Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

• Autor

Tak další hlášení bulharského zpravodaje.

Přišli platby z cesty.

Kurz eura - 28.05,-Kč

Jurky - Malacky - 0.649E/L - 18.25,-Kč

Daki Petr - Feketič- 85.90 Din/L - 20.70,-Kč

Blue Petrol - Pirot - 83.90 Din/L - 20.15,-Kč

Lukoil - Primorsko - 1.17 Leva/L - 16.80,-Kč

Pro zajímavost v Maďarsku cena LPG cca. 295-299 Forintů na litr.

Poplatky dálnice - měsíční Slovensko 420,-Kč

měsíční Maďarsko - 520,-Kč

Srbsko 177 + 58 + 80 = 315,-Kč jedna cesta

Bulharsko - měsíční 25 leva (měli jsme leva z loňska)

Šmudla spolkla za cestu 1710 km sem 154l  LPG za 2.930,-Kč, tedy spotřeba rovných 9l LPG na 100 km při obsazení 4 lidmi a plným kufrem.

Martine jestli vydržíš, tankuj až v Dragomanu, ušetříš významnou pětku. Cena LPG se zatím nezměnila, uvidím, co bude dále. Loni den před odjezdem natáhli cenu LPG v Bulharsku o 1.4 koruny na Litr.

jj, přesně to mě napadlo, že zkusím vydržet do Dragomanu, kdysi jsem tam tankoval na cestě domů, to bylo tehdy jak jim přestali jít karty a maník (známý čerpadláře) mě vezl Ladou Nivou k bankomatu do centra Dragomanu ... taky nezapomenutelný zážitek :smich:

tak Miro, jak válčíte? Už jste aspoň spálení? Fórekást máte naprosto úžasný i na další dny :kol-47:. Jak v Primorsku, je tam stále málo lidí? Na orbíku píší jak je všude prázdno ... a co u Zdravka, kolik je aut na place za barákem? Co Monty, už jsi ho spatřil?

post-3505-0-90229000-1404929861_thumb.jp

no Mira se nehlásí, tak čítám že asi propukla akce Istanbul :kol-28:

Na jak dlouho vůbec Mirek jel?

• Autor

Haló, haló Česko, hlásí se bulharský zpravodaj. 

Vzhledem k tragickému wifi u Zdravka, kdy jsem 4 dny pouze zkoušel jsem našel u ženiných rodičů v pokoji místo, kde jede stálá wifi a mám taky trochu času něco napsat. 

Pro začátek zaklepu, protože prozatimní počasí je fantazie. Dneska kolem 4 odpoledne to sice vypadalo na přeháňku, ale všechno bylo rozfoukáno. Montyho jsem ještě nepotkal, občas koukám, že mu zase přeparkovalo auto, ale o koho jde opravdu nevím. Ještě k počasí přes den kolem 30°C, přes noc to padá někam ke 20°C. Ani jedna přeháňka co jsme přijeli. Z výletů jsme uskutečnili Ravadimovo, kdy jedou jak po másle. Zase další nové stavbičky, upraveny stávající prostory a rozšiřují. Můžu říct, že těch 10 leva za vstup na hlavu stojí asi každý rok. :)

Ve středu přišla akce Istanbul. K tomu napíšu něco více až bude více klidu, protože teď na mě čeká 12-ti letá Metaxa a dvoulitr Zagorka. Zhruba napíšu, že velmi zajímavé, jsem rád že jsme tam byli, viděli, co viděli ale nevím jestli do těch končin ještě někdy zavítám.

K situaci v primorsku. Stále poloprázdnou. U Zdravka stojí na zahradě cca. 5 aut zákazníků, 2 odstavené plečky. Parkování je na pohodu. Dokonce se nechá bez větších problémů zaparkovat i v centru Primorska. Jinak nejvíce se zatím zalíbilo Amigo - taky spustili věrnostní akci Amigo Friend, kdy dostaneš kartičku se slevou 10% na další návštěvu, takže pro čechy ideální. Vyzkoušeli jsme i Afroditu, ale velké zklamání. Jídlo sice výborné, ale obsluha ani ne 4-, ale prostě tragédie za 5. Navíc se vystřídali 2 číšnice, tak jsme mysleli že to bude lepší. Ale čekat 15 minut jen taks prázdným půllitrem a když přijde, tak vezme pouze prázdné talíře a dalších 15 minut než přišla, ale to už jsme chtěli rovnou platit. Takže bez diškréce. Jinak dneska super vlny více než 2 metry, až jsme byli překvapeni za pouze žlutou vlajku.

