Červenec 1, 201411 r Autor Zajímavá trasa, sice to bude po okreskách, ale že bychom udělali dovolenou 3 moří? . Co jsem četl na ÚAMK,tak v Turecku se kupuje elektronická vigneta na poštách, benzinkách, navíc by mohla být i na hranicích. Má stát 5TL a nabít se dá prý nejméně na 30 TL. No uvidím, bude to velké překvapení. . Dost nemile mě překvapila cena pohonných hmot v Turecku.... plus dosažitelnost LPG dle ÚAMK je téměř 0, pouze ve velkých centrech. Jelikož mám ověřený a nejoblíbenější routeplanner viamichelin.com, tak jsem zkusil nacpat tvou trasu do plánovače a prostě neexistuje. Několikrát jsem upřesňoval průjezdy, ale prostě tuhle trasu nee. Tak ti nevím jak to tam bude vypadat. Na michelina jsem se mohl vždy spolehnout .
Červenec 1, 201411 r japakto Miro? A kterou část to nezná? Jinak Dušane, nepsal jsi náhodou na orbíku, že letos skusíš Mičurin? Nebo to byl jiný Dušan? Ptám se že máš plánovač z Burgasu a ne z Careva, tak proto
Červenec 1, 201411 r Malto na orbíku to psal asi někdo jiný.Co se týče hranic BG-Řecko,tak snad žádné nejsou.Nebo se pletu?Oba dva státy jsou v EU.Burgas jsem dal do plánovače jako start,protože ještě přesně nevíme kde budem.Co se týká cesty,tak má Mirek možná pravdu.Jestli mu to na michelinu neukazuje,tak to opravdu může být cesta po Bulharském venkově s oslíkama,povozem atd. Tady jsem skusil cestu taky zadat a šlo to.http://www.mapy.cz/zakladni?planovani-trasy&x=26.6543673&y=41.6893486&z=6&rc=uLHXbw77o0u4cNfwkggEuHdpJwgZrW&rl=obec%20Burgas&rl=41%C2%B046%2718.264%22N%2C26%C2%B012%2733.516%22E&rl=obec%20Alexandroupoli&rp={%22criterion%22%3A%22fast%22}&ri=0
Červenec 1, 201411 r zkusil bych to i nalézt, co to bylo za Dušana, ale asi to teď s tím novým lookem na orbíku nebude jen tak
Červenec 1, 201411 r tak jsem to našel http://bulharsko.orbion.cz/diskuse/kdo-kdy-a-kam-jede-178827/?contributions-paginator-page=2
Červenec 1, 201411 r To máš pravdu.Je to tam na prd.Jinak cestu jsem našel i na michelinu,tak snad se tam jet dá.http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31MzU1NTEwY05ESXVORGszTmpnPWNNamN1TkRjd01ETT0=&strDestLocid=31NDQ2Z2ExMGNOREF1T0RRNE5Eaz1jTWpVdU9EY3lNemM9&intItineraryType=1&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=false&dtmDeparture=01%2F07%2F2014&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6
Červenec 1, 201411 r ... no ale že jsme tě ještě neviděli na srazu přízemních letců a couralů a že už byly 4
Červenec 1, 201411 r Už jsem tam chtěl jet víckrát,ale nikdy nejsem doma.Letos jsem to minul o týden asi.Ted jsem se díval na satelitní snímky,tak pláže v Alexandroupoli jsou.Nic moc velkého,ale jsou.Napadlo mne jet až na Chalkidiky,tam by to bylo super asi,ale to už je i pro mne daleko.
Červenec 1, 201411 r Autor Neznalo to okresku mezi Bulharskem a Řeckem, pořád to cpalo cestu na Edirne a přes Turecko. Co jsem ale koukal na googlu, tak západně od alexandoupoli je nějaké jezero se zátokou, vesnice a silnice kousek od moře, tak jestli by nešlo koupání třeba tam. Oba státy jsou sice v EU, ale nejsou v Schengenu, tudíž tam hranice očekávej. Žádný volný průjezd. Jinak jsem lehce hledal nějaké info o Alexandroupoli a našel jsem jen cestopisy, kde je zmiňován jako přístav pro řecký "opuštěný" ostrov - ráj samotářů.
