leo_pipes Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 Zdar borci. stala se mi takova neprijemna vec a sice me policajti vzali papiry za chlast. v prvni rade sem nepisu aby me nekdo odsuzoval, byla to blbost a jsem kreten. ale k situaci.mel sem 1.3 promile, takze trestny cin.dostal sem 12 mesciu zakaz rizeni.a ted co me zajima.mel sem v te dobe uz sest bodu pryc a za tohle sem inkasoval sedum. to znamena, ze jsem se i vybodoval.a potreboval bych vedet, od nekoho kdo treba v podobne situaci byl, nebo nekoho takovyho zna jak to je. ja jsem v jeden den dostal na rok zakaz + sem se vybodoval a po vybodovani je rok stop, takze ja ted nevim, jestli to bezi soucasne a nebo ten rok za vybodovani bezi az po skonceni toho roku zakazu ?? sem z toho celkem na nervi, protoze kazdej mi rika neco jinyho... flastr uz mam zaplacenej, je to ted pul roku, zadat si v pulce o prominuti zbytku toho zakazu je asi blbost, kdyz vlastne nemam body je to tak... ? tak dik za pripadne odpovedi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 body ti začnou účinkovat v okamžiku, kdy ti vyprší zákaz.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 22. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 to mi chceš říct, že ve výsledku budu bez papírů dva roky ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 tak teoreticky jde požádat o prominutí po půlce, ne? Jinak jaký by to mělo smysl jako trest mít 12 bodů, když máš zákaz.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 Ale pokud si uděláš jízdy na poligonu v Brně, tak ti 3 body vrátí. Ale bude to něco stát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 jednak to nejde v Brně, ale podstatné je, že dostal za přestupek 7 bodů a pokud má za nějaký víc jak 5 a celkem víc jak 10, nemůže si takhle žádné umazat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 Co vím, tak umazání je v Mostu, Jihlavě možná ve Vysokým Mejtě a ještě jedno místo. Jak píše jirka Pokud máš 10 a víc nebo přestupek za 7 bodů, tak neumažeš nic. Zbejvá jen rok počkat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 a jo, Mýto..to je snad pobočka Mostu..a je to i v Sosnové u České Lípy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 Pánové se omlouvám, jsem myslel v Mostě, nechápu proč jsem napsal v Brně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 22. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 no, tak to je píchat já sem měl sice 6 bodů, ale pokaždé za přestupky po 2 bodech... to ale asi nehraje žádnou roli . každopádně, pokaždé slyším něco jinýho. na magistrátě mi řekli, že " no ono to pravděpodobně běží současně a po tom skončení půjdete na přezkoušení" ... volám na soud, kde mi byl zákaz uložen " já si myslím, že to běží současně" a známej advokát, dělá teda trestní právo, takže tohle až tak neví mi řekl něco podobnýho.... tak já už nevím. tak když bych si teď zažádal o půlku, dejme tomu, že mi vyhoví, můžu si někde udělat ty zkoušky bezpečné jízdy, aby mi vrátili aspoň pár bodů a můžu jezdit, nebo to prostě nejde.... jako o prachy mi nejde, ale prostě nikdo mi není schopnej říct jak to je ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 (editace) Tak zde jednoznačně..zákon 361/2000 Sb. § 123e Odečítání bodů (1) Řidiči, kterému nebyla ode dne uložení pokuty v blokovém řízení nebo nabytí právní moci rozhodnutí, na jehož základě mu byl v registru řidičů zaznamenán naposled stanovený počet bodů, pravomocně uložena sankce za přestupek nebo trest za trestný čin, spáchaný jednáním zařazeným do bodového hodnocení, a ) po dobu 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou 4 body z celkového počtu dosažených bodů, b ) po dobu 24 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou 4 body z celkového počtu dosažených bodů zbývajících po odečtení bodů podle písmene a), c ) po dobu 36 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou všechny zbývající body. K tomuto dni provede příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností záznam v registru řidičů o odečtení bodů z dosaženého počtu stanovených bodů řidiči, a to nejpozději do 3 pracovních dnů ode dne, kdy vznikl řidiči nárok na odečtení bodů. (2) Řidiči se rovněž odečtou body, které mu byly zaznamenány na základě pravomocného rozhodnutí o přestupku nebo trestném činu po pravomocném zrušení tohoto rozhodnutí. (3) Po dobu výkonu trestu nebo sankce zákazu činnosti, spočívajícího v zákazu řízení motorových vozidel, neběží doba pro odečítání bodů podle odstavce 1. (4) Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností rovněž provede záznam v registru řidičů o odečtení 3 bodů z dosaženého počtu bodů řidiči, který podal písemnou žádost o odečtení bodů a a ) doložil žádost potvrzením o ukončeném školení bezpečné jízdy ve středisku bezpečné jízdy podle zvláštního právního předpisu4), které není starší než 1 měsíc od podání žádosti, a b ) neměl ke dni ukončení školení bezpečné jízdy ve středisku bezpečné jízdy v registru řidičů zaznamenáno více než 10 bodů za porušení právních předpisů ohodnocená méně než 6 body. Tedy jednoznačně v §3 neběží při zákazu řízení lhůty pro odečty 4 bodů po roce.. V §4 vyplývají dál podmínky pro možný odečet 3 bodů na polygonech..nesmíš mít dohromady víc jak 10 bodů a žádný přestupek za více jak 5 bodů..tady neplníš ani jedno bohužel. Jedině po půlce si můžeš zkusit zažádat o půlku, pak ti o to dřív začne běžet lhůta pro odpočet bodů. navíc po roce ti pak odečtou 4, další rok další 4..takže i potom si to budeš muset dost hlídat. Editováno: 22. Březen 2011, autor: Jirik.DC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 22. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 (editace) dobře to chápu, ale jaknile se vyboduješ, tak tě rok, kdy se ti odečítají 4 body, když nic neuděláš nazajímá. já sem vybodovanej a to znamená, že máš rok stop, po tom roce přezkoušení, ale seš čistej, máš zase plnej počet bodů.... nebo pro někoho 0 bodů... každej to bere jinak jak jsem zjistil, prostě čistý konto. no ale z toho co si poslal, je to celkem jasný... thx Editováno: 22. Březen 2011, autor: leo_pipes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 23. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 uf, tak to mám potvrzený, běží to souběžně.... ten výtažek ze zákona je sice pravda, ale řeší trochu jinou věc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 23. Březen 2011 Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 jj, máš pravdu..to je v případě, že se tím zákazem zároveň nevyboduješ.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 23. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 nene pokud se zároveň vyboduješ, tak lhůta roku po vybodování běží zároveň se zákazem.tam potom doba na odečtení 4 bodů nebo co, se tě vubec netýká... dneska sem byl na odboru dopravy a řešil to tam. já sem se zároveň i vybodoval. to by jsi musel sedět za katrem, nezapočítává se doba výkonu trestu.... jak by jsi vylezl z lochu, teprve by ti začal běžet ten rok, ať už sám zákaz, nebo souběžně i vybodování Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.