Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Caute,chtel jsem se zeptat,mam OII s xenony tam jsou vybojky D1S,ted jsem si koupil xenony na OII face bo to predelavam ale na starteru je napsana vybojka D1S a ve svetle je vybojka D3S?Vymenil to ten dotycny co mi to prodal nebo to tak je, nebo mam OII face vybojky D3S?Diky za info a jaky je mezi nimy rozdil? Me prijdou stejne,moc diky za odpoved

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Prikladam odpoved:Zarovky jsou stejny akorad ty D3S jsou setrnejsi k zivotnimu prostredi neni tam tolik rtuti jako u klasickych D1S vybojek co jsou u nas, ty vybojky D3S se montuji treba ve francii nebo Italii

• o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
Vloženo

To co ma skodovka nebo koncern WV tak maji nejvice se podobajicimu dennimu svetlo coz je 4300K :palec2: Ostatni s vyssi teplotou sou uz vice domodra a nejde videt treba tak dobre v noci nebo za spatneho pocasi ;)

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ja som s farbou standardnych vybojok z fabriky mimoriadne spokojny. Jazdim teraz aj s Audi A7, kde su LED svetla a hoci je svetla viacej, je viac do modra a nie je to prave najprijemnejsie. Stale mam dojem, ze to svieti horsie.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Nazdárek,viete mi poradiť ako vymeniť žiarovku D1S na xenonoch.Ked som menil parkovačku tak som musek vybrať svetlo von a všimol som si ,že je tam nejaký kablik ktorý sa da vytiahnuť ale aj nejake dve malé šrubky.Je potrebné ich vyskrutkovať a potom to jednoducho vytiahnuť a vymeniť.Je možné chytať žiarivku priamo s rukou alebo cez nejakú latku?

Ďakujem za vaše rady.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Pánové jako fotograf o světlu a jeho teplotě něco vím a 4300K rozhodně není "bílé" sluneční světlo. Barva světla se samozřejmě mění i v přírodě, ale pokud vemem "standardní" letní den v našich zeměpisných šířkách, tak teplota světla je kolem 5200K. K blížícímu se západu slunce teplota klesá a světlo žloutne (mluví se o zlaté hodince před západem slunce). Toto světlo pak má cca 4000K (i míň těsně před západem). Pro srovnání....obyč. žárovka má nějakých 3500K a svíčka asi 2000K.

Tomu odpovídá i moje pozorování, kdy na Octavii vidím světlo z xenonu do lehce žluta (právě těch 4300K). 5000K je tedy nejblíže čistě bílé barvě. 6000K už je "studená bílá" A od 7000K začne světlo rychle modrat.

Vloženo (editace)

Ja som s farbou standardnych vybojok z fabriky mimoriadne spokojny. Jazdim teraz aj s Audi A7, kde su LED svetla a hoci je svetla viacej, je viac do modra a nie je to prave najprijemnejsie. Stale mam dojem, ze to svieti horsie.

Tu je porovnanie bi-xenonu predoslej generacie A6 FL a full-LED z A7 na mokrej ceste...Mam pocit, ze by som dal prednost tej chladnejsej bielej.

xenon-fernlicht-a6-4f-fl-4936383121746250747.jpgled-fernlicht-a7-5969227378273383228.jpg

Editováno: , autor: Cjoctavian
Vloženo

Perfektni srovnani!!! :palec2:

V minulem tydnu me na dalnici dojela A8 s full-LED svetlometama a musim rict, ze zezadu to bylo hooodne neprijemny! Zlaty xenony (myslim tim origo).

Zaroven jsem cetl na AutoBild.de test prave nove A6 a tamni redaktori konstatovali, ze bixenon je stale ucinnejsi nez full-LED.

Srovnani nahore ale naznacuje opak...

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Můžete si udělat chlapci test. Pokud máte foták, který umí fotit s ručním nastavením teploty (ne jen předvoleneé režimy žárovka, zářivka, mraky apod....) Nastavte 5200K a vyfotte svoje svítící xenony...měly byste pozorovat žlutý nádech. Pak nastavte přednastavený profil pro sluníčko (výsledek by měl být stejný) a pak nastavte 4300K, získáte fotku, kde osvětlená část vašimi xenony bude bílá :) Tedy za předpokladu, že je nemáte vysvícené a jejich teplota není už nižší.

PS: to srovnání světel u Audi bych odhadoval na 4300k původní a 6000K Led osvětlení. Nicméně druhá fotka je trochu přeexponovaná a může to klamat. To srovnání pomocí fotek berte spíše orientačně....muselo by se to fotit trochu líp, aby to refloktovalo skutečnost.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...