Přejít na obsah

maximální rychlost na dálnici

Speedy20V

Doporučené příspěvky

Tolerance (odchylka) radaru je vždy napsána v jeho dokumentaci. U statických se počítá s 3 km/h. Další tolerance je jen na uvážení hlídky, která měření provádí, byly i případy od různých MP s pokutami za 55 km/h za padesátce.

Samozřejmě se dá počítat i s odchylkou rychloměru v autě, při "tachometrových" 140 km/h se ještě člověk může vejít do legálního dálničního rámce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jaká je u nás tolerance rychlosti na dálnicích a rychlostních silnicích? Mám na mysli, o kolik km je možné překročit rychlost 130 km/h nebo v budoucnu 110 km/h aniž bych dostal pokutu? Někde jsem slyšel o tolerancích rychlosti, ale nevím, jaká je ta tolerance. Věděl by někdo?

Policie odpočítává 3 km/h při naměřené rychlosti do 100 km/h a 3% při naměřené nad 100 km/h.

Jakou máš odchylku Ty u tachometru musíš vědět sám. Nejlíp to zjištíš když pojedeš se zapnutou GPS navigaci a při ustálené rychlosti si to porovnej. Přinejhorším se podívej kolik Ti ukazují radary v obcích "Vaše rychlost". Ne všechny ukazují dobře, ale porovnáním několika si můžeš odvodit svojí odchalku.

Třeba já vím, že obci mohu jet 55 podle tachometru a jedu přesně 50 a po dálnici mi ukazuje tachometr 140 a jedu 130.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...