ronniq Vloženo 7. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2012 Dobrý den, vlastním O II. rv. 2007, 82000km. 1.6 77KW Závada: Nejde zařadit 5tka, ani za jízdy ani když je motor vypnut. V servise zkusili funkčnost táhel, zde chyba není. Dokonce vše odpojili a zkusili přiímo na převodovce.Tak teď musím jít do rozborky převodovky. Prosím o rady co se mohlo stát, kolik peněz si asi připravit na opravu. Co se stalo: Auto bylo den odstavené, při rozjezdu do kopce vše OK, na rovině pokus o 5tku a nic. Páka propruží a o něco se zastaví. Žádné divné zvuky, ostatní rychlosti jsou naprosto v pořádku. Pokud použiju trochu větší násilí, pětka tam skočí, ale poloha řadící páky není ona, žádné zvukové projevy, auto jede v pohodě. Ale raděj to nezkouším. Auto mám z bazaru, asi rok, závada se lehce projevila již před tím, ale můj dojem byl, že je to rukama a že se to musí sžít a sednout. A sedlo si to, a závada se do předvčera neobjevila. Nyní to tedy nejde vůbec. A stále přemýšlím co je špatně. Synchron? - Vydávalo by to divné zvuky, a v klidu motoru by mělo jít zařadit. Tak asi ne. Vidlička v převodovce? - Vidličky se prý neohýbají ale lámou. A jak by mohlo dojít k ohnutí vidličky? Dáel mě již nic nenapadá. Díky všem za případné náměty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronniq Vloženo 7. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2012 Takže tedy po sundání víčka je synchron na pátem stupni v pr... Oprava do 10tkc. Vzalo to sebou i kolo. Neni nastesti pry potreba sundavat prevodovku. Muze mi nekdo vysvetlit jak muze odejit synchron pri 82tkm? Jak to clovek muze znicit? Myslite ze obstojim u pojistovny ze to byla skryta zavada? Díky, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MILAN6 Vloženo 7. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2012 vada materialu,,, a nebo stim jezdla nějaka baba jaga,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 7. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2012 Únava matrošu nebo to nemá 82 000 km, jako že jsem v bazaru ještě nepotkal nestočené auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 Dej to k Sixtovi, ten ti i přesně řekne jak se to stalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronniq Vloženo 29. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2012 Takže tedy, chyba byla asi v domku řazení na převodovce. Bohužel servis první sundal víko 5-tého stupně a definoval jako závadu synchron. Tedy kolo šlo ven a obložení synchronu taky. Vyměněno za nové. Bohužel poté to stále zlobilo. Až pak je napadlo jít na mechanizmus řazení na převodovce - vyčištění, promazání - a ejhle vše funguje. Tedy možná se zbytečně měnil synchron a kolo 5tého stupně, ale jsem rád že to funguje. Díky všem za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.