Publikováno Duben 29, 201114 r Mám Felicii Combi rv. 97 1.6. Za jízdy mně neustále cvaká ručička tachometru.všiml jsem si že mezi 30-40 km/h ručička lehce osciluje nahoru a dolů, pro jiných rychlostech už neosciluje, ale cvaká stále...neví někdo co s tím?
Duben 30, 201114 r Autor Ten bowden jde z převodovky, že jo? Tam ho mám promazat nebo? a nasazení do přístrojovky myslíš ten vstup bowdenu z motorového prostoru do kabiny, nebo musím rozdělat palubovku? Dík
Duben 30, 201114 r Přímo napojení bowdenu na tachec - to znamená vyndat štít s přístroji a Konkor nebo podobné mazadlo po kapkách nalít v množství asi tak čajové lžičky přímo do "hadice". Je ale taky možné, že Ti "štrejchá" otočný magnet přímo uvnitř přístroje - to je amatérsky doma jen těžko opravitelné a většinou se přitom poruší cejchování měření rychlosti. Vyzkoušíš to tak, že do akumulátorové vrtačky upneš čtyřhranný trn (stačí z tvrdého dřeva) o straně 2-2,5mm (stejný tvar má konec lanka v bowdenu) a otáčením ve stejném směru jakým se vychyluje rafika to vyzkoušíš. Pokud bude cvakat tachometr i při pohonu tou vrtačkou, je závada v něm a je lepší ho vyměnit za jiný. Na vrakáčích se palubovek povaluje 6 půlek...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.