Červenec 1, 201411 r jinak Miro sorry, že ti tu pleteme občas off topic, ale je to v pokecu, tak snad mi to promineš . Koneckonců, je to dobré, ještě jsi ani nevyjel, a už máš dvě stránky vlákna, no super ne
Červenec 1, 201411 r Autor Martine úplně na pohodu. Je to přeci téma v lampárni ne? Jinak o té variantě cesty co psal dušan.k jsem nevěděl a trochu mě to navnadilo na poznávačku do řecka, ale chtělo by to na 2 dny, což mi asi doma kvůli slunci (ležení) neschválí, protože už jedeme 2-denní istanbul a nebylo by to opálení z dovolené tak kvalitní. Tak třeba pro příští roky, nebo jako spontánní výlet to klidně dopadne. Dušane prosím tě, Kde jsi kupoval dálniční vignetu do Turecka? A jací na tebe řidiči v Turecku udělali dojem? Máš přeci jenom osobní zkušenost.
Červenec 1, 201411 r no co pamatuju, tak doprava v Istanbulu masakr ... ale možná s odstupem času to popíše mírněji
Červenec 1, 201411 r Autor Nepředpokládám plynulý průjezd centrem, spíš mi jde o to, jak moc velká džungle tam je. Pro mě zatím největší řidičský zážitek byla sicílie, kde se místní nebáli blokovat silnici 2 hodiny, jen aby nemuseli na pláž o 200 metrů dál od baru. Nebo třeba zastavit u potravin, zastavit provoz v městečku na 15 minut, protože musí koupit kus sýra. Atd. ale musím přiznat, že je to hodně návykové, takže 3. den dovolené jsem přestal hledat místo k parkování a stál v 2, případně 3. podélně řadě jak umožnila situace.
Červenec 1, 201411 r no musím říci, že i já během mého výpadu do Turecka v centru Kirklareli, jsem zůstal bezradně stát před kruháčem a trpělivě čekal, až tam bude díra a stál jsem tam asi déle než bylo místním zdrávo, páč i voskovi s povozem za mnou došla trpělivost a práskl do koní a ne že mě jen předjel, ale nadrzo se vecpal do chaosu na kruháči . Tato událost definitivně rozhodla o tom, že se nebudeme pokoušet parkovat někde v centru , ale že to prostě jen projedeme, načež jsme na periferii našli obchoďák, s poloprázdným parkovištěm a zakotvili tam
Červenec 2, 201411 r Co se týká karty na dálnici,původně jsem nevěděl,že ani nějaká je.Dojel jsem k závorám u vězdu a hledal jsem,kde mi vyjede lístek jako třeba v Itálii a nenašel nic.tak jsem tam chvilku zmatkoval a pak na mě mává chlapík z přilehlé budovy asi 100 metrů od závor na levo at jdu tam.Nějak jsme se domluvili co potřebuji,ale on mi napsal na papírek nějakou sumu v eurech.Na to jsem mu potukal na čelo,chvilku tam něco brblal a nakonec to šlo i za polovinu.Hlavní problém tam asi byl,že se tam nedalo platit kartou a my žádné Turecké liry neměli.Druhý rok jak jsme jeli,tak jsme chtěli vybrat peníze z bankomatu někde před nájezdem na dálnici at si jen můžem dobít kartu a frčíme.Podle mne jsme to vybírali někde před městem Babaeski,protože žádný bankomat jsem dřív neviděl.Jde vidět po cestě po levé straně,tak jsme se otočili do protisměru a zastavili na parkoviště u něj.Manželka že zajde vybrat peníze a už jse ke mne hnali 2 vojáci se samopolama,bylo to u nějaké vojenské základny a že tam stát nemůžu.Chvilku mne buzerovali ,říkám že manželka šla vybrat jen peníze do bankomatu a že jedem dále.Ukázali kde mám auto zaparkovat a to muselo být zaparkované na centimetr přesně jak ukázali.Manželka mezi tím došla tak jsme stejně jeli.Bylo to spíš na zasmátí,než nebezpečbé,ale i to k cestování v neznámých končinách patří.U nájezdu na dálnici jsme dobyli kartu v již zminované budově a jeli dál.Co se týká ceny za dálnici,jedním směrem to stálo v přepočtu asi 5až6 eur.Doprava z BG hranic do Kirklareli nepotkáš moc aut,pak na dálnici pohoda,před Istanbulem to ale začne houstnout,já jako