Přejít na obsah

Přístrojový štít a změna podsvícení v jednom vláknu

_Denis_

Doporučené příspěvky

Kluci, předem bych rád podotkl, že se mé téma týká něčeho jiného, než kvanta podobných témat zde na fóru a má svůj důvod zařazení do sekce "Hospoda".

1) Mám v autě budíky fazit (OII předface). Vím, že budíky, které nejsou fazit nebudou fungovat. Štít má však 2 plošné spoje - jeden, na němž jsou diody, ručičky, displej, apod., a druhý, do nějž se první spoj zacvakne. Kdybych teoreticky v mém přístrojovém štítu vyměnil pouze první plošný spoj a druhý bych nechal původní, budíky by fungovat měly, ne? Tudíž předpokládám, že veškeré změny fazit budíků obsahuje zadní plošný spoj..

2) Pokud tomu tak je, leží mi doma budíky, které jsem použil na repase motorků těch mých fazit budíků, které mám v autě. Zde se tedy dostávám k dotazu, který již bývá četnější a kvůli němuž toto téma házím do Hospody - byl by někdo ochoten přepájet mi na tomto plošném spoji diody tak, aby mi vše svítilo bíle (vč. displeje) a ručičky červeně? Na kraji až tak nesejde, já jsem z Ostravska, není však potíž budíky poslat.

Proč to řeším: s autem denně jezdím a nemohu si dovolit nemít např. týden budíky kvůli změně podsvícení. Pokud je však možné vyměnit onen plošný spoj se zárukou funkčnosti v mých fazit budících, nechal bych si přepájet diody a následně bych tento spoj jen přehodil za ten, který mám momentálně v autě - rychlá a efektivní změna podsvícení :) Samotnému se mi do toho moc nechce, neb jsem četl nejedno vlákno, kde se řešilo nefunkční osvětlení a nikdo nevěděl, proč tomu tak je - proto bych raději zvolil někoho, kdo si je jistý tím že ví, co dělá...

Díky! :kol-47:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začínám koketovat s myšlenkou, že to zkusím sám a v celém autě.. Ale pokud mně to zase pustí, díky moc za tip, měl bych to hned po ruce :)

Jinak nevíš, jak je to s těmi plošnými spoji? Zda je možno přehodit ten první plošný spoj (s diodami a motorky) za ten druhý, který mám v autě (fazit), aby budíky fungovaly? Pokud jsem to správně pochopil, fazit je pouhou změnou v imobilizéru, což, aspoň se tedy domnívám, je součástí toho druhého plošného spoje, do nějž se ten pření zacvakává..

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...