Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

• Autor

Ekonomické důvody chápu, nic proti nim :palec2:

Ale tou zaostalostí mám na mysli hlavně "mýtné" u srbských cajtů, kde přece jen turista je "tučná kořist", kterou je třeba oškubat ;) Ne že by chorvati byli svatoušci, ale třeba v srbsku mi to přijde jako "drsnější balkán", jestli víš, co tím chci říct. S ohledem na to, že jsou tam víc v pr... než chorvati, tak mám pocit, že jsou tím pádem i víc lačnější po bakšišu a míň si dávají pozor na prozrazení a taková policejní šikana spojená s "mýtným"... hmm, nic pro mě. Dále kvalita silnic a investice do geošky, jak jsi to popisoval po nějakém výletu snad před rokem, či dvěma... :feve: To by mě srdce krvácelo, vyklepávat si zuby na nějakém tankodromu.

Když už tam nějaký pátek jezdíš, tak si logicky zvykneš na místní poměry a přizpůsobíš se jim a člověk by díky finanční výhodnosti možná i zaváhal, jestli nejet, ale myslím, že hlavně těch 1600km je limitujících pro spousty lidí, mě nevyjímaje. To už aby tam člověk byl aspoň 14dní, když má zvážit takovou cestu.

Chorva je prostě zaběhlá, sbalím, jedu, za pár hodin jsem tam, jedu klidně i jen na týden, když je zrovna čas, nic neřeším, nema problema... :) Takže vlastně jediné, co mě na chorvě štve, jsou ceny, nic jiného proti ní nemám ;)

Na druhou stranu, nechci Tě strašit, ale jak se turistický ruch v BG trochu otřepe, tak ceny taky poletí nahoru. Kde byli s cenami po válce chorvati a kde třeba ještě před 5-ti lety černohorci? A dnes? Hanba, blejt :kuk::ble

no byl jsem tam již po čtvrté ale fakt nevím co myslíš "mýtným" u srbských policajtů a to jsem jich za ty cesty potkal nesčetně mnoho. Pokud dodržuješ předpisy a to musíš i v Chorvě, tak o tebe ani okem nezavadí.

Co se týká té tankodromové cesty, to jsou prostě náhody, které tě občas potkají (a potkali mě v Chorvě, že byla havárka před tunelem a Velebity jsme objížděl vrchem - také dobrý zážitek). To bylo loni, když jsme jeli zpět z Varny, holt prostě havárka a odkloní tě. Letos jsem byl taktéž ve Varně a cesta naprosto v pohodě, tam i zpět po normální slušné silnici. To jsou prostě okolnosti, které neovlivníš. Maximálně tím že dorazíš na místo a celých 10-14 dní se nehneš jinam než k vodě. A to mě zase pořád nebaví.

Jasně i v posledním máš pravdu, když porovnám roky, tak první byl naprosto cenová bomba, další rok už podražili ale furt je to prd proti zbytku mořských lokalit (GR,HR,....).

Samo když pojedu na sluneční pobřeží tak to také cenově poznám, ale to je zase dáno klientelou (Rusy a Němci).

Proto mě i celkově ta Chorva mrzí, páč je tam krásně a je to i kousek, že se tam dá jet ve srovnání se vzdáleností do BG vyloženě na otočku, ale když si pomyslím, že bych tam jel na pár dní a nechal tam více jak Bulharsku na 10 dní i s tamním stravováním a ještě táhl hafl jídla jen aby čék srazil už tak vysoké náklady tak mně to fakt fuck

pred tydnem jsme se vratili z dovolene z HR z Basky Vody. Vyjeli jsme ve stredu ve 21.30. V Rakousku jsme si dali /hlavne ja jsem to potreboval/ 2.5 hodky oddach. Do HR mam najetou svou vlastni trasu a tak jsme projeli jak Slovinske tak i Chorvatske hranice bez cekani. V Basce Vode jsme byli 12.30 hod. Jelikoz jsme jeli s dcerkou, tak se jizda prodluzovala o nutne prestavky na wc, obcerstveni, doplneni LPG apd. Jeli jsme na "blint" ale ubytovani jsme chytili hned pred vjezdem do Basky. Lepe receno nas odchytil borec, ktery nam nabidl velmi dobre ubytovani. Novy apartman s klimatizaci, balkonem a vyhledem na more. Zaplatili jsme za 10 noci 430 E. Na plaz 5 minut. My jsme vsak chodili na jinou asi 15 min. Na jidlo jsme chodili do mistnich restauraci a rychlych obcerstveni. Neco malo jsme si vzali z domu. Ale to spise pro malou. Cukroviny, oplatky a piti. Denne nejaka palcinka, pivo, nejaka atrakce pro malou a samozrejme zmrzlina. Zpet jsme vyrazili 02.30 hod a doma /Kolin/ jsme byli v 15.30. Celkem to vyslo na 21.600,- coz si myslim, neni az takova hruza. Take jsem premyslel nad Bulharskem, ale jak uz se tady psalo ta vzdalenost me uz desi. Drive by me to nevadilo, ale bohuzel trosku clovek starne a rizeni se uz nestava zabavou, ale poctivou drinou lol Mozna, kdybych s nekym jel a ten by nespechal byt na miste co nejdrive, tak bych se nechal ukecat. Rad cestuji a muzu rici, ze jsem toho dost procestoval a Bulharsko mi chybi do seznamu. ;) Kazda zeme ma co nabidnout.

Jak to tady tak čtu tak mne to BG začina taky nějak lakat :)

hezký Paule :palec2:. Aj moje dcera si tam nechala dělat copánky :). Jinak drink sis dával u toho samého baru co tam tančila ta buzna na báru :p.

Misubaro: 430 éček jen za ubytko? Ty bláho, já si letos vezl s sebou 500 éček a z toho jsem platil ubytko a veškerou stravu na celý pobyt. LPG jsem platil kartou bokem a pak i nějaké nákupy (hadry ve slevách) v Burgasu a ve Varně.

jo ještě jsem zapomněl říci že ztěch 500 E jsem platil poplatky na SRB mýtném tam i zpět a jedno tankování v Srbsku :palec2:

• 2 roky později...

a máme tu cestopis našeho dalšího LPG cestovatele Wassiho :kol-28:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.