Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj měl jsem v autě signalizaci světel. byla zapojená v pojistkovce mezi pojistkama (asi domácí vyroba :D ) No jenže mi ji kamoš vyrval a ja nevim, kde tam byla. Přesně mezi kterýma pojistkama.

Mam Favorita 1993 ale karborátor a myslím, že se starší pojistkovkou. Je to přelom 1992/1993. Předem dekuji za odpověď.

Forum jsem prošel, ale nic nebylo, tak jak sem to měl ja ...

Vloženo

Tohle jednoduchý pískadlo se většinou zapojuje dvěma možnými způsoby - jednak když má upozornit na potřebu rozsvítit světla, nebo na nutnost zhasnout po vypnutí motoru. V prvním případě se zapojuje tak, aby mělo červený drát na vývodu, na kterém se objeví +12V po zapnutí zapalování - bývá to pojistka č.2; a zároveň černý (nebo s černým pruhem) drát na některém vývodu za pojistkou pro světla. Tak se na pískadlo dostane po zapnutí zapalování plus a přes žárovky nerozsvícených světel kostra - pískadlo se rozpiští a signalizuje potřebu rozsvítit světla. Pokud to má signalizovat potřebu zhasnout při vypnutí motoru, ty dva dráty se vymění - plus dostane pištec od rozsvícených světel, kostru od zapalování, v ten moment už vypnutého klíčem. Vřele doporučuju se na podobné pištivé instalace vykašlat a udělat si automatické rozsvěcování potkávacích světel odvozené od zhasínání kontrolky mazání (tlak oleje) nebo dobíjení. Eventuálním řešením jsou LEDkové daylights s automatikou - rozsvítí se po natočení motoru a zhasnou se samy okamžitě po rozsvícení hlavních světel...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...