Přejít na obsah

Zabezpečení navigací

_Denis_

Doporučené příspěvky

Ahoj škodováci -_- ,

jak všichni víme, lidi jsou hov*da a proto se všude hromadí témata s krádeží navigací (třeba Columbuse) a s obavami, zda si navigaci vůbec pořizovat. Když pomineme tato témata a nebudeme se klasicky dělit na skupiny, které navigaci hájí a na skupiny, které ji haní, nikde jsem nenašel téma, kde by se čistě probíralo samotné zabezpečení - vždy padla jen holá zmínka v jiném tématu. Například Columbus navi se kradou ve velkém, pravdou však je, že vždy budou na fórech vyčnívat lidé, kteří měli tu smůlu, než lidé, kteří ji pokojně několik let využívají bez jediné krádeže - proto očekávám, že je mezi vámi spousta spokojených uživatelů, ať už trošku lhostejných, či ostražitějších. Toto téma bych rád zamířil spíše na ty ostražitější: Máte svou navigaci nějak zabezpečenou proti krádeži? Jistě, ukrást se dá všechno a hrozí nebezpečí, že zloděj ze vzteku navíc poničí půlku auta, ale je také pravdou, že navigací je všude dost a zloděj chce mít co nejméně práce, aby byl co nejméně vidět.

Pokud máte čím, podělte se, možná půjde nalézt aspoň částečně funkční řešení. Mně zaujalo toto:

http://www.auto.cz/v...-navigaci-53361

Není to nedobytné, ani kdovíjak pohledné, nicméně něco podobného bych si klidně rád pořídil :)

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám jeden tip.

Dokonce má tady dloudobý inzerát

http://forum.skodaho...-kryt-navigace/

http://www.krytnavigace.cz/

Ale bacha! Než otevřeš ten druhý odkaz a hlavně galerii tam, tak si pořádně sedni a pro jistotu si dej velkééého panáka. Raději dva.

EDIT:

Jinak koukám, že to cos tu dal Ty není o moc lepší. Teda provedení o kosmos jinde, abych neurazil, ale upřípně, co asi tak případného zloděje napadne, že pod tím krytem je, že máš o to takový strach?

Podle mně to bude působit na něj jako červený hadr na býka.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

Asi bych to vyřešil pořádnou pojistkou - pořád dávat kryt jednou zapomeneš a je fuč jen jednou jsem zapoměl v autě panel na rádiu a ráno rádio v háji a pěkné větrání místo okna. nechat zaplatit pojištovnou a od zlodějíčka koupit na aukru možná to tvoje..

Odkaz ke komentáři

@ Wojnar: :lol::'> , zvláště ten popis z prvního odkazu, cituji: "Při nasazení krytu na navigaci dojde k jejímu zakrytí, čímž při pohledu do automobilu vznikne tzv. černá plocha, která splývá s palubní deskou automobilu" je opravdu komický. Neříct mi to, normálně bych "nepoznal", že tam není navigace :worthy:D

To, co jsem sem hodil já, má dle mého jediný smysl: zloděj samozřejmě pozná navigaci už jen dle GPS antény na střeše a jak sám píšeš, když se koukne do auta, je to spíše ještě větší lákadlo, smyslem může být větší práce, musel by to páčit, navigaci by mohl poničit, zabralo by mu to více času a rámusu - ty běžné neuzamykatelné kryty navigace jsou naprosto naprd a tím tuplem je to tak, jak píše Spajky - jednou zapomeneš a toto lákadlo odkryješ..

Jinak co se pojištění týče, lze pojistit pouze navigaci? Pokud ano, na kolik to může přijít? - to by se mohl docela vyplatit..

Mně napadlo ještě řešení v podobě nějakého viditelného (ač falešného) štítku, že je majetek sledován Policií ČR - ale to jen tak naokraj..

Druhým, dosti diskutovaným řešením, by mohly být nějaké bezpečnostní šrouby - otázkou je, jak je navigace uchycena (sám jsem uchycení neviděl)..

Odkaz ke komentáři

Nedávno byla taková trošku aférka s tím, že slavní "Andělé 112" - pražáci vědí - pochybná "nehodová služba" mající auta vypadající skoro úplně stejně jako policejní byli odchyceni s kradenou navigací (Columbus abych byl přesnější). Byl to tedy jen jeden "anděl" a další dva kumpáni, všichni na drogách, každopádně k věci - chytili je s kradenou navigací když ji vezli autem "Anděl 112" pryč - jak? Navigace v sobě měla vyhledávání. Jakmile se vzdálí od auta, tak je jasné, že je to krádež...

Samozřejmě, někdo přijde s rušičkami GPS atd... ale myslím, že každá věc dobrá. :) Navíc, když nebudou vědět ve které navigaci vyhledávání je a ve které ne, tak třeba nebudou krást žádné...

Odkaz ke komentáři

Já mám jednu radu pro všechny, kteří jezdí málo jako já. Jezdím prakticky jen v pátek na chalupu, kde mám auto zamčený v baráku, něco málo o víkendu a pak v neděli zpátky. Mám Columbuse, kterýho jsem koupil i s autem. Protože parkuju přes týden na ulici, vydělávám ho ven. Nedávám ho na šrouby, drží tam krásně i bez nich, montáž a demontáž mi trvá cca minutu. Pravdou je, že ho mám teprv asi dva měsíce, takže je možný, že mě to po delší době přestane bavit a prodám ho... Nemá pro mě zas až takový využití.

Odkaz ke komentáři

tak to jde, horší je to s lidmi, jako já, kteří jezdí denně a měsíčně najezdí 5 tisíc.. Na druhou stranu je zase fakt, že jsem u nás ve městě ještě šlohnutou navi neviděl a přes den parkuji buď jen v areálu firem, nebo na parkovišti před supermarketem na 10 minut mezi lidmi, kde by si snad nikdo netroufl..

Odkaz ke komentáři

Tak jasně, kdo chce, ten to šlohne, nicméně je to menší pravděpodobnost - jsou tam kamery, jsou tam lidi, je to ve dne a stojím tam 10 minut, když se někde zdržím, max. hodinu. Je to menší pravděpodobnost, než v noci. Otázkou zůstává, jestli je s navigací podzemka bezpečnější, či naopak..

Odkaz ke komentáři

Přátelé okřídleného šípu,

vůbec, ale vůbec mi Vaše příspěvky nedělají radost. Ten kdo má pojistku, tomu to pojišťovna proplatí. Mít dvakrát do měsíce Columbuse pryč, jak jsem již četl jinde, to už je pro nervy pěkná zátěž. Vy, kteří pojistku nemáte tak Vám vůbec nezávidím. Já mám Fabii, nepojištěnou. Pro svůj větší klid jsem si vyrobil bytelnou páku na volant, namontoval pager se záložní baterií a ještě další vychytávky. Co se týče toho pageru, do deseti sekund vím, že někdo je v autě. V místě bydliště parkuji tak, abych z okna na svého miláčka viděl. Vím, že všichni takovou možnost nemáte, ale pokud parkujete kdekoliv do deseti sekund víte, že máte návštěvu ve vozidle a můžete volat policii, popřípadě vybíhat k autu a nezapomenout pořádný pepřák! Jak píše - ladder -, jsem také ten typ, který by ho odnášel domů. Jednou mi ukradli světla pro denní svícení - 4 led na každé straně, nyní to mám udělané na magnet, rozpojím dráty a a odchází se mnou domů - práce 30. sekund. Vím, je to otravné, ale já to těm zmrdům tam nenechám. Loučím se pozdravem - nechť nalezneme naše věci vždy na svém místě. Radek.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...