Přejít na obsah

Pravé kolo

Pivánekk

Doporučené příspěvky

Zdarec chlapi,potřeboval bych pomoci.Při přejíždění i sebemenších nerovností mi něco dost brutálně mlátí na pravym kole-tlumiče jsou v cajku.A při jízdě,kdy neni motor v tahu mi v tom pravym kole "žvejká" pravidelně podle rychlosti-jak je motor v tahu je ticho.Díky za rady a omlouvám se jestli už tu tohle téma je,já ho nenašel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to "žvejká" podle rychlosti jízdy, bude to buď ložisko, nebo homo-kloub - a ten kloub je daleko pravděpodobněji, protože může být prasklý jen na jedné straně, takže při opačném směru působení síly (bez tahu = v momentě kdy se brzdí motorem) ta lomová hrana může zapadnout zpátky na místo a škroustat nemusí. Kdyby to byly silentbloky ramenou, bude to dávat jednu ránu při rozjezdu a druhou při zabrždění = vždycky když se obrátí směr síly, která na to rameno působí. Uložení tlumičů ("misky") nebo pružin by zase dělaly paseku při otáčení rejdem na místě - prudké změny odporu volantu provázené drnčivým lupnutím, jak horní konec pružiny přeskočí a podobně. Jestli s tím autem někdo "nakoupil" šutr nebo obrubník a jel přitom víc jak 40km/h, je to ten kloub jak vyšitej - feliny na tohle dost trpívaly...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...