JanSuperb Vloženo 14. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2013 Ahojte vim ze to neni skodovka ale je to koncern tak snad to prezijete!! stalo se uz nekomu z vas ze se na predni naprave vozu VW Sharan 1.9 PD 85kw roztahly brzdove trmeny tak ze desky dosedaly na kotouc jen v horni casti a ve spodni odstavaly? dnes jsem delal vymenu kotoucu a desek na predni naprave a zjistil jsem ze me desky nedosedaji jak maji a to ani pri prudkem brzdeni! na kotouci je viditelne ze brzdi jen prvni 2cm od okraje kotouce a po 2 km byly kotouce vrele. stalo se to nekomu z vas? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 14. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2013 Deska si musí sednout :-) Jak se zbrousi tak pak bude dosedat celá plocha neboj :-) Ono se ty dva CM zbrousi rychle na tech 12 celkovych :-) Nějak bych tomu nevěnoval pozornost pokdu ot netahne do strany při brždění atd... Chce to čas.. Nove kotouče a desky se zajíždějí přes 500km :-) A to jsem někde četl dokonce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaroslavZ Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 (editace) Já osobně bych určitě nečekal, než ti kotouče sednout. Je tam někde problém, pokud se ti po 2 km začnout tak hřát kotouče, máš to špatně dané, přidírá se ti váleček, nebo nejde rovno. Takto odrovnáš kotouče. Desky musí jít i když jsou rovné rovno na kotouč celou plochou, nebude to brzdit hned dobře, ale nemělo by se v žádném případě stát, že ti v určitém místě někde zfialový kotouč, ne tak pouze na 2cm, takto ty kotouče odrovnáš. Já osobně neuznávám nějaké zajíždění kotoučů, prostě musí hned z kraje sedět celá plocha brzdové desky na kotouči. Je nesmysl čekat, až se ti deska sjede a bude na jedné straně široká a na druhé tenčí. Na nových autech nejsou kotouče vůbec sedlé, brzdy jsou zvadlé, neobroušené, hlavně služební dostávají hned z kraje na 100% a nikdy se žádné kotouče nezajížděly. Tohle je "chytrý" tah výrobce, kterým se kryje proti případné reklamaci - nezajel jste kotouče a přepálil je. Můj názor je takový, že je tam někde chyba, pokud chceš dobré brzdy, musí deska jít rovno na kotouč i když je nová a kotouč také. Zkus se podívat jestli se třmen nevytáčí při brzdění, shoď kola a ať ti někdo šlape na brzdu a sleduj, co se děje se třmenem. Co tam máš za kotouče 300mm a tloušťka 26mm? Editováno: 11. Listopad 2013, autor: JaroslavZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.