Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Tak i já přidám pár dojmů po dovolené v Bulharském Svetém vlasu.Cesta tam asi 1600km,vyjeli jsme v půl šesté ráno,příjezd na místo v jednu hodinu v noci,spotřeba LPG pěkných asi 8.2litru,což je solidní,nejel jsem rychleji než 130k-h,ale je pravda,že někde kde je spomelení,tak jsem nejel upně podle předpisů,ale taky ne né víc než o 20km,než bylo povoleno.Bulharsko jsme jeli už podruhé s 2 dětmi 5 a 12 let,cesta utíkala super,jen jsme stáli na hranicích se srbskem asi hodinu.Porovnání s chorvatskem je,že v Bulharsku můžete dětem dovolit a koupit vše nač si vzpomenou za málo peněz a ceny jsou opravdu přijatelné.Asi jako u nás.Něco i levnější.Pro srovnání s Chorvatskem třeba perlivá voda 1.5 litru v obchodě 20kč,v BG 10,v CHor. za vačeři pro 4členou rodinu se pod 45 euro nedostanete,v BG kolem 20 i s pitím.Ubytování bylo v pěkném hotelu s bazénem,měli jsme na výběr bytlet ve třetím patře,nebo přízemí,děcka chtěli dole,tak pak jen přelézali balkonek a šup do vody.Byla tam i klimatizace bez které bychom se upekli,každy den 36,někdy až 38 stupnů.Místo bylo na Bulharsko celkem luxus.Zatím co před 2 lety v Primorsku jsem vyděl asi jen 2 Mercedesy, nebo nějaké bouráky,tady bylo nejhorší auto asi naše Fábie.Byli tam opravdu to nej co se dá vydět.Je tam přístav a tam se ti snobáči jezdí ukázat.Sem tam si někdo přiletí vrtulníkem na večeři a tak.Co se týka cest,tak z dálnic je ta naše opravdu nejhorší Jen obchvat Sofii cestou tam malý tankodrom,ale při zpáteční cestě už ty díry byli polepené.Podnikli jsme i výlet autem do 360 km vzdáleneho Istanbulu.Cesta na hranice z Bulharské strany byla asi v nejhorší kvalitě co jsme vyděli.Příjezd na hranice,2 auta před náma,tak říkame fajn,jenže se 20 minut nic nedělo,pak se začali sjíždět celnící a měnili si směny no prostě bordel maximální.Doma bych jim něco řekl,ale tam je člověk malým pánem.Po 40 minutách nás postí,příjezd k druhemu okynku,vždy musíte vystoupit z auta,protože mijí od okénka s budkou takovy sokl a vy natahojete ruku s pasem,ale celník ji nedá dál než 20 cm od těla,poté třetí budka,a pak se teprve človek dostane k budově kde se vyřizují vstupní formality.Byli jsme už obalení nervama z minulého pokusu jízdy do Turecka,kdy nás tenkrát vrátili z hranic s oddůvodněním,že staré auto bylo napsáno na otce a ja nemám notářské ověření,že můžu toto vozidlo užívat.V turecku to funguje tak,že při vstupu zapíšou majiteli auto razítko do pasu o tom ,že tam vjel tímto autem a nesmí vycestovat zpět bez toho auta.Na zpáteční cestě opět kontrola a razítko že opravdu odjíždíte autem kterým jste přijeli.Ve velké budově nejdřív milion much,pak jsme dostali razítko,že vjíždime do Turecka,pak již zminované zapsání auta do pasu probíhalo tak že předkládáte pas,techničák a zelenou kartu.Podávám borcovi tyto dokumenty a on na mě že turecky CHRRRRRRRR že ne.Pak si ukazal na pas,sekundu na to na techničák a sekundu na to na zelenou kartu.Buzerace maximum.Doma bych ho roztrhal toho šaška,ale tam se mi třepali ruce.Pak ještě jedno razítko a frčeli jsme.Cesty v Turecku fajn,absoloval jsem ještě jednu policejní kontrolu kde policajt mi ukazoval,že mám dodržovat tempo,přijezd do 14 milionového Istanbulu v sedmi pruzích.Po hodině popojíždění jsme dojeli do sultánské čtvrti,kde jsme parkovali.na mou otázku chlapa co pracoval na parkovišti kde je centrum se jen pousmál,ukazal že chce peníze,že jinak anglicky neumi jsme se jen pousmáli.Neštěstí jsem uvyděl kopule nejznámější mešity tak jsem věděl kam jít.Istanbul paráda,jen 42 stupnů takže po 5 hod ceste tam s představou zpátečni cesty jsme si prohlédli jen to nej,navštívili velky bazar,neco málo nakoupili,vyzkoušeli smlouvaní pří koupí kalhot,kdy prodavač na mě zvýšeným hlasem pokřikoval,at ho necham taky něco vydělat at to koupím za víc než jsem si dal maximalní cenu kolik mu za to dám se moje malá rozplakala ata neřve na tatínka,tak byla sranda.Nakonec jsme tede došli skoro k mé cene která byla 50 eček za 2 ryfle,tak řekl že za 55,že má taky rodinu atd,si říkám že kvůli 5 E se sním nebudu dohadovat,tak jsme si placli.Doma jsem si pak říkal že by to možná dal i za 40,ale to už nezjístím.Byla ale sranda.Ceny ale jinak byli na hlavní mesto ok.Parkovaní 400m od centra 70kč 3hodiny,voda v lahvi 0.5 litru 7kč 5 pohledů 13kč atd.Kolik by to asi stálo v centru Prahy?Jinak cesta zpet do Bg celkem ok,jen navigace zklamala a stáhla mě z dálnice asi o 80km dříve než měla,ale aspon jsme poznali torecko i jinak.Teplota byla 42 stupnů a cesta se opravdu topila.Bylo to asi jako když prší a do podběhů Vám stříká zvířená voda.Tak samo mi stříkal asfalt.Auto jsem radši ještě ani neumáíval tak jsem zvědav.Naštěstí mam černou barvu.Cesta zpět už jinak ok,i na hranicích.Dom jsme se vrátili též ok,taže asi tak.

