Publikováno Srpen 15, 201114 r zdravim, jsem kutil mam malou dilnu.... chtel bych se zeptat vas, jak casto a jakym zpusobem cistite/repasujete/nastavujete vstrikovace Valtek 30. Valtek 30 je svoji konstrukci predurcen k cisteni a repasovani. Jak nastavujete vstrikovace? 1) Pouzivate hodinky a nastavujete zdvih na 0,45-0,5? http://www.lpgforum.de/kme-diego/6911-valtek-richtig-reparieren-und-einstellen.html 2) Nebo ladite jednotlive vstriky na volnobeh pomoci Softwaru mam predstavu ze bych, kazdych 15-20 000km vstrikovace rozebral, kdyby bylo potreba vycistil a nastavil...
Srpen 15, 201114 r Autor ok opatrim si tedy merak.... 1) pristroj i s upnutim a trafem na 12V stoji asi 2500Kc (jak je v tom odkazu co jsem prilozil) 2) pak jsou jednoduche pristroje typu http://www.drypa.pl/kategoria268_DIAGNOSTYKA_-_Testery.html za 500Kc 3) Nebo si to neco jednoducheho sestavit doma.... Hodinky, drzak, kabel, pripojit na autobaterii, mikrospinac, omezeni proudu (jednoduse treba 21W zarovku do serie) montaznici asi maj variantu 1, ale pro nas uzivatele mozna nejlepsi 3
Srpen 15, 201114 r no můj montážník má podle mě také variantu samodoma, tedy krabička kde má vypínač a buď cívky spínají rozpínají, tedy celá lišta běží a gumičky se zaklepávají anebo přepne druhým spínačem a jen si spínačem otvírá a zavírá a sleduje odchylku na úchylkoměru a dolaďuje imbusem na konci.
Srpen 15, 201114 r tak nějak, pak se to musí celé naladit přes soft, jelikož se nikdy nenastaví tak jak byly minule, takže ladit a ladit....pořád dokola
Srpen 15, 201114 r Autor je to porad a porad dokola... proste nevyhoda Valteku jak sam rikas. protoze me ob den strasite jak stojej valteky za h***o, tak to resim taky to mam k plynarovi 600km, takze je prijemny mit moznost problem resit sam... navic jsem na auto docela opatrnej, tak si to chci sam pro sebe kontrolovat
Srpen 15, 201114 r mam predstavu ze bych, kazdych 15-20 000km vstrikovace rozebral, kdyby bylo potreba vycistil a nastavil... /// Důvod? Lištu řeším, jenom když je špatná ne?
Srpen 16, 201114 r Autor protoze jsem puntickar Ted jsem menil jadyrka protoze se mi zvedly hodne korekce skoro 20%. Mozna by stacilo jen postelovat, ale radsi jsem to rovnou vymenil. Kdz jsem na nemecke dalnici zkousel max tak auto pocukavalo, a sensor klepani vyhodil chybu zapalovani na prvnim valci. Tzn vstrikovac na prvnim valci byl na tom nejhur. Tomu chci do budoucna predejit, proto to chci kontrolovat a popripade donastavit. Proste nacipovane auto, LPG, nemecke dalnice s tak chci pro svuj vnitrni klid vedet, ze je vse OK. Navic na aute jsem zavisly, a potrebuju aby par stotisucu km jeste najelo ale zpet k problematice nastavovani? Poradi jeste nekdo neco?
Srpen 16, 201114 r to víš že jo, proč rozdělávat něco, co funguje, většinou to, co je jako originál vydrží nejvíc, i když někdy třeba jen 20 tisíc, když vidím ty sady na repasi...nazinkování hrubé, takže každý pístík extra zalešťujem aby byly dokonale hladké a vydržely sebemenší nečistota je začne zalepovat.pružinky taky nic moc, už jsme vyndávali prasklé, proto to říkám pořád dokola, zlaté vstřiky BRC, jsou prakticky celoživotní záležitost, ale na to musí každý dojít sám.....
