Přejít na obsah

potřebuji radu ( poloosy )

Karlos93

Doporučené příspěvky

Zdravičko měl bych dotaz dnes jsem měnil brzdové hadičky na obou dvou kolech a jak jsem měl zvednutý předek tak při zařazené rychlosti jsem normalně mohl točit s kolama a rovnou oběma, zkoušel jsem tam dat jedničku i dvojku a stejně nic. je tohle normální že to tak dělá nebo kde bych hledat zavadu? a při nastartovaném motoru mě to má snahu tahnout dopředu... před zimou jsem nechal vyměnit prasklou vnitřní manžetu a ted po zimě se mi vcucla dovnitř jako by tam nebylo žadne mazivo...

ještě jeden dotaz: při 90 se mi ozyvá takový divný zvuk od kol a mění se to při mirnem zatačení v pravo nebo i v levo...

diky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když máš zvednutej předek, zařazeno a točíš jedním kolem, diferenciál přenáší přes satelity moment na druhý kolo. Všimni si, že to druhý kolo se přitom točí OPAČNÝM SMĚREM. Jedině když máš jedno z předních kol zablokovaný, tak můžeš druhým kolem přes převodovku točit motorem. Je to běžná vlastnost diferenciálu. Abys mohl motorem točit i při obou zvednutejch kolech, musel bys mít SAMOSVORNEJ diferenciál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...