Přejít na obsah

KRITICKE PROBLEMY S MOTOREM 1.8 20V

HonzaV

Doporučené příspěvky

Taky to zni docela logicky, a nemoh by to bejt jenom filtr? Ten je precejen levnejsi ;) Ja ho menil preventivne asi pred rokem.

No já ho mám novej asi před měsícem... Dával jsem ho po natankování levnýho benzínu a myslel jsem že v tom byl nějakej bordel... Po tomto natankování taky začalo dělat ( přesněji po vyjetí toho levnýho benzínu až na rezervu). Co stojí čerpadýlko?

-_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky to zni docela logicky, a nemoh by to bejt jenom filtr? Ten je precejen levnejsi ;) Ja ho menil preventivne asi pred rokem.

No já ho mám novej asi před měsícem... Dával jsem ho po natankování levnýho benzínu a myslel jsem že v tom byl nějakej bordel... Po tomto natankování taky začalo dělat ( přesněji po vyjetí toho levnýho benzínu až na rezervu). Co stojí čerpadýlko?

-_-

Ja uz se od levnejch benzinu drzim dal, ono staci ty sracky, co ma vetsina znackovejch pump. Zvlastni, ze cestou do Chorvatska mi to nalozenymu moc nejelo (plna od jedny nejmenovany znackovy) a jakmile sem vzal u Zahrebu plnou, auto najednou jelo jak z praku a rozhodne to nebylo tim, ze sem se u stejny pumpy byl vysrat ;) Cerpadlo netusim, nechci strasit, treba pomuze nekdo s Etkou, muj tip je tak 8000, je asi docela ranec, ale jen tipuju :(

Odkaz ke komentáři

-_-

Ja uz se od levnejch benzinu drzim dal, ono staci ty sracky, co ma vetsina znackovejch pump. Zvlastni, ze cestou do Chorvatska mi to nalozenymu moc nejelo (plna od jedny nejmenovany znackovy) a jakmile sem vzal u Zahrebu plnou, auto najednou jelo jak z praku a rozhodne to nebylo tim, ze sem se u stejny pumpy byl vysrat ;) Cerpadlo netusim, nechci strasit, treba pomuze nekdo s Etkou, muj tip je tak 8000, je asi docela ranec, ale jen tipuju :(

No je to děs s těma pumpama... Jestli bude nový do 10t, tak nový od nějakýho bandyty, co to krade těm lupičům ve škodovce to bude tak 2-3... Když to bude pálka, obrátím se na alternativního dodavatele z Vršovic! :-)

Odkaz ke komentáři

Tak ted volal servisák a přišel na jednu zajímavou věc... Hadička do jde z čerpadla má vycházet do pravýho úhlu přes kolínko, ale kolínko jsem tam prej neměl a ta hadička se po nasazení nějaký krytky na cerpadlo lámala nepřirozene a vlastně se škrtila... Když čerpadlo udělalo tak velikej tlak, že se do motoru dostalo nějaký palivo, tak auto vystřelilo jako blázen a po zařazení zase nejelo (logicky, protoze diky volnobehu pri razeni se spalilo palivo v motoru a zase pak nejakou dobu trvalo, nez cerpadlo pretlaci ten zlom) Kolinko uz tam dal a ted prej zjistil, ze jsou v hajzlu zap. kabely... Ty jsem sice menil, ale když uz jsem nevedel kam dal, tak jsem tam dal zas ty stary a ty novy jsou v kufru... :D

Odkaz ke komentáři

Ja se z toho po... Když tam dal to kolínko, tak se to zlepšilo, ale ještě to není ono... tak prej že tam dá ty nový kabely co mam v kufru a oni tam nejdou!!! Nejspu to origa (ty stojí asi 4400), ale prej spolehlivej ekvivalent od Tesly!!!! koukam na to... Dokud byly v kufru, byly docela spolehlivý! Takže další problémy - reklamovat kabely ( podotýkám že už od nich nemám krabici, ale jen paragon) a schánět jiný... A zítra ráno NUTNE potrebuju auto!!!!!!!!!!!!!!

