samurai Vloženo 15. Únor 2013 Sdílet Vloženo 15. Únor 2013 Tolerance (odchylka) radaru je vždy napsána v jeho dokumentaci. U statických se počítá s 3 km/h. Další tolerance je jen na uvážení hlídky, která měření provádí, byly i případy od různých MP s pokutami za 55 km/h za padesátce. Samozřejmě se dá počítat i s odchylkou rychloměru v autě, při "tachometrových" 140 km/h se ještě člověk může vejít do legálního dálničního rámce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 15. Únor 2013 Sdílet Vloženo 15. Únor 2013 jaká je u nás tolerance rychlosti na dálnicích a rychlostních silnicích? Mám na mysli, o kolik km je možné překročit rychlost 130 km/h nebo v budoucnu 110 km/h aniž bych dostal pokutu? Někde jsem slyšel o tolerancích rychlosti, ale nevím, jaká je ta tolerance. Věděl by někdo? Policie odpočítává 3 km/h při naměřené rychlosti do 100 km/h a 3% při naměřené nad 100 km/h. Jakou máš odchylku Ty u tachometru musíš vědět sám. Nejlíp to zjištíš když pojedeš se zapnutou GPS navigaci a při ustálené rychlosti si to porovnej. Přinejhorším se podívej kolik Ti ukazují radary v obcích "Vaše rychlost". Ne všechny ukazují dobře, ale porovnáním několika si můžeš odvodit svojí odchalku. Třeba já vím, že obci mohu jet 55 podle tachometru a jedu přesně 50 a po dálnici mi ukazuje tachometr 140 a jedu 130. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.