Přejít na obsah

Signalizace světel

Marfy.M8

Doporučené příspěvky

Ahoj měl jsem v autě signalizaci světel. byla zapojená v pojistkovce mezi pojistkama (asi domácí vyroba :D ) No jenže mi ji kamoš vyrval a ja nevim, kde tam byla. Přesně mezi kterýma pojistkama.

Mam Favorita 1993 ale karborátor a myslím, že se starší pojistkovkou. Je to přelom 1992/1993. Předem dekuji za odpověď.

Forum jsem prošel, ale nic nebylo, tak jak sem to měl ja ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle jednoduchý pískadlo se většinou zapojuje dvěma možnými způsoby - jednak když má upozornit na potřebu rozsvítit světla, nebo na nutnost zhasnout po vypnutí motoru. V prvním případě se zapojuje tak, aby mělo červený drát na vývodu, na kterém se objeví +12V po zapnutí zapalování - bývá to pojistka č.2; a zároveň černý (nebo s černým pruhem) drát na některém vývodu za pojistkou pro světla. Tak se na pískadlo dostane po zapnutí zapalování plus a přes žárovky nerozsvícených světel kostra - pískadlo se rozpiští a signalizuje potřebu rozsvítit světla. Pokud to má signalizovat potřebu zhasnout při vypnutí motoru, ty dva dráty se vymění - plus dostane pištec od rozsvícených světel, kostru od zapalování, v ten moment už vypnutého klíčem. Vřele doporučuju se na podobné pištivé instalace vykašlat a udělat si automatické rozsvěcování potkávacích světel odvozené od zhasínání kontrolky mazání (tlak oleje) nebo dobíjení. Eventuálním řešením jsou LEDkové daylights s automatikou - rozsvítí se po natočení motoru a zhasnou se samy okamžitě po rozsvícení hlavních světel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...