Přejít na obsah

Motor 2.0TDI BKD - najeto 231000 Km, černý kouř z výfuku + "bublání"

joutrip

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás,

mám problém s autem. Pokud přeřazuji na vyšší rychlost, tak auto začne jakoby "bublat" a snaží se přidat - z výfuku se valí černý kouř a v motoru jakoby nějaké lopatky "klepaly"... Stává se to hlavně u rychlosti 4,5,6 (to "bublání").

Nedávno mi dělali kompletně nové rozvody, včera měnili turbo garret kompletně nové včetně alternátoru (které se mi také vysypalo).

Po výměně turba auto jede lépe (už mi při vyšších otáčkách neháže do nouzovehé režimu - po vypnutí a zapnutí klíčku se opět turbo nahodilo), nyní je to v pořádku akorát mě stále zlobí ten černý dým z výfuku při přeřazení rychlosti a "bublání" než se auto pořádně rozjede + to klapání někde v motoru (na volnoběhu to nedělá).

Včera po výměně turba to bylo napíchlé na diagnostice a žádné chyby to přitom nehlásilo...

Děkuji za jakoukoliv radu,

Mirek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak s tímto produktem nemám žádnou skušenost a popravdě ho vidím prvně. Jde udělat za pár korun záslepka z plechu a dát přímo na egr a udělat úpravu softu aby to neházelo chyby.Nebo to vyčistit a koupit za víc peněz novej a mít dalších 100 tis. pokoj.

Odkaz ke komentáři

Tak s tímto produktem nemám žádnou skušenost a popravdě ho vidím prvně. Jde udělat za pár korun záslepka z plechu a dát přímo na egr a udělat úpravu softu aby to neházelo chyby.Nebo to vyčistit a koupit za víc peněz novej a mít dalších 100 tis. pokoj.

bohužel u tohoto motoru nejde udělat zaslepka z plechu na EGR .,je udajně chlazen vodou co sem zjištoval,jedina možnost zaslepky je to co nabizi dieselpower.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...