Přejít na obsah

Klepnutí při otáčení volantu

ondrejkuci

Doporučené příspěvky

Zdravím osazenstvo, jsem jako majitel Felicie nezkušený a proto jdu sem za Vámi pro RADU!

Jde mi o to, že když otáčím volantem doleva, v jakémsi místě pootočení volantu mi "někde v levé části přední nápravy" klepne- je to cítit i když mám nohu na podlaze -že to jde z těchto míst.

Jde jen o jedno klepnutí, při natočení kol. Při průjezdu zatáčky nic necvaka ani neklepe(když volant vracím do rovné polohy, tak i zpět v tom klepne- v tom bodě. Opravdu jen při otočení volantu, i na místě..

Mám 1.6MPI   rok 1999 (najeto PRÝ 80 000) ABS,servo, při koupi byly vyměněny poloosy, spodní a rejdové čepy, Dále brzdové kotouče, destičky, geometrie je OK (jen co se týče přední nápravy) 

s výměnou těchto komponentů mám najeto asi 600-700km, nyní je to při každé jízdě cítit to klepnutí...  :-( poradí někdo?? má s tím někdo zkušenosti?

Díky za jakekoliv prispevky chlapi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na podvozku NIKDY neměň jen jednu půlku - vždycky obě strany, protože i když se zdá bejt dobrá, bude ta nevyměněná strana mít jinačí vlastnosti než ta nová - a auto se bude chovat jako blázen. Nakonec bys stejně tu druhou půlku musel dřív nebo pozdějc vyměnit taky - a byl bys v tý samý situaci, protože tu druhou půlku (vyměněnou o něco dřív) bys zase neměl ideálně stejnou s tím čerstvě měněným... I když se to zdá bejt drahý měnit obě strany naráz a jednu z nich zdánlivě zbytečně, tak zbytečný to není - už jenom proto, že auto zase pojede rovně bez nutný častý korekce směru a bude celkově klidnější...

Odkaz ke komentáři

Díky, jasný chápu ;-)

JInak abych to tu někam posunul, dnes jsem mel konecne moznost se pod auto podivat a zjistili jsme ze rany jdou z rizeni samotnyho-kdyz se chytlo za tu tyč vedouci do leveho kola,tak mela trochu vůli, co si o tom myslite? prozatím to vypadá na hřeben řízení nebo...?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...