Šmajdalf Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 Zdravím, jsem vlastníkem Felicie 1.6 GLX a přestal mi ukazovat budík s teplotou motoru. Po návštěvě prodejny s autodíly mi doporučili vyměnit čidlo teploty chladící kapaliny. Vyměnil jsem ale problém nezmizel. Přívodní kabely se zdají být v pořádku. Nevíte co by ještě mohlo způsobovat tento problém? Vadný termostat, pojistky..? Předem díky za jakoukoliv radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 Vada je s velmi vysokou pravděpodobností v samotném přístrojovém štítu, buď tam je přerušený spoj, nebo je vadný odpor - obojí v cestě proudu z napájecí větve +12V vedoucí od pojistky č.2 ("klíčkem spínané plus" - objeví se po zapnutí zapalování, napájí přístroje, ventilátor, blinkry, stěrače....). Na odstranění této závady je dobré buď sám být slušným elektrikářem, nebo mít někoho s takovými znalostmi a schopnostmi v dosahu. Je potřeba vyndat z palubky celý přístrojový štít (práce pro vraha, dělal jsem to několikrát a je tam přístup jak k penězům, hlavně k mechanickému náhonu rychloměru - ten je nutno odpojit), opatrně ho rozdělat a ze zadní strany propájet všecky letované spoje - ale OPRAVDU VŠECKY. V 99,9% případů to pomůže - v těch zbývajících je vada v součástce, kterou je nutno vyměnit - je to ten zmíněný odpor, přes který normálně teče proud "od klíčku" do měřáčku teploty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.