Srpen 16, 201114 r Autor nevim proc to resime porad dokola... Rekl jsem uz nekolikrat ze mas pravdu ze se neda srovnavat z pohledu spolehlivosti/servisu vstrik Valtek a BRC. Bohuzel je to i o cene. Kompletni lista Valtek se v polsku necha koupit za 27Euro. BRC stoji popuze jeden vstrikovac min. 70€ (zlutej na moje auto tak 90€) tzn kompletni lista klidne 400€. Takze bych asi i ocekaval ze BRC bude lepsi... Zajimave je taky, ze uvadis u Valteku jen pripady, kdy najedou jen 20 000km. Neznas auta ktery maj i s valtekama 100 000km? A naopak u BRC nesetkal jsi se s pripadama ucpaneho vstriku, kde nepomohl ani ultrazvuk a nasledovala draha vymena? Muj plynar jich tam taky ma taky plnou krabici. Neber to jako nazorovy stret mezi nama, chci jen rict ze kazde reseni ma sve pro a proti. nekdo nejaka rada k serizovani? Nevite jaky proud tece civkou? Kolik amperu do ni pri stelovani pustit? Jaky nastavujete zdvih? Me zatim kazdy rekl 0,5mm, nekdo dava i u nekterych aut 0,6mm. Vyrobci tak mi napsal 0,45mm.
Srpen 16, 201114 r rád bych ukončil tuto neustále nesmyslnou debatu o Valtecích...prostě je to o tom, že někdo si dá do auta polský systém, já osobně každého zákazníka upozorním, že bude mít ty a ty problémy, možná za 10,20,50 tisíc km(max.životnost vstřiků, dle polských techniků ze školení), a nebo bezproblémový chod po celou životnost vozidla, ale musí si samozřejmě připlatit,samozřejmě je to i o servisu, kdy se při každé kontroluje tlak(tím se dost dobře najde příčina např. filtrů apod.), kdo jej nedordržuje, dopadne jak ten, co jsi popisoval, ano vstřiky od BRC jsou drahé, to jo, ale za posledních 5 let jsem měnil 3 a to děláme v průměru 10-16 aut měsíčně.... nedokážu si představit, že bych dal do auta plyn, který budu muset servisovat každé 3 měsíce( firma co má předělaných od nás 14 aut a najede 10 tisíc za necelé 3 měsíce), to by mi neprošlo, jdu cestou kvality, ne zisku za jakoukoliv cenu, mě přichází denně zákazníci, kteří chtějí vyloženě systém BRC, protože mají dobré reference jeden od druhého, a jsou z celé republiky, protože ta slavná polskománie se rozšířila takovým způsobem, co nemá obdoby, je to jen o tom, co ti firma nabídne, tobě nabídl přestavbu přes víkend, dal ti tam sadu na míru, jak jsi popisoval(poskládal co našel na skladě), a teď jsi ve fáci, že jako správný čech budeš vrtat do systému, kterému prachmálo, vlastně vůbec nerozumíš, takže posbírej všechny drby, rady a opravuj, hodně štěstí.....
Srpen 16, 201114 r Autor aspon ze se shodneme ze ta debata je nesmyslna... jsou mezi nami i taci kteri maj na valtecich najeto daleko vic nez 50 000km ja jsem na ne 50 000km nemusel sahnout. Mozna by i fungovaly po nastaveni dal, ale vymenil jsem je. Valtek vstrikovace funguji, kdyby vydrzeli jen 10 000km, tak je prodavat nemuzou. Proste nejak se mi nezda ta Tvoje vyhranenost. Od plynare jsem mel nabidku jak na BRC tak na STAG. S tim, ze mi popsal vyhody i nevyhody obou systemu. Pro stag jsem se rozhodl z duvodu ceny, a plynarovych zkusenosti, kdy uz podobna auta se stagem montoval. Spatnej vyber byl jen reduktor zavoli, kterej mi vymenil bezplatne vcetne vsech filtru za KME Gold. Moje montaz probehla za jeden den, komponenty byly konzultovany a dodany Strakonicema (urcite budes znat i jejich nacipovaneho superba). Nikdo nic neskladal z toho co se valelo po sklade. Ze to nebylo v jedne krabici mi zas tak nevadi. Jinak mas pravdu ze se rad rypu v autech. Delam to uz pomerne dlouho. A neboj se, ze se budu rypat v necem cemu nerozumim.
