Přejít na obsah

Instalace originální antény s modulem GPS

Doporučené příspěvky

Kluci, vzdávám to, rádio se zkrátka s mým žraločkem nedá poslouchat a celé dny poslouchat jen CD taky není možné. Žraloček je sice hezký, jinak je však na *****, chci si zpět namontovat normální, ač ošklivý prut, ideálně v tom novějším, kratším provedení + GPS modul (ploutvička). S tím souvisí také natáhnutí nového koaxiálního kabelu, ten stávající mám už stejně nepoužitelný.

Chci si však ujasnit zapojení:

• v E-shopech se tato anténa nabízí vč. anténního svodu - myslíte, že je právě pro FM příjem? (protože modrá většinou bývá pro GPS - nebo je to jedno? Liší se vůbec v něčem ty kably?) (viz. >>TOTO<< )
    • ...............pokud se nejedná o kabel pro FM příjem, musím sehnat nový kabel - pokud se nemýlím, tato anténa má Fakra koncovku a autorádia a navigace mají rovněž Fakra konektor?
    • ..............pokud ano, nevíte o nějakém cca. 5m dlouhém kablíku s konektory Fakra - Fakra? (ani nevím, zda to má být samice-samec, nebo samice-samice, nebo samec-samec?)

[*]pokud je přiložený anténní svod opravdu pro příjem FM rádia, musím ještě sehnat svod pro příjem GPS (to kdybych se rozhodl pro Amundsena - viz. níže) - jaké koncovky jsou potřeba (nějaký odkaz?)

Předem děkuji za každou radu :kol-47:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mužu ti dat kontakt na chlápka co prodává origo nové ploutve za výbornou cenu, má jich víc, tak možná ještě má. originální kabely mají myslim všechny 7,1m.

Musíš natáhnout nový FM kabel (býlé konektory) a GPS kabel (modré konektory). FM kabel nový proto, že na straně antény jsou jiné konektory, potřebuješ fakra nebo jak se tomu říká. Já jsem to udělal tak že na původním FM kabelu jsem nechal starý prut, jelikož je amundsen dvoutunerový, tak problém s frekvenční výhybkou zadarmo vyřešený.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

konečně někdo, kdo mi pomáhá - znovu :kol-28:

Nějaké info jsem už získal, čili jsi mi teď jen potvrdil, že to vím správně, novinkou pro mě je však dvojitý tuner Amundsenu - já prut již nemám a současný kablík také moc použitelný už není - to budu muset řešit rozdvojkou (přechodem), nebo musím shánět nový koaxiál pro 2. anténu, popř. rádio nefunguje jak má pouze s 1 zapojenou anténou?

Jinak děkuji za návrh, zboží mám však již objednané, tak už to nechám být - vzhledem k ceně však nepochybuji, že jsem nakoupil mnohem dráž, než ty.. :(

Odkaz ke komentáři

Pokud vím, poradím :kol-47:

Amundsen je dvoutunerový, jako všechny dotykáče.... Když zapojíš anténu do konektoru myslim blíž k gps, tak to bude drát dobře. Každopádně když jsem zapojil i tu původní anténu (který teď plandá na kabelu v kufru) tak to našlo daleko víc stanic a příjem se ještě o dost zlepšil.

V nějakém vláknu jsem vyčetl že jsi původní konektor upravil kvůli nějaké neorigo anténě. Určitě bych ten původní kabel nějak využil, když už ho tam máš- znovu nabastlil původní konektor a anténu vrazil pod čalounění. Ušetříš za drahou frekvenční výhybku a příjem bude možná ještě lepší.

Odkaz ke komentáři

taky jsem si říkal, že bych rozebral toho svého žraloka, koaxiál na něj znovu napájel a dal jej někam pod čalounění, jenže se bojím, aby mi případný signál nerušil - nevím, jak je to v Amundsenu vyřešeno. Konkrétně jde o to, že jsem ucvaknutím origo koncovky zmrvil stínění - nyní, kdykoli jej zapojím, 100% ruší signál - když jej nezapojím, signál je (v rámci mezí) OK. Proto mám jen obavy, zda je druhá anténa pouze nápomocna a může to být jen lepší, nebo zda je to nějak propojeno a hrozí rušení té hlavní antény..

Odkaz ke komentáři

no říkam, když zapojíš origo ploutev do díry blíž k modré gps zásuvce, mělo by to fungovat. Asi tam je nějaký kontakt signálu se stíněním... Nejde koupit nový konektor na starou anténu a nasadit ho? Myslim že ve škodovce to určitě mít budou za pár šupů... fakra konektory jdou bez problémů všude koupit. No a nebo tam dej fakra konektor a nějakou anténu co do něj pasuje.

Odkaz ke komentáři

já jsem napájet konektor zkoušel, ale stojí to za prd tak, či tak.. Navíc jsem po tolika různých pokusech kablík pořád tak zkracoval, až je moc krátký - 400Kč za kabel proto nebudu řešit..

No ono mi spíše šlo o to, že když píšeš o zlepšení signálu s 2 anténami, zda mi nebude ta má anténka se špatně zapojeným stíněním, kterou bych zapojil do té díry dál od díry pro GPS, rušit tu ploutev na střeše, která by byla zapojená blíže k díře pro GPS.. ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...