Tak chlapci ahoj a snad zítra ulovím chvilku něco napsat.     

jo s tou wifi, to budete mít asi pokoje na stranu k severní pláži ne? To znám, mám to dokonce myslím jako fotku tuším z roku 2011, jak jsem měl noťas na tom štokrlátku a  seděl na zemi u dveří, páč to bylo jediné místo kde to jelo :kol-28: . A rok před tím, jsem dokonce vždy napsal story do texťáku, pak vylezl ven na lavečku před obchod, přihlásil se na fórum a copy, paste to vyřešilo :kol-28: .

Jinak ty bláho, máte týden za sebou :kol-32:  ... já ještě týden vydržet v hokně a nastane také cestovní horečka :crutch:

A s Amigem ti musím dát za pravdu, je to náš nejoblíbenější lokál už alespoň 3 roky, každý rok proložíme pár experimentama (Liška, Delfín nebo loni ta BG restauračka pod Zdravkem), ale tak z 60% pobytu chodíme vždy k Amigovi.

hele Miro a jak je to letos s komárama v Primorsku?

• Autor

Ahoj, jo máme pokoj na severní pláž a připojení tragédie. Minule jsem se sbalil a šel ven do auta a když jsme napsal celý elaborát o výletu do Istanbulu, tak jsem si to chtěl přečíst abych nepsal nějaké kraviny a vtipně jsem ve tmě místo šipky zmáčkl ( u lenova vedle šipek danou) rychlou klávesu !zpět! na minulou stránku a vše vesele zmizelo, tak jsem se nasral a napíšu to až najdu náladu. Jinak ceny LPG v Turecku cca. 27.30,-Kč/l. 

Aktuálně z Primorska, v sobotu odpoledne sprchlo, ale nic hrozného. Včera a dnes dá se říci azuro a přes 30°C. Voda čistá, průhledná. Vlajka převážně zelená, v případě větších vln, tak žlutá. Sem tam jsou štípalky, ale ne hejna, ale spíše samotářky. Panímáma viděla jednu malou bílu medůzku, ale já zatím nic nepotkal. Komáří jsou, ale neřekl bych, že to je nějak otravné. Sedíme každý večer na balkonku tak do půl 11 a nic co by se nedalo vydržet. Na noc máme puštěný raid do zásuvky a nějaké ranní pozůstatky od komárů nejsou. V sobotu nám taky komplet po týdnu vyměnili povlečení a dostali jsme i ručníky, takže ručníky jsou. Jelikož téměř každý den u Zdravka nakupujeme - pivko, vínko, nějaké ty dobroty, tak už máme vlastně ceny spíše smluvní, než ty psané na zboží. LPG zdražilo u Lukoilky na 1.19 Leva.

Takže se tam v čechách mějte, my si to nakonec ještě o den protáhli a plánovaný odjezd je v sobotu v 03:00 hod SEČ. 

jj, osušky, ručníky už také vím, Zdravko mi to potvrdil v mailu, že кърпа na pokoji bude :kol-28:  zkrátka "v pokoi mame vsihno-karpi tes....Zdravko" :kol-47:

jinak něco obdobného jsem také zažil, když si to napsal na fóru a pak dal odeslat a ono mezitím vypadla wifi. Od té doby, když mám nestabilní wifi, raději v texťáku příprava a pak jen copy paste a je vystaráno :kol-46: . Navíc mohu připisovat postupně, když mě třeba za hoďku dvě tři čtyři :kol-28: , ještě něco napadne. Co Monty, stále pan neznámý? :kol-32:

• Autor

Monty stále neznámý, nebo spíše už jsme viděli jedny čechy, co tu bydlí, ale dle indicií je připisuju k jinému vozidlu (asi fanoušci Abraháma) Jo a někdo z nich tu jednomu Bulharskému spolubydlícímu ukrad tyčku od slunečníku, protože tu běhal jak protržený a říkal, že jí nechal dole u zadních dveří do domu a někdo z čechů mu jí musel vzít, ale my máme slunečníky stále v autě, právě abychom předešli nějakým sporům. A soused pod pantátou říkal, že to vzali, ale protože to tam jen tak leželo a jim se hodila druhá tyčka, ale myslím, že se nepřiznali, ale nemám tušení jak to nakonec dopadlo.  

no s Montym jezdí jedni Brňáci, které tam dotáhl zase on. Ale jestli to jsou oni, to ti nepovím.

