Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Předem bych se chtěl omluvit pokud jsem se netrefil do rubriky, ale opravdu si nejsem jist, kam můj dotaz zařadit. A teď k tomu s čím bych potřeboval poradit a pomoci.

Před nedávnem sem zakoupil O2 2006,2.0TDI,DSG a po čtení zde na fóru jsem se rozhodl, že bych si tam chtěl dodělat nějaké věci co ve výbavě nemám. Tak jsem začal číst fůru příspěvků, ale nějak už se v tom ztrácím. Proto se na Vás obracím s dotazem.

Ve vozidle mám autorádio STREAM (bez MP3), které bych chtěl vyměnit za navigaci COLUMBUS což by asi nebyl takový problém, ale chtěl bych pokud to vůbec lze mít ovládání na volantu ? Teď tam mám multifunkční volant s ovládáním rádia. Dále bych chtěl dodělat parkovacího asistenta na předek i zadek i s připojením na navigaci.

Co mě v podstatě zajímá je to, co vše musím na tyto úpravy sehnat, respektive jaké díly to mají být? Nějak jsem totiž nepochopil k čemu potřebuji jakou řj atd....

Díky moc.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Tohle bohuzel neni uplne trivialni (sam to chci, zatim ale jen zkoumam nemecka a britska fora). Dost zalezi jakyho Columbuse sezenes, pokud neco z Aukra/Sbazaru tak to jsou ty nejnovejsi a tam je to slozitejsi...

a) pokud mas gateway co ma index L a nizsi (A-K), musi se vymenit jinak vybiji baterii. (lze to resit udajne upravou SW Columbuse, ale nevim jestli i u novych verzi)

B. parkovaky musis mit nove s RJ ktera se pripojuje na motorovou CAN aby se zobrazovali na displeji, starsi jen pipaji ale na displeji neuvidis (tzv. OPS a ne PDC)

c) pro MF volant a Maxidot se musi upravit SW Columbuse a pak chodi

d) pokud mas climatronic tak ten se ti na displeji Columbuse taky zobrazovat nebude (jiny protokol...)

Pak vse zapojit na nakodovat ve VCDS a teoreticky by to melo chodit. Problem ale je ze nejnovejsi Columbusove behaji na motorovy CAN a ne na komfortni a nikdo nevi jestli to ma signaly co potrebuje (napr. ma to signal otaceni kol z ABS kvuli pocitani navigace v tunelech?), ale udajne to chodi...

Co jsem napsal by melo platit, pokud to uz nekdo opravdu udelal, taky budu vdecny za informace!

Vloženo

Vzdyt to pisu A-K nechodi, L a vys uz ano. Co se tyce na kterym je to CANu, tak jak jsem nakoupil tak prodavam (tvrdil to borec z Continentalu o 2011 pristrojich). Ostatne proto jsem psal ze pokud mi k tomu nekdo reknce vic tak budu vdecny :)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...