filtr) na spotřebu nemá vliv nebo se pletu??? kolgové superbáci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hics Vloženo 2. Únor 2011 Sdílet Vloženo 2. Únor 2011 To je v zimě normální. Pokud máš k dispozici diagnostiku, tak se stačí jucknout, jaký kalkulovaný zatížení má motor ve studeným a zahřátým stavu. pro info - provozní teplota motoru - 27% Motor na teplotě - 10C - 40% plus nějaký ohřev okének, zrcátek, sedaček a seš v tom za bratru 50%. k tomu připočitej ztuhlej olej v převodovce a protože třecí odpor vzrůstá se čtvercem rychlosti tak i otáčky kolem 2500RPM už jsou kurevsky znát na spotřebě. jink mě zaráží tvoje spotřeba. Já mám v létě kolem 5,3 tekonc v zimě kolem 5,9... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mattock Vloženo 3. Únor 2011 Sdílet Vloženo 3. Únor 2011 ked sa motor zohreje tak by mala byt ta spotreba na volnobeh 0,6 - 0,9 litra bez zapnutej klimy samozrejme ak to mas inac možeš mat zle nastavené rozvody, treba to napojit na VAG a potom rozvody správne nastavit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirzi - R1 Vloženo 12. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2011 (editace) Právě že rozvody jsem kontroloval podle VAG, ale hodnoty jsou v pořádku, takže nevím. Jinak dříve sem měl normálně tu okamžitou převážně 0,6 - 0,7 l. Máte někdo nějáké jiné zkušenosti nebo rady co by mohlo být příčinnou....???? Editováno: 12. Únor 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny86 Vloženo 24. leden 2014 Sdílet Vloženo 24. leden 2014 Jen teorie: špatný přístup vzduchu - zasrané sání od EGR, tím pádem méně vzduchu ve válci se kompenzuje větším množstvím paliva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.