Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

mám felicii a nechce mu to startovat, zjistil, že to bude někde kolem čerpadla. Eletrika do něho ide ale při startování nechce stříkat, ale když na něho dal samotnou baterku tak mu to nakoplo. Nevíte čím by to mohlo být?

Vloženo

Pravděpodobně imobilizér - překontroluj stav "odpovídače" v klíčku a snímací cívky kolem spínačky. Jestli to vždycky při startu jen blafne a vzápětí zdechne, je to skoro na 100% immo = velice častou příčinou je poškozený "čip" v klíčku, stačí aby s ním někdo praštil a je to. V takovém případě se musí VAGem nakódovat nový klíč.

Vloženo (editace)

díky za reakci, ale jak sem psal když zapojil zvlášt baterku na to čerpadlo tak to nastartovalo takže by to imobilizérem byt nemělo né ?

Editováno: , autor: Malta
citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Vloženo

Mluvíš o čerpadlu v nádrži, tzv. PODÁVACÍM, nebo o vstřikovači přímo u motoru? A máš to jednobod, nebo MPi? Imobilizér blokuje právě to vstřikování přímo na motoru, benzín jde z nádrže až dopředu do vstřikovače, ale ten má blokované napájení (+12V) imobilizérem = neotevírá se. Když připojíš baterku přímo na vstřikovač, bude to samozřejmě pracovat, protože vstřikovače jsou spojené s + pólem a aktivují se ukostřením druhého konce spínacím tranzistorem v ŘJ motoru.

Vloženo

no máme GLX 1995 a immo je tam dodělávané, musím takový plochý klíček strčit do štěrbiny a teprve pak musím startovat normálním klíčem v zapalování, takže žádná seriovka.

SpeedPhill prověř tedy to relátko, když vyklopíš pojistkový box je to v té vrchní řadě, druhé zleva, zda při zapnutí klíčku cvaká a zda zabzučí čerpadlo.

Vloženo

Já se zase setkal s Feli jednobod, která měla immo v klíči a protože majitel se na jakési pařbě zlomil jak vzduchovka a s klíčem praštil, druhý den mu auto nechytlo - vždycky jen blaflo a zase zdechlo. Vyšťavil baterku v domnění, že má v (_!_) zapalování a další věci. Baterku jsem mu nabil, ale furt nic. Pomohlo až dovezení náhradního klíče z domu - 40km. Poradil to mechanik z autoservisu, který byl k autu povolán jako poslední možnost. Dovezl jsem milého post-ožralku domů, vyslechl kázání jeho staré o tom, že určitě byl jako dělo, když nechal auto jinde a musí být vezen pro náhradní klíč (to, že původní klíček dotyčný třímal v ruce ji nezajímalo), odvezl ho zase z5 - a Felina na první škrtnutí chytla.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...