Přejít na obsah

Stream-Columbus+Parkasist+ovladani na volantu

Beerceps

Doporučené příspěvky

Předem bych se chtěl omluvit pokud jsem se netrefil do rubriky, ale opravdu si nejsem jist, kam můj dotaz zařadit. A teď k tomu s čím bych potřeboval poradit a pomoci.

Před nedávnem sem zakoupil O2 2006,2.0TDI,DSG a po čtení zde na fóru jsem se rozhodl, že bych si tam chtěl dodělat nějaké věci co ve výbavě nemám. Tak jsem začal číst fůru příspěvků, ale nějak už se v tom ztrácím. Proto se na Vás obracím s dotazem.

Ve vozidle mám autorádio STREAM (bez MP3), které bych chtěl vyměnit za navigaci COLUMBUS což by asi nebyl takový problém, ale chtěl bych pokud to vůbec lze mít ovládání na volantu ? Teď tam mám multifunkční volant s ovládáním rádia. Dále bych chtěl dodělat parkovacího asistenta na předek i zadek i s připojením na navigaci.

Co mě v podstatě zajímá je to, co vše musím na tyto úpravy sehnat, respektive jaké díly to mají být? Nějak jsem totiž nepochopil k čemu potřebuji jakou řj atd....

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 týdny později...

Tohle bohuzel neni uplne trivialni (sam to chci, zatim ale jen zkoumam nemecka a britska fora). Dost zalezi jakyho Columbuse sezenes, pokud neco z Aukra/Sbazaru tak to jsou ty nejnovejsi a tam je to slozitejsi...

a) pokud mas gateway co ma index L a nizsi (A-K), musi se vymenit jinak vybiji baterii. (lze to resit udajne upravou SW Columbuse, ale nevim jestli i u novych verzi)

B. parkovaky musis mit nove s RJ ktera se pripojuje na motorovou CAN aby se zobrazovali na displeji, starsi jen pipaji ale na displeji neuvidis (tzv. OPS a ne PDC)

c) pro MF volant a Maxidot se musi upravit SW Columbuse a pak chodi

d) pokud mas climatronic tak ten se ti na displeji Columbuse taky zobrazovat nebude (jiny protokol...)

Pak vse zapojit na nakodovat ve VCDS a teoreticky by to melo chodit. Problem ale je ze nejnovejsi Columbusove behaji na motorovy CAN a ne na komfortni a nikdo nevi jestli to ma signaly co potrebuje (napr. ma to signal otaceni kol z ABS kvuli pocitani navigace v tunelech?), ale udajne to chodi...

Co jsem napsal by melo platit, pokud to uz nekdo opravdu udelal, taky budu vdecny za informace!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...