Přejít na obsah

Podivné zvuky zo zadnej časti podvozku

eraser_svk

Doporučené příspěvky

Ahoj všetci,

pred nejakými dvoma týždňami som pri parkovaní zaregistroval akési divné kovové zvuky zo zadnej časti auta... nevenoval som im velkú pozornosť, myslel som, že mi len niečo hrkalo v kufri (bolo tam zopár kovových vecí).

Odvtedy som najazdil vyše 300 km a nič... no dnes sa mi to stalo znova - a s uplne prázdnym kufrom... zaujímavé že opäť v momente, keď som zastavoval (uplne kľudne, žiadne ostré brzdenie ani nič také)... stalo sa to pri spomalovaní z asi 20 na 10 km/h, v miernom kopci. Zastavil som,vytiahol ručnú, nechal bežať motor a pozrel pod auto, pri kolesá, ale všetko vyzeralo v poriadku... Ako som ručnú uvolnil a spustil sa pár centi, opäť tie isté zvuky... tak som zabrzdil a došiel tých 10 metrov do garáže (zaujímavé, že ako som sa rozbehol, tak sa už žiadne zvuky nevyskytli).

Bol to zvuk podobný bubnovaniu po nejakom tupom, relatívne veľkom kovovom predmete (kľudne by som tipoval aj nádrž) a bol aj dosť hlasný (ešte ma na to upozornili aj okoloidúci ľudia).

Neviete kde by mohla byť chyba ?

vopred dík.

PS : ak by to niekoho zaujímalo, Octavia II Classic, rv. 2005, 1.6 MPi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Nenašel jsem přímo téma tak to vložím sem. Stává se mi často, že mi ze zadní nápravy, hlavně když je vlhko (venku prší, nebo projedu myčkou),jdou zvuky jako bych měl vzadu bubnové brzdy. Takové to praskání pružin. Nepřišel jsem na to čím to může být způsobené. :help: Pokud to už někdo řešil a vyřešil prosím o info. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...