Odkaz ke komentáři

Tak dalsi problem... Ty kabely co jsem mel v kufru tam prej proste nepatri ( i kdyz byly koupeny primo na ten motor a bylo to napsany i na ty krabici od vyrobce!!!) Ale je fakt, ze tam sly jak psovi pastva... No to by bylo jedno, ze tam uplne nepasovaly, ale uz jsem je tam mel a fungovaly... No jenze když je predchozi servisak mel venku, aby vymenil svicky, tak tak jeden z nich posral... No a nerekl mi to a dal mi je do kufru, jako by se nechumelilo... Takze kabely k ho*nu a zitra rano budou jiny... (snad a musim doufat, ze to je ta pricina)... Uz jsem z toho vazne na prasky!!!!!!!!! :angry::angry::angry:

Odkaz ke komentáři

Tak abych přidal zase něco já. Odpoledne mi přivezl bratranek svoji octu, jemu jsem půjčil Golfa aby měl čím jezdit a šel jsem na věc. Zatím jsem prohodil plasty od klabky po vz. filtr i s váhou. Podotýkám, že váhu jsem kupoval před pár měsíci novou. Jel jsem to projet a první zlepšení se rýsuje, v malých otáčkách to nepoškubává a jede jak má. To znamená, že má nová váha neni asi úplně vpořádku. Musim ještě počkat do rána aby auto pořádně vychladlo a zkusit běh studenýho motoru. Budu informovat. Ještě jsme s kamarádem zkoušeli jestli opravdu funguje proměnné časování sacích ventilůa to je v pořádku, takže další věc kterou mohu vyloučit. Uvidíme ráno.

Odkaz ke komentáři

Hele jak se dá prověřit to časování? Já už se pomalu připravuju na to, že až tam zítra dá ty nový kabely, tak že to stejně ještě nebude ono... Protože to bych to nesměl být já, aby se to zlepšilo!!! :D No i když v hlouby duše v to doufám... Už jsem se s tím snad natrápil dost, tak už by to na chvíli mohlo přestat, ne???

Odkaz ke komentáři

Tak ráno jsem to zkusil nastartovat a otáčky držely na 1100ot. a nekolísaly. Nechci dělat předčasný závěry, ale jestli to nakonec bylo tou váhou tak se snad poseru. Kdo by čekal, že je v prdeli nová součástka. Honzo to si piš, že nepolevim dokud to nevychytam do posledního detailu. Do práce jezdin na skůtru, tak až přijdu z práce to pořádně prověřim.

Odkaz ke komentáři

Ok, zkusím to, ale nevím, jestli to bude možný... Když jedu na dvojku a dám při 1000ot. plnej knedlík, tak mi to skoro chcípne... :D No i když teď už snad ne - to bylo asi kvůli tomu čerpadlu... Teď už je to údajně lepší a čeká se opět na nový kabely... A když to nepomůže, taky bych zkusil tu váhu ( i když ta moje vypadá ok )!

Odkaz ke komentáři

To HonzaV: Když jsi pasal, že máš vyměněný kabely, tak jsem nereagoval, ale teď je to jinak, může to být v nich.

Takže: na Formanovi mi to dělalo to samé, dal jsem novou lambdu, nechal seřídit zapalování, dokonce když jsem nemoh dojet z Olomouce (plný kufr zboží), tak jsem si nechal vytlouct katalyzátor v servisu v Toveři kde jsem se dokodrcal po přestávkách na zchládnutí. No a po vybouchání katu OK, jenže v tu chvíli mně nenapadlo, že mechanik se hrabal i v motoru a dotláčel zapalovací kabely...

Dojedu dom - 90km a pak zase to samé, cukání.., naštěstí už byla tma a otevřu kapotu a tam jiskření od kabelů ! Ve dne bych to přehlídl, no a po výměně kabelů dalších 30.000km bez problému.

