Přejít na obsah

Stočené kilometry...

jerryTDI

Doporučené příspěvky

Zdravím lidi...chtěl bych se zeptat... v listopadu jsem koupil auto a nyní jsem došel na to,že byly stažené km...Dá se nějakou právní cestou ještě něco vymlátit z toho,od koho jsem to koupil...nebo už se s tím nedá nic dělat...? Ve smlouvě mám napsané km,které to auto nemá...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží na formulaci smlouvy. Vzdává-li se jakoukoli formou prodejce plně, či částečně zodpovědnosti, dle formulace třeba ne. Není-li však o těchto bodech zmínka, teoreticky by se měl na tuto nekalost vztahovat zákon. Vím však, že v případě bazarových automobilů je právní cesta trošku složitější, konečný verdikt tedy nechám raději na někom, kdo má vlastní zkušenost ;)

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše shotik, podstata je ve formulaci na smlouvě. Hodně lidí podceňuje "kupní smlouvu" a i u velmi drahých vozů přistoupí na tu, kterou jim předloží "povedený" prodejce, případně si stáhnou nějakou grátis vzorovou z IT a pak jsou v háji se svými převážně oprávněnými námitkami!

Bohužel, včera nás zase "páni poslanci" poslali do propadliště dějin, když nepřijali návrh zákona ohledně stáčených kilometrů! Ve skutečnosti nás tím posílají rovnou na Balkán, nebo ještě hůř, dělaj z nás "banánovou republiku"!

Odkaz ke komentáři

Stát jaksi výdělky z prodaných aut daní. Zavedení zákona = vyšší ceny v bazarech za vozy s malým množstvím kilometrů a zároveň snížení prodejů aut, které se nyní prodávají se 150 tis., ale v reálu mají najeto 300 - 500 tis. km = přišli by o peníze do státního rozpočtu, který je teď dost tlačí.. Tady už dávno nejde o podstatu věci, tady jde už jen o prachy..

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...