Přejít na obsah

jak vhodně sestavit motor?

majlo32

Doporučené příspěvky

Dobrý den, ať jsem hledal jak jsem hledal, můj problém jsem zde řešit nenašel... Mám motor favorit 781.135 najeto 60 000 km motorvě super, ale je potrěba udělat pár oprav a při té příležitosti jsem si s tím chtěl trochu pohrát. Dále se mi doma válí další motor 135 a motor felicia 50kW BMM. Moje otázka je jak vhodně sestavit ten zdraví motor, aby se zlepšila dynamika a průběh výkonu... moje teorie je dát do zdravého motoru 781.135 vačku z BMM která je o něco ostřejší + hlavu BMM s větším průměrem a lepším tvarem sacích kanálů + možná snížit hlavu abych se dostal na kompresní poměr 50kW verze (hlava se stejně bude přebrušovat). Nechci honit výkony, ale chci pružnější motor. Finanční náročnost +- 500 Kč za tešnění a přebroušení hlavy je zanedbatelná. Byl bych bych rád, kdyby mi někdo moji teorii potvrdil, nebo vyvrátil popř. napsal lepší řešení. Děkuji všem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...