Přál bych ti ať to máš taky jenom v kabelech <_<

Odkaz ke komentáři

Koukam u vsech se blyska na lepsi casy, to je fajn, i kdyz je to silena vonanie, proc na to clovek nemuze prijit hnedka, coz? No me to nakonec stalo (i to byla nakonec prevence) asi 9000-10000, ale auto je dle udaju mechanika uz v poradku. Tedka 3 krouzky na sani v prdeli + derava hadice od posilovace brzd, skvely.

Jinak k tem kabelum, koukam, ze s nima ma problemy strasne lidi. A ja je mam puvodni, osm let stary, 195000km, to snad abych to uz chystal vymenit taky :(

Drzim palce kluci -_-

P.S. a pry mi nekde syci vejfuk - origo servis vymenil stredovej dil a kontroloval to SPEI, opet to vypada na skvelou praci origo servisu. Uz tam fakt necham vymenit maximalne olej kvuli servisce, nebo rozvody, a budu u toho, aby mi tam nenalili jinej.

Editováno: , autor: krysarr
Odkaz ke komentáři

Tak pánové.............. Autí jede!!!!!!!!!!!

Stálo to 4200 a ještě pořádně nevím za co... 1000 práce, něco přes 2000 kabely, pak nějaký to kolínko k čerpadlu, filtr a zbytek nevím, ale ještě to sem dopíšu! Auto přebíral táta a říkal, že je to úplně něco jinýho. Už se těším, až to zítra projedu. Zážitky a poznatky z jízdy sem napíšu! Držím palce ostatním! -_-

Odkaz ke komentáři

Tak pánové.............. Autí jede!!!!!!!!!!!

Stálo to 4200 a ještě pořádně nevím za co... 1000 práce, něco přes 2000 kabely, pak nějaký to kolínko k čerpadlu, filtr a zbytek nevím, ale ještě to sem dopíšu! Auto přebíral táta a říkal, že je to úplně něco jinýho. Už se těším, až to zítra projedu. Zážitky a poznatky z jízdy sem napíšu! Držím palce ostatním! -_-

Tak to bylo v kabelech a v těch serepetičkách, už fakt OK ?!!! -_-

Odkaz ke komentáři

Tak jsem pánové taky 100% úspěšnej. Nakonec to byla opravdu ta podělaná váha, vydržela tam cca pět měsíců a je v háji. Zkusil jsem ji dát k bratránkovi do octy a úplně stejný problém. Takže stoprocentní jistota. Kdyby to člověk tušil, tak si ušetřím hodně starostí. Teď už jenom vyreklamovat, protože jsem ji kupoval přes kamarádův autoservis. Snad nebude žádný problém.

Tak přeju všem taky hodně úspěchů s hledáním závad na který je i diagnostika krátká. Ještě bych vás chtěl poprosit jestli by jste mi pro jistotu někdo neporadil přesný typ a číslo tý váhy na 1.8 20V plastové sání ať předejdu dalším možným problémům. Díkes

Odkaz ke komentáři

Tak už máme auto u sebe a nakonec to byla TAKY VÁHA!!! Podle všech měření byla ok, ale dali jsme jinou a naprosto v poho... Že jsme jí nezkusili dřív... Bohužel když s tím ten první servisák blbnul, tak při čištění nádrže to špatně složil a odešlo čerpadlo... No ale nakonec to bylo vlastně jen váhou... I ty kabely tam mám ty starý... No hlavně že jede!!!

Odkaz ke komentáři

zdravim vas,

kdyz to tady tak ctu tak abych zacal pomyslet na vymenu taky.

protoze to co popisujete mam skoro ten samej pru*er.pomalu do otacek a tvari se to jak zdechlina.ale v otackach to zene dobre. mam 1.6 55 r97.

ale uz jsem tady nekde popisoval jinej problem. v sekci motor

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=12943 .

a s tema servisama plne souhlasim...mam ty same ukusenosti.

5x jsem tam byl a vysledek- nic. a lamu si s tim hlavu.

pokud muzete poradit budu rad.... diky

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...