Srpen 16, 201114 r Pánové, s vama se hádat nebudu, pač mě už jen z principu baví číct příspěvky max o 5ti řádcích:D Zpět k silarm, já jsem možná puntičkář ještě větší než ty a nebo se můžeme dohadovat o tom, kdo z nás je větší puntičkář. Každopádně zpět k tobě....lézt puntičkářovsky do lišty, která nevykazuje závadu je věc zbytečná.....problémům tím nepředejdeš. Takže mě to přinde jako zbytečná ztráta času.
Srpen 21, 201114 r Me by spis zajimalo jestly ma cenu mit v zaloze celou listu se vstrikama. Kdyz u nas stoji opravarenska sada 200,- na jeden vstrik a prace? a cela lista z polska 27 ecek u nas se sezene za 2tisice. Za dva roky tich 50 tisic dam tak by me prinejhorsim lezela chvilku v supliku. A jeden malej dotaz jaky filtr plynny faze papir, poliester nebo skleneny vlakno? dekuju za radu
Srpen 21, 201114 r Autor Tohle si kazdy musi rozhodnout sam, sice to za 27 euro koupis. Ale neco das za postovny, problemy s pripadnou reklamaci atd... Navic ne kazdej plynar bude nadsenej, kdyz za nim prijdes se svou listou. Proste podle me je to lepsi nechat na plynarovi, aspon ma clovek jistotu, ze je vse jak ma byt po technicke i formalni strance. Jinak co se tyce tech filtracnich materialu, papir klasika nejlevnejsi postacujici... aspon doufam At jsem trosku v obraze kolik stoji repase u vasich plynaru?
Srpen 21, 201114 r Už jsem to tu psal. Nová lišta dle mých info 2500kč pro V4. Opravu vstřikovače provádím 2mi způsoby - částečná nebo plná. Částečná je čištětí + výměna revizních sad(vnitřků). Plná je částečná + výměna obalů. Pracuji ve firmě s nastavenou pevnou částkou 250kč/hodina. Oprava částečná - 1x vnitřek 180kč bez DPH. Práce na liště 1h 30 min. materiál - 864kč práce - 375kč čistící prostředky - 50kč Oprava plná - cenu obalu jádra z hlavy neznám. Práce na liště 1 hodina. Cena práce je 1hodina - 250kč. Materiál - vnitřky + obaly. Nutno vzpomět, že se bavíme o vstřikovačích pro V4. A k cenám nutno podotknout, že jsou bez demontáže a montáže lišty na vozidlo, protože je to individuální, kvuli přístupu. Na jednom autě pujdou rychle sundat, na druhém hůře. Nutno rovněž podotknout, že není zahrnuto případné seřízení systému.
Srpen 21, 201114 r Autor diky aspon mam predstavu kolik co stoji... Upraveno Srpen 21, 201114 r od silarm
Srpen 24, 201114 r Autor ted jsem se ptal jednoho montaznika v nemecku, ke teremu jezdim tankovat LPG. Jestli mi je schopnej nastavit Valteky... Odpoved byla ze to nedela a meni rovnou cele... cena materialu prace a naladeni 150€ + DPH t
Srpen 24, 201114 r Au to bych radsi vozil sebou nahradni listu a ntb s kabelem. na dojeti domu by snad autoadaptace stacila. Upraveno Srpen 24, 201114 r od noEXP
Září 22, 201114 r Autor zdravim panove, chtel bych se jeste zeptat co je vlastne pravym momentem na vymenu vstriku valtek. Dle vseobecneho mineni jsem radsi sve vstrikovace po 50 000km vymenil. Rozjelo se mi naladeni, tak tak jsem to radsi vymenil... Pistky byly uplne ciste, povrchova uprava na nich malinko olestena, dorazove gumicky a pruzinky se taky tvarily byt ok, predni gumicky se zdaly byt trosku zaklepane (vyboulene)... Myslite, ze bylo potreba vstrikovace repasovat? Nebo stacilo jen nastavit zdvih doladit mapy a jezdit? Upraveno Září 22, 201114 r od silarm
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.