Přejít na obsah

ridicak

leo_pipes

Doporučené příspěvky

Zdar borci. stala se mi takova neprijemna vec a sice me policajti vzali papiry za chlast. v prvni rade sem nepisu aby me nekdo odsuzoval, byla to blbost a jsem kreten. ale k situaci.mel sem 1.3 promile, takze trestny cin.dostal sem 12 mesciu zakaz rizeni.a ted co me zajima.mel sem v te dobe uz sest bodu pryc a za tohle sem inkasoval sedum. to znamena, ze jsem se i vybodoval.a potreboval bych vedet, od nekoho kdo treba v podobne situaci byl, nebo nekoho takovyho zna jak to je. ja jsem v jeden den dostal na rok zakaz + sem se vybodoval a po vybodovani je rok stop, takze ja ted nevim, jestli to bezi soucasne a nebo ten rok za vybodovani bezi az po skonceni toho roku zakazu ?? sem z toho celkem na nervi, protoze kazdej mi rika neco jinyho... :( flastr uz mam zaplacenej, je to ted pul roku, zadat si v pulce o prominuti zbytku toho zakazu je asi blbost, kdyz vlastne nemam body je to tak... ? tak dik za pripadne odpovedi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, tak to je píchat :( já sem měl sice 6 bodů, ale pokaždé za přestupky po 2 bodech... to ale asi nehraje žádnou roli . každopádně, pokaždé slyším něco jinýho. na magistrátě mi řekli, že " no ono to pravděpodobně běží současně a po tom skončení půjdete na přezkoušení" ... volám na soud, kde mi byl zákaz uložen " já si myslím, že to běží současně" a známej advokát, dělá teda trestní právo, takže tohle až tak neví mi řekl něco podobnýho.... tak já už nevím. tak když bych si teď zažádal o půlku, dejme tomu, že mi vyhoví, můžu si někde udělat ty zkoušky bezpečné jízdy, aby mi vrátili aspoň pár bodů a můžu jezdit, nebo to prostě nejde.... jako o prachy mi nejde, ale prostě nikdo mi není schopnej říct jak to je ... :(

Odkaz ke komentáři

Tak zde jednoznačně..zákon 361/2000 Sb.

§ 123e

Odečítání bodů

(1) Řidiči, kterému nebyla ode dne uložení pokuty v blokovém řízení nebo nabytí právní moci rozhodnutí, na jehož základě mu byl v registru řidičů zaznamenán naposled stanovený počet bodů, pravomocně uložena sankce za přestupek nebo trest za trestný čin, spáchaný jednáním zařazeným do bodového hodnocení,

a ) po dobu 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou 4 body z celkového počtu dosažených bodů,

b ) po dobu 24 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou 4 body z celkového počtu dosažených bodů zbývajících po odečtení bodů podle písmene a),

c ) po dobu 36 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou všechny zbývající body.

K tomuto dni provede příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností záznam v registru řidičů o odečtení bodů z dosaženého počtu stanovených bodů řidiči, a to nejpozději do 3 pracovních dnů ode dne, kdy vznikl řidiči nárok na odečtení bodů.

(2) Řidiči se rovněž odečtou body, které mu byly zaznamenány na základě pravomocného rozhodnutí o přestupku nebo trestném činu po pravomocném zrušení tohoto rozhodnutí.

(3) Po dobu výkonu trestu nebo sankce zákazu činnosti, spočívajícího v zákazu řízení motorových vozidel, neběží doba pro odečítání bodů podle odstavce 1.

(4) Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností rovněž provede záznam v registru řidičů o odečtení 3 bodů z dosaženého počtu bodů řidiči, který podal písemnou žádost o odečtení bodů a

a ) doložil žádost potvrzením o ukončeném školení bezpečné jízdy ve středisku bezpečné jízdy podle zvláštního právního předpisu4), které není starší než 1 měsíc od podání žádosti, a

b ) neměl ke dni ukončení školení bezpečné jízdy ve středisku bezpečné jízdy v registru řidičů zaznamenáno více než 10 bodů za porušení právních předpisů ohodnocená méně než 6 body.

Tedy jednoznačně v §3 neběží při zákazu řízení lhůty pro odečty 4 bodů po roce.. V §4 vyplývají dál podmínky pro možný odečet 3 bodů na polygonech..nesmíš mít dohromady víc jak 10 bodů a žádný přestupek za více jak 5 bodů..tady neplníš ani jedno bohužel.

Jedině po půlce si můžeš zkusit zažádat o půlku, pak ti o to dřív začne běžet lhůta pro odpočet bodů. navíc po roce ti pak odečtou 4, další rok další 4..takže i potom si to budeš muset dost hlídat.

Editováno: , autor: Jirik.DC
Odkaz ke komentáři

dobře to chápu, ale jaknile se vyboduješ, tak tě rok, kdy se ti odečítají 4 body, když nic neuděláš nazajímá. já sem vybodovanej a to znamená, že máš rok stop, po tom roce přezkoušení, ale seš čistej, máš zase plnej počet bodů.... nebo pro někoho 0 bodů... každej to bere jinak jak jsem zjistil, prostě čistý konto.

no ale z toho co si poslal, je to celkem jasný... thx

Editováno: , autor: leo_pipes
Odkaz ke komentáři

nene :) pokud se zároveň vyboduješ, tak lhůta roku po vybodování běží zároveň se zákazem.tam potom doba na odečtení 4 bodů nebo co, se tě vubec netýká... dneska sem byl na odboru dopravy a řešil to tam. já sem se zároveň i vybodoval. to by jsi musel sedět za katrem, nezapočítává se doba výkonu trestu.... jak by jsi vylezl z lochu, teprve by ti začal běžet ten rok, ať už sám zákaz, nebo souběžně i vybodování

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...