Přejít na obsah

Ukazatel teploty chladicí kapaliny

Šmajdalf

Doporučené příspěvky

Zdravím, jsem vlastníkem Felicie 1.6 GLX a přestal mi ukazovat budík s teplotou motoru. Po návštěvě prodejny s autodíly mi doporučili vyměnit čidlo teploty chladící kapaliny. Vyměnil jsem ale problém nezmizel. Přívodní kabely se zdají být v pořádku. Nevíte co by ještě mohlo způsobovat tento problém? Vadný termostat, pojistky..?

Předem díky za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vada je s velmi vysokou pravděpodobností v samotném přístrojovém štítu, buď tam je přerušený spoj, nebo je vadný odpor - obojí v cestě proudu z napájecí větve +12V vedoucí od pojistky č.2 ("klíčkem spínané plus" - objeví se po zapnutí zapalování, napájí přístroje, ventilátor, blinkry, stěrače....). Na odstranění této závady je dobré buď sám být slušným elektrikářem, nebo mít někoho s takovými znalostmi a schopnostmi v dosahu. Je potřeba vyndat z palubky celý přístrojový štít (práce pro vraha, dělal jsem to několikrát a je tam přístup jak k penězům, hlavně k mechanickému náhonu rychloměru - ten je nutno odpojit), opatrně ho rozdělat a ze zadní strany propájet všecky letované spoje - ale OPRAVDU VŠECKY. V 99,9% případů to pomůže - v těch zbývajících je vada v součástce, kterou je nutno vyměnit - je to ten zmíněný odpor, přes který normálně teče proud "od klíčku" do měřáčku teploty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...