cizinec opatrně,ze zadu na mne troubí kamion,proč se vleču,ale pohoda.Přijedeš na platidla a šup,jsi v 14 milionevém městě je to trochu divočina,ale podruhé už jsem nebyl tak vyplašený jako poprvé.Samozřejmě,že to je ucpané,ale s tím se počítá.Na cestě z5 jak vyjíždíž ze sultanahmed je jedna křižovatka která jede do kříže a z obou směrů zelená a tam to je oravdu o hubu.Nevím ale kde budeš parkovat,tak neporadím.Cena za parking v pohodě.První rok jme parkovali kousek od mešit a cena už přesně nevím ale určitě mín nez 200kč za celý den,podruhé jsme parkovali trochu níž u moře a cena ješte nižší.Škoda,že jsme si nevzpoměli dříve.Kartu jem ti mohl půjčit a ty si jí jen dobýt. Upraveno Červenec 4, 201411 r od dusan.k
Červenec 4, 201411 r tak Miro, sice už si to nepřečteš, ale šťastnou cestu, žádné černé huby na přechodech, autí ať šlape a mooooc hezkou prosluněnou dovolenou v Primorsku . A nešetři informacema z cesty, tedy ceny LPG v Srbsku a BG a jiné postřehy z trasy ... však víš
Červenec 5, 201411 r Autor Vzdálený pozdrav z Primorska. Dojeli jsme v pořádku. Nyní se rozbalujeme po cestě. Bližší informace, co se dělo cestou se ozvu brzo.
Červenec 5, 201411 r Autor Tak něco málo k cestě. Po ranním vstávání a zkušeném rychlém balení jsme v 9.00 hod vyráželi v proklatý pátek směr Primorsko. Doufal jsem, že cesta proběhne v poklidu,s ohledem na vybraný termín počátku prázdnin. Předpokládaný nejhorší část cesty - rekonstruovanou D1 jsme zvádli téměř bez ztráty kytičky, kromě 5 minutového zdržení na 192 km z důvodu frézování vozovky a oprav. V 11:15 hod jsme překročily hranice České republiky na Slovensko. Zde bylo v plánu na Jurky v Malackách tankování. Loni stavěli v Malackách novou LPG benzinku, je hned u sjezdu. Cena LPG - 0.699 E, ze zvědavosti jsem dojel na Jurky, kde byla cena o 150 m dál 0.649 E. Doplnil jsem nádrž, předal jsem řízení a jeli jsme dále. Slovensko bez problému, Maďarsko dá se říci taktéž, kromě relativně desítek Tureckých aut. Provoz byl řídký, ale po loňských zkušenostech z Bački Vinogrady a tomu, že jsme to v pohodě stíhali, jsme na 173. km sjeli a jeli na Bački Vinogrady - dojezd v 16:00 hod. Zde bychom nestrávili ani minutu navíc, nebýt jednoho srba v Zástavě, který si povídal se svým zřejmě známým na celnici. Protože popojel k němu tak nešikovně, že pantáta nedosáhl na okénko a je zvyklý z pola, že ten předek je zatraceně krátkej, tak mu nepoznatelně ťuknul do koule. Srb nic nepoznal, celník jen vykřikl, ale říkal, že je to dobrý, tak jsem to neřešili. Až přišla pauza u Srbů. Koule ze zástavy obtisknutá ve značce s jasným podpisem a musel jsem to lehce provizorně rovnat. Jelikož loni byly informace, že ceny LPG směrem k Novému sadu od hranic klesají a my měli dostatek paliva, jeli jsme jako loni na čerpačku Daki Petr u Feketiče. Velké překvapení, protože Žedník v Subotici měl cenu 82.90 Din, Daki Petr měl 85.90 Din. Natankovali jsme a frčeli dál směr jih. Na každé mýtnici čekání cca. 15 minut. Musím k moři, takže pokračování snad večer ..........
Červenec 5, 201411 r Zde bylo v plánu na Jurky v Malackách tankování. Loni stavěli v Malackách novou LPG benzinku, je hned u sjezdu. Cena LPG - 0.699 E, ze zvědavosti jsem dojel na Jurky, kde byla cena o 150 m dál 0.649 E. no výstavba areálu niečo stála,tak cena PHM tomu tam aj zodpovedá...
Červenec 5, 201411 r říkal jsem si když jsem bral u Jurki loni při cestě na Balaton, jestli už za rok budu tankovat tam ... ale nebudu, páč pojedu v brzkých ranních hodinách a předpokládám, že tam není nonstop (myšleno u té nové)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.