tak to jsem rád že jsi to Turecko ustál bez újmy :palec2: . Fotky budou? ;)

• Autor

post-20631-007633700 1282296447_thumb.jppost-20631-036027200 1282296486_thumb.jppost-20631-033729500 1282296534_thumb.jppost-20631-073168000 1282296614_thumb.jppost-20631-090710900 1282296660_thumb.jppost-20631-087083500 1282296695_thumb.jppost-20631-054789100 1282296743_thumb.jppost-20631-043402000 1282296763_thumb.jppost-20631-018172800 1282296791_thumb.jppost-20631-073376800 1282296860_thumb.jp[a

ttachment=199787:bulharsko 023.JPG]

1.Děti v bazenu

2.Lod na prodej

3.Hotel s mamkou a dětma

4.Návštěva aguaparku Nesebar

5.Nesebar a má maličkost

6.Istanbul

7.Istanbul

8.Istanbul

9.Teplota v Turecku

10.Stádo koz přehánějících se přes cestu

11.Kráva na hlavní silnici v Turecku a jejich topící se asfalt

post-20631-050918800 1282296902_thumb.jp

Upraveno od dusan.k

mooooc hezké :palec2: ...... kůůůrňa já bych jel hned :feve: .

A jaký byl provoz v Instanbulu? Byl to chaoz na chaoz, nebo se to dalo? Jinak procedurama na tureckých hranicích jsem si prošel taky, takže vidím to jak včera, jak jsi to tady popisoval lol

Ty jo moc pěkná dovolená i pěkný výlet do Turecka :palec2: , by mně nenapadlo, že jsou s tím takové problémy při jízdě mimo EU:) jinak moc pěkné fotky ta tlačenice u baru vypadá super:)

• Autor

mooooc hezké :palec2: ...... kůůůrňa já bych jel hned :feve: .

A jaký byl provoz v Instanbulu? Byl to chaoz na chaoz, nebo se to dalo? Jinak procedurama na tureckých hranicích jsem si prošel taky, takže vidím to jak včera, jak jsi to tady popisoval lol

V Istanbulu to bylo jako v každém hlavním městě.Vše uspěchané,při příjezdu na mě troubil kamion,že se vleču a ve městě taky divočina,ale na bulharské kaskadéry nemají.

• 2 roky později...

... a máme tu další cestu našeho LPG člena do Bulharska :kol-47:

• Autor

Malto,pěkně jsi nám to tu udělal.Minulý rok jsme byli taky v Bulharsku a byl i každoroční výlet do Istanbulu a můžu říct,že projíždka lodí po Bosporu je nádhera.Chtěli by jsme zkusit Řecko ,také autem ,ale nevíme kam a taky máme trochu strach.Anglicky neumíme a jinak se s nima domlouvat asi nemá cenu.Navíc nevím jak to bude s dovolenou,takže se to rozhodne na poslední chvíli jako každý rok.

a loni jste do Istanbulu jeli také vlastní dopravou? Jinak tuším z loňska jsi žádý cestopis a fotky nedával, nebo jo? Já ještě neudělal ani výcuc z 2011, takže se k tomu dostanu, ale až bude zase trochu času, nějak se mi ho poslední dobou nedostává.

• Autor

V Istanbulu jme byli opět autem.Když už je člověk tak daleko,tak těch 300km už není zas taková hrůza a člověk takovou krásu nevidí každý den.Z minulého roku jsem  nic nepsal.Není moc času,tak je to složitější.Byli jsme ale v Primorsku,hotel Selena plaza a nejvíc vzpomínáme na čínskou restauraci,ta byla super.Párkrát jsme si tam dali pěkně do bříška.

vidíš mi byli v Primorsku už 6x, ale čínu jsme ještě nenavštívili :kol-32: , přitom recenze jsem na ní četl jen ty kladné ... tak nevím jestli se s tím mám chlubit :kol-28:

• Autor

Jsme trošku vybíraví na jídlo,ale děcka čínu nikdy neodmítnou.Navíc porce takové,že i já jsem měl problémy to sníst a to mám skoro 2 metry a cena též ok.Byli jsme i v restauraci Praha,na nějaké naše papání a dalo se to.

to jo, o těch porcích jsem to také četl, že mega :kol-47: . No co se týká Prahy, tam jsme byli v 2008 víceméně ze zvědavosti a už nikdy více ... pidi porcičky, drahé a chuťově průměr. Koneckonců nejsem v Bulharsku proto, abych tam jedl pseudočeská jídla, to raději vyzkouším jejich tradiční na které se vždy těším celý rok.

• Autor

A to je právě náš problém.Jsme zvyklí na domácí stravu,nebo jídla která známe,takže experimenty Bulharské kuchyně nejsou pro nás.Ale za ty léta už člověk ví co si má dát a co ne.

jasně, s menšíma děckama je to vždy složitější, lecos nejí

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.