• Autor

No myslím, že včera přijeli jedni Vaši sousedi - 4kový Golf na plyn v Hradeckou RZ, o koho se ovšem jedná nevím, ale možná bydlí ve 4-lůžkovém pokoji pod námi. Jinak z čechů tu je Monty a 2 dvoji Brňáci. Jedni Superbem - fanoušci Abrháma a druhý 2dvojkou Octou v kombíku, ale vůbec nevím o koho jde. Myslím, že bydlí asi v předním vchodě, protože u nás v podkroví je jeden pokoj volný, v patře pod námi bydlí ty fanoušci Abrháma, jedni Bulhaři a myslím, že ty hradecký češi a v patře pod nimi je vchod do Zdravkova patra myslím. Kdo s kým kamarádí nebo přijel nevím. Jinak dneska opět slunečný perný den na pláži. Nejdříve azuro a zrcadlo, po obědě přišel vítr a malé vlny, ale slabota. Jezdíme nyní výlučně k Salsabaru, kam chodíme na polední odpočinek od slunce - 2 x pivko a 2 x koktejl pro ženy. Zjistili jsme, že jsme si vybrali nějako moc leva, ale to neva, kdyžtak zbydou na další rok. :) Jak je v čechách? Zbytek výletů nakonec pravděpodobně rušíme, kvůli nutnosti zlepšení absobity slunečního záření poloviny výpravy. Dneska Amigo a po předkrmu, pivech, lahvi vína, hlavním chodu jsme ve 4 lidech zaplatili závratných 60 leva. 

Tak užívejte práce v čechách, plňte přírůstek HDP za mně, já si za Vás ještě chvilku odpočinu. Z Bulharska zdraví Mirek s osádkou.  

tak to je fakt od tebe pěkné, já lítám jak hadr na holi, nevím jestli dříve na poradu, na mítink, nebo makat pro Němce, jsem tam sám, všichni řvou, že to chtějí hned, udělej, prověř, překontroluj, zjisti, zařiď ... ale ještě tři dny vydržet :kol-46: a pak ať si řvou :rtfm: , přijede po třech týdnech odpočatý svěží kolega, tak něco vydrží :kol-46: .

jj, ti dvojí Brňáci určo přijeli s Montym.

Píšeš jezdíte, to myslíš že jedete autem k Salsabaru?

jo jinak u nás se tak nějak polehounku dělá letněji, ale prý jen do soboty, pak má být zase chladněji ... jsem rád že odjedu

Mirku co ten Turecký výlet?Čekáme na zážítky.

musí to rozdýchat, když už to měl napsané a stiskem tlačítka to zrušil :kol-46: , nemůžeme riskovat trvalé znehodnocení jeho lenova :kol-28:

• Autor

JJ jezdíme autem. Může se to zdát, že jsme líný, ale pro osvětlení situace napíšu, že příslušenství na pláž pro nás - 2 x slunečník, 2 x plátěné prostěradlo plus osušky, termo taška s pitím (cca. 5-7 litrů), taška s křížovkami, knihami, mazáním proti slunci, ovocem, 1 velká nafukovačka, 1 menší nafukovačka. Kdoví, jestli jsem na něco nezapomněl. Prostě to leží celou dobu v autě a jsem asi línej to tahat v rukách každý den cca. kilometr na pláž. chodit někam na začátek, tak by to bylo jedno, ale Salza je někde za půlkou severní pláže. 

