Přejít na obsah

ipap/Iphone na místo rádia


Doporučené příspěvky

Včera večer mi ukradli radio ALPINE , vystražné, ofuky, olej , naftu atd. poradte mi prosím jde napojit repro přímo na IPAD ? NApř, přes nějaký zesilovač. Velká výhoda pro mě bude že si přehrávač vemusebou domů a bude klid.

EDIT:

existuje zesilovač přes který by se připojil např ipod nebo psp na autorepro?

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..musel by jsi nainstalovat 4ch zesilovač a pro propojení pouužít redukci (iPod-RCA) zkrátka konektorem jaký je na výstupu.Zesilovač by stačil....

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/41-1-Zesilovace/169-2-4kanalove/5/1505-crunch-GPX1000-4

...pro připojení kabelový set...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/45-1-Kabely/178-2-kabelove-sety/5/614-Autotek-AT10KIT

pro rodvojení signálu na 4ch tyto redukce...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/45-1-Kabely/179-2-signalove-kabely/5/1531-RCA-WH-Y2-1

...poměr hlasitosti (FADER) mezi předními a zadními repro sa pak nastaví na zesilovači.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a bude zvuk srovnatelný alespon se seriovým? mám použít ipod nebo bude stačit i nějaký jiný levnější přehrávač se srovnatelnou kvalitou zvuku?

ještě jsem našel na netu tento návod, radio se ovládá odnímatelným panelem který je prodloužen kabelem pro net. Radio bych mohl schovat např do palubní desky a jenom udělat držák na panel rádia, který bych bral domů.

Editováno: , autor: Wojnar
Proč cituješ poslední a k tomu svůj? Edituj příspěvky!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...tak svým způsobem je to taky řešení, ale je to trošku "bastl"...já osobně jsem za čistější a pohodlnější řešení v podobě iPod, který je zároveň dobíjený přes připojovací adaptér.Konektor se pak jednoduše odpojí a nemusíš si omotávat kus kabelu kolem pasu když někam jdeš od vozu.Rozumím tomu, že náklady by byly menší, ale není to moc vzhledné a navíc trošku mi uniká ovládání během jízdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

tak ipod nano 5 je doma, ted se chystám koupit zesilovač. Ale ještě před tím potřebuji vyřešit FM radio. Jako antena slouží sluchátka:( zkouše ljsem napojit reproduktory na 3,5mm jack ale jakmile začnu chodit tak se signál silně ruší až ztratí. tento týden zkusím koupit razdvojku jack 3,5mm a napojím repro i sluchátka součastně. Navrhuje někdo jiné možnosti??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hnusný to pocit, znám ho, ale naštěstí sem měl náhradní rádio doma, každopádně u kámoše ve fazolu sem to řešil tak že sem mu koupil "mini" zesilovač co se dá dat do dvěří, 2x40W myslím, takže pokud nemáš nějak extra výkonné repro a stačí ti ať ti to jen hraje, tak si kup ten minizesilovač a vyveď si jen 3,5" Jacka + redukci asi na iphone :)

z tím FM nevím, ale myslím si že anténa má taky dva kabely jako sluchátka přes který je veden signál,(myslím netuším), co zkusít přímo udělat mezi "kus"kabelu z připojením klasikou anténou a nakonci napájen 3,5" jack? zkus a dej vědět :)

Editováno: , autor: Honza Kovi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koupil jsem rozdvojku na jack a to byla uplná blbost sluchátka a kabel od reproduktoru se navzájem ruší a radio nehraje. když zapojím pouze reproduktory do ipodu tak je signál slabý , některé radia nechytám. chtělo by to nějaký přístroj mezi repro a ipod který by zesiloval signál fmradia,hledám i na anglických stránkách a zatím bez uspěchu. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...