Publikováno Červen 24, 201411 r Zdravím Vás, vlastním Škoda Rapid 1.2MPI, ve kterém mám LPG systém Tartarini.Zatím mám najeto 50 000km a jsem velmi spokojen. Součástí instalace je i přimazávání ventilových sedel JLM.Vše fungovalo dobře.Jedna věc mne ale velmi překvapila. Doplňuji originál kapalinou JLM k tomu určenou a jen tak mne napadlo vyzkoušet si, jestli je ta kapalina hořlavá.Docela mne překvapilo, že hořlavá je a to docela slušně, cca jak nafta. Po pravdě mi to přijde docela HODNĚ nebezpečné mít cca 0,5l vpředu v motorovém prostoru, kde je velké riziko, že i při malé nehodě dojde k rozbití nádržky a k možného vzniku požáru.To se mi moc tedy nelíbí. Jaký na to máte názor Vy?Podíval jsem se na stránky Flashlube, kde píšou, ža ta jejich kapalina nehořlavá.Zkoušel to někdo?Pokud by byla, tak bych ji tam asi začal dávat. Myslíte, že jsem přehnaně opatrný?
Červen 29, 201411 r Těch klasifikací hořlavosti je víc. JLM píše o kategorii hořlavosti 4, což například v současné evropské klasifikaci znamená, že nejde o hořlavou kapalinu. Ale podle jiných klasifikací by to byla hořlavá kapalina. Tipuju, že Flashlube bude mít složení i vlastnosti podobné, základem bude frakce podobná naftě.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.