• Autor

Špatná zpráva z Bulharska. V noci na dnešek přišel do Primorska přívalový déšť. Můžu popsat jako totální masakr a divočinu. Před půlnocí začal deštník, který s změnil v pěkný přívalák a vydržel do teď, kdy teda jen vlažně prší, ale vypadá to na celý den. Jak jsem psal, bydlíme v podkrovních apartmánech. Takže v noci zalígrovat všechny dveře a ráno překvapení. Vytopeni od balkonu, od vchodových dveří (teklo průlezem na střechu na chodbu a nám do pokoje), stropem - krásná mokrá kola, která se u pantáty v apartmánu změnila v krápníky, kdy maj na posteli lavor, abych chytali vodu. Když šli ráno rodiče nakupovat, tak Zdravko volal katastrofa, katastrofa. Někdo prý pro jistotu nechal otevřené v jednom apartmánu okno, takže má veselo a to se nebyl ještě podívat u nás. My se zatím nevzdáváme, ale necháme situaci vyplynout. Odjet můžeme prakticky ihned, ale moc se nám do Čech zatím nechce. 

• Autor

Tak chlapci vzhledem ke vzniklé situaci se pustím opět do lehkého Tureckého cestopisu.

Plán byl v celku jednoduchý. Přes booking.com jsme měli zamluvený hotel v historické části Istanbulu, kdy google tam ještě nebyl, tak jsem musel trasu nestudovat postaru z vrchu bez detailů a dle všech zjištěných informací měla cesta jít na pohodu, kdy kolem hotelu měli být jednosměrky, ale mělo jít. Protože jsme měli na Istanbul 2 dny, tak jsme na odjezdu nechvátali a odjeli v 9 hodin místního času směr Malko Tarnovo. Bohužel už na začátku zklamal kamarád michelin, kdy mě poslal směr Tsarevo po silnici 99 až na hranice. V mapě jsem našel cestu přes Visitzu - malá zajížďka a přes Kraymorii - velká zajížďka. No protože jsem nemohl u Zdravka sehnat internet, tak jsem to už neprojížděl a věřil michelinu. Bohužel silnice, které mi michelin našel existují, ale nejedná se o silnici 2. třídy, jak je značená, ale spíš 2. obtížnosti pro offroad auta. Neskutečná masáž - skoro 50 km na hranice od Tsareva krokem, případně místy i 30km/hod přes díry a výmoly velikosti a hloubky velkého melounu. Po téměř 2 hodinách jsme dorazily na hranice. Na bulharské straně chtěli jen zkontrolovat platnost vignety, koukli do pasů a nazdar. Na turecké trochu chaos. Nikde není značen postup prohlídky, takže jsme si nebyly jisti co a jak. No nakonec kvůli frontě na registraci vozidel jsme na hranicích strávili přes hodinu. Poté nájezd na přivaděč k dálnici. Krásná široká silnice. Na hranicích je pošta, ale dle slečny vignety neee. Prý v Kilklareli, ale protože jsme byli pěkně rozjetí a nechtěl jsem bloudit po městě, rozhodl jsem se jí koupit až na příjezdu na dálnici. Na sjezdu jsem před bránou odstavil auto a šel do budlíku nedaleko vyřídit vignetu. Úplně na pohodu, dostal jsem samolepku na čelní okno s návodem na instalaci, která je registrována na naše auto - vigneta 5 TL, nejmenší dobití 30 TL. Vrátil jsem se zpět a mohli jsme vyrazit do Istanbulu, Dálnice velmi slušná, nejdříve 3 proudy v každém směru, poté 2 proudy. V Istanbulu trochu čekání před mýtnicí, ale nic velkého. Pak dle dobrého značení do staré čtvrti, kde ovšem kvalitní přehledné značení skončilo a my blbě zahli. Zastavil jsem u jednoho taxíka a zeptal se ho, kde je adresa hotelu (měl jsem vytištěno pro jistotu i v Turečtině), kdy mi řekl, že přesně neví, ale navedl mě docela správně. Dojeli jsme do staré čtvrti, kde kromě jednosměrek maj přes den vytažené ze země železné kužele, aby tam nejezdili auta, takže jsem auto musel odstavit kus od hotelu a vyslal jsem zbytek posádky najít hotel. 