Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dobrý den, získal jsem od rodičů pěknou jedničkovou octavii a rozhodl jsem se ji trochu „vyšperkovat“. Teď jsem se zasekl při snižování podvozku a chtěl bych vás poprosit o radu. Dal jsem auto do servisu, který zatím nebudu jmenovat. Kde mi pán tvrdil, že mi výměnou pružin sníží podvozek o cca 35mm a že prý s tím má už zkušenosti. Když jsem si auto vyzvedl, mělo zadek níž o 50 nebo 60mm a předek mi přijde stejný.. možná je níž, ale tak maximálně o 10 nebo 20mm. Když jsem se s ním bavil, tak mi tvrdil, že mu prý sériové tlumiče v předu víc nedovolí. Je to pravda? A přijde vám v pořádku, že mi původně po telefonu tvrdil, že zadek není potřeba podkládat a já teď musím nechat udělat podložky a strávit s tím další čas a zbytečně platit další práci, která se mohla odbýt, když už byly pružiny sundané... nehledě na to, že asi dostávaj zadní tlumiče pěknej záhul? Můžu s tím teď vůbec jezdit? Dost mě to štve.. děkuju za odpovědi

Jedná se o pružiny H&R. Ještě dodám foto.

U starsiho auta je to loterie kdy menis jen perka. Zavisi to na spouste faktoru treba jako motor ,prislusenstvi a taky hlavne to jak stare jsou tlumice... Idealnim resenim je stavitko

• Autor

Tak koukal jsem na internet a tam je na každý motor jiný typ pružin.. tak si říkám jestli tam pružiny na sedan místo na kombíka nebo jestli tam nedal pružiny na jiné auto. Jedná se o verzi facelift. Ale netuším, jaký vliv by mohlo mít stáří vozu.. to by mě zajímalo. Nemá náhodou někdo stejné pružiny? 

hoď foto jak to vypadá v reálu

Na predni naprave muze snizeni branit stabilizator protoze je uchycen za rameno a muze se pak dotykat poloosy proto ma napr. rs stabik za tlumic ale to se jedna o extremni snizeni nevim o tom ze by pri snizeni o napr. -3cm byl problem. U tlumicu jde jeste o pur dorazy rs je ma napr kratsi protoze je o 1,5cm snizeny povozek ale opet bych v tom nevidel zasadni problem je to divne chce to hodit foto

• Autor

Podle krabice, ve které mi dal staré pružiny, by to měl být výrobce H&R a typ 29767-2

Před:

2013 07 24 16.55.15

Po:

2015 01 05 19.28.44

2015 01 03 15.40.15

Ještě to vyfotim líp.

Obrázku v tomto foru se to ani nepodobá.

Musím ještě dodat, že kola jsou o 15mm rozšířená podložkami. To to taky asi trochu zkreslí.

No idealni by bylo kdybys mel pruziny primo pro svou motorizaci a provedeni. Ono to nedelaj jen tak ;)

U výběru samostatných pružin od HR toho v servisu moc pokazit nemohl.Rozhodující pro výběr je povolené zatížení přední nápravy a jestli je to předokolka,nebo 4x4.

Jinak typ 29767-2 je vhodný pro přední náhon a povolené zatížení nápravy nad 910 kg.Typ 29767-1 je měkčí určen pro povolené zatížení do 910.Viz homologace.

http://www.dvsegmbh.info/PDF/einbau/12015/1468/29767.PDF

Typ 29768-1 je pro snížení cca 50mm a typ 29408-1 pro modely 4x4.

Originální ráfky by při snížení cca 30 mm by opravdu nikde drhnou neměly.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.