2 telefony, kdy mi říkali kudy a jak, jenže chyba lávky. No skončilo to skoro hodinou jízdy po uličkách istanbulu, než jsme se zase sešli. Přitom jsem našel i pěkné parkování asi za 40 TL, hlídané, kousek od pobřeží bosporu a asi 1 km od hotelu. Takže zaparkovat, zaplatit a bylo skoro 6 večer. Vyrazili jsme do města na kus žvance a podívat se do Grand bazaaru. Nevím proč, nebo z čeho jsem byl zblblý, ale myslel jsem, že bazaar jede do noci. Chyba lávky, zavírají v 19:00 hod. Takže sice najedení, ale bazaar zavřený, tak jsme ho museli přesunout do dalšího dne. Udělali sme si takovou pěknou procházku pro okolí - je tam asi 5 mešit, kdy 4 jsou obestavěny lešením, kdy jsme byly z bordelu, špíny a zápachu istanbulu dost znechucení. Největší zážitek prvního dne byl - Muslimka zahalená v burce sedící na chodníku v ruce mimino, ňadro vyvalené ven, kdy krmila a druhou ruku nataženou pro nějakej peníz. No kultura největší, to nepočítám další rodinky, kdy všichni sedí na chodníku a nejmladší dítě posílají s nataženou rukou žebrat a sami tam téměř pláčou, že nemaj co do huby. Prostě verbež. No po těchto prožitcích jsme šli radši na hotel a dali šlofík. Ráno skromná snídaně v hotelu a protože checkout byl až na poledne, chtěli jsme toho více stihnout než budeme muset vyndat věci z hotelu a táhnout se s nimi k pobřeží. No Modrá Mešita - asi největší a nejhezčí zážitek z Istanbulu, pak Hagia Sofia - v rekonstrukci, ale dýchne tam na člověka historie. Pak jsme chtěli také na Topkapi palác, ale měli jsme málo času do checkoutu a taky chtěli kolem 50 TL na jednoho za vstup, což jsme řekli, že se nám moc nechce. Prošli jsme tedy kolem pobřeží zpět k Modré Mešitě, kde jsme v restaurantu Grand Vezír ochutnali pravou tureckou kávu s tradiční přípravou a servírováním. Hodně chutné, zároveň energetická nakopávačka jako prase. Došli jsme do hotelu chvíli před 12, takže jeden WC, vrátit klíče, ukecat recepčního ať nám tam schová na chvíli věci, že seběhnem ještě grandbazaar a pojedem domů. Grand bazaar je fajné, historické, ale prostě tržnice. Mraky věcí, některé pěkné, některé méně, kolem 10 stánku zjistíte, že se všechno opakuje. Naháněči jsou děsní, nebo spíše nejsem typ člověka, který vyhledává tento druh obchodu. Takže jsme prošli tak 5 uliček (úseků), a šli jsme na hotel. Cestou ještě 2 x kebab na ochutnání a pak hurá k autu a domů. Protože jsem věděl, že Turecko na tankování z Bulharska nepřejedu, hledal jsem cestou nějakou benzínku. Vzhledem k tomu, že tomu není jako u nás, že každých 5 km je u dálnice benzina, tak jsou na úseku Kilklareli - Istanbul snad jen 3. Zastavil jsem teda u shellky, kde jsem vzal jen tak na dojetí do Primorska, protože cena myslím 2.79 TL za litr. Ve výsledku krásných 27.3,-Kč/l LPG. Zpátky hranice byly na pohodu, turecká strana do 10 minut, na bulharské byla povinná dezinfekce za 3 Eura, pak 2 zastávky u okýnka a tradá do Primorska. Zkusil jsem jet přes Visitzu - Po silnic č. 9 směr Burgas - krásná nová silnice, uhnul jsem na Visitzu, kde cesta žádná hitparáda až do Tsareva. No přijeli jsme kolem 6 večer do Primorska, dali večeři v amigu.

Turecko jsme zhodnotili, že jsme se tam rádi podívali, viděli Istanbul, ale asi nás tam opět nikdo nedostane, maximálně s někým novým, kdo by se tam chtěl podívat. Turci prasata prvního kalibru. Jestli si někdo připadá po příjezdu do Bulharska jako v takové české chudinské čtvrti, tak mu přeju večerní Istanbul a ihned změní názor. Jídlo dobré, ale že bych se z toho posadil na prdel určitě ne. To je asi vše, kdybych si na nějaký zážitek ještě vzpomněl, tak připíšu. 

No a najednou nám přestalo pršet, teda kromě stropu v pokoji rodičů. :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.