Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Já jen dodám.Minulý rok jak jsme jeli do BG,tak v Sofii jak se staví ten kruháč,tak jsme nikam nespěchaly a řekli si ,že odbočíme ne do leva,ale do prava.Podle diskuzí jsme se měli dostat na jižní obchvat Sofie.Bylo to tam celé rozkopané a nakonec jsme se napojili na dálnici,ale směrem do neznáma.Ukazatele byli na dálnici A6 a to jsem si řekl,že jedem asi špatně,tak jsem to otočil na prvním sjezdu a jel po starém osvědčeném severním obchvatu.Zajíždka byla dokupy tak 30km.Trošku Mirkovi závidím.Asi nejsem normální,ale když mi někdo řekne ,že jede na dovolenou do Řecka,Turecka,Chorvatska,nebo kdekoliv jinde,tak jim to přeju a jsem rád že si užijí,ale jak mi někdo řekne že jede do Bulharska,tak mu jen tiše závidím.Navíc když vím,že nám  to letos nevyjde.Je plno zemí o hodně pěknejších než je Bulharsko,ale mne to táhne pořád tam.Pěkně si to užijte Mirku.

Upraveno od dusan.k

Jedu 21.6. do Sozopolu. Já byl v BG 3x autem, ale naposled 2010. Ještě dotaz, sice se to už taky někde řešilo, ale pustěj nás Srbové na občanku?

jasan, jel jsem takto už 3x na občanku (a to nemám ani plasťák) a loni i dokonce dcera, ketrá ještě nemá 18 a taky v pohodě.

joo Bulharsko je krasa... taky se tam jeste nekdy ,,snad,, podivam... 

my bychom také rádi letos jeli, ale bohužel letos nám to fakt po osmi letech opravdu poprvé nevyjde :kol-26:

• Autor

Dušane díky, určitě užijeme, snad všechno klapne dobře.

Thomasek: zametu ti cestu :), jedem o 2 dny dříve. Srbsko jde na občanky, ale my jedem s pasama, kdyby nás náhodou chytla cestovatelská :)

... pravda, do Turecka by se na občanky netvářili :kol-28:

• 2 týdny později...
  • Autor

Tak pánové několik málo hodin do odjezdu. 

1) Nakonec jsem místo předpokládaných 75 pracovních hodin do dovolené udělat něco přes 100 :(, ale budiž, teď už ani jednu. :)

2) Dodělávky na autě hotové, klapka vyčištěna, provedeno základní nastavení a je pravda, že se chování auta zlepšilo. Olej vyměněn, 

3) Včera mě chytil nějaký moribundus s epesním průjmem. Mámina se moc netvářila, ale řekl jsem, že jedu, radši obseru každou benzinku cestou, než zůstat doma :), ale už se situace lepší, tak snad ráno už budu OK.

4) Předpokládaný odjezd jako loni cca. 9 hodin. Auto letos nabalím až ráno načisto, ne jako předchozí roky.

Tak se tu chlapci mějte, držte palce, ať to máme v poklidu a příští zprávy snad ze západního pobřeží Černého moře. :)

kurňa Miro, to jsi mi teda zkazil náladu :kol-26:

... ale ne, užijte si dovču, díval jsem se na fórekást a máte mít mezi 25-27°C, takže paráda ... takže šťastnou cestu a krásnou dovču :kol-47: a pozdravujte Zdravka (letos bohužel nepřijedeme)... ale hned bych jel taky :kol-26:

Mirku 2007, dáš vědět jak to vypadá na HU-SRB hranicích, ohledně těch imigrantů?

....šťastnou cestu :kol-47:

taktez se pripojuji, stastnou cestu... :kol-28:  a pozdravujte na severni plazi...

• Autor

Tak přímořský pozdrav z Primorska. Cesta proběhla až na pár detailů velmi pohodově. 

Pro Thomáska, ad 1) Hranice jel jsem zase přes Bački Vinogrady a hranice na pohodu, celníci na obou stranách chtěli od každého ukázat kufr od vozidla, ale jakmile jsem otevřel tu naší kramárnu, hned se ptal kama iděme. Po odpovědi Bulharsko se usmál a jeli jsme dál. Celní kontrola do 5 minut provedena. Mám ale pocit, že na Horgoši to muselo být horší, protože se mi při sjíždění na Bački Vinogrady zdálo, že v dáli vidím koncová světla aut v několika řadách a to značí jedině dlouhou frontu. No uvidíš, já mohu Bački vinogrady doporučit všema deseti. 

ad 2) Průjezd centrem Sofie. Ač jsme si asi všichni mysleli, že ten kruhový objezd na začátku již bude hotový, houbeles. Dělají tam dost zajímavou mimoúrovňovou křižovatku, takže jestli jsi Sofii centrem nikdy nejel, radši následuj navigaci po obchvatu. Na přímo tě to nepustí, musíš to objíždět a v centru se intezivně pracuje a dle mého jsou některé křižovatky tak trochu jinak :).

Ad 3) Nevím jestli jedeš také LPG, ale Malacky 0.559 E, Srbsko od 74.90 až 79.90 Din, Bulharsko 0.97-0.99 Leva, Tankovat se dá už na Kalotině, na tě první benzince pře Shellkou a případně nahoře v Dragomanu, ale u té zastrčené, berou karty, u té modrobílé u silnice karty neberou. 

Pro všechny, dneska bylo super počasí, slunce, cca. 27°C, voda chladnější, ale akorát včetně houpavých vlnek.

Ještě se vrátím k cestě.

ad 1) Odjezd cca. 8:45 z domova, kolem 11 hod tankování v Malackách, cca. 16:00 hod Bački Vonogrady, cca. 22 hod SEČ Kalotina a 4:50 hod SEČ doraz v Primorsku. Akorát jsme stihli východ slunce na Perle, takže poprvé natočen na tu novou kamerku a je to fajné. Pak pokec a procházka po pláži a kolem půl deváté ubytování u Zdravka. Čekací doby suma sumárum dohromady, všechny mýtnice v Srbsku a hraniční přechody 5 minut ať někecám tak maximálně 10.

ad 2) Nevím, jak to všechny ŘSD (ředitelství dálnic a silnic) chtějí stihnout, nebo jak to plánovali, ale nezávidím nikomu cestu v sezoně, případně jednu malou nehodu cestou. Do Budapešti na pohodu, ale M5 dále na Horgoš asi 5 místních omezení, Srbsko po celé cestě vícero omezení, Bulharsko od Sofie k nové dálnici několik omezení - průjezdy jedním pruhem, v protisměru, atd. Prostě děs běs. 

ad 3) Kousek za Gyorem se začali z pravé přední strany Šmudly ozývat nemilé pazvuky. Volant v klidu, v záběru ticho, neutrál rambajs, brždění motorem rambajs. No nedalo mi to, řekl jsem tátovi ať vyzkouší co nejvíce jízdních režimů a momentů, abych to mohl popsat mechanikovi. Tipoval jsem volnou brzdovou destičku. Zastavili jsme na svačinu, já vylez, kleknul k přednímu kolu a zkoušel kde co. Jak starej blbec jsem šel, vyndal klíč na kola a zkoušel jestli nejsou volné šrouby. No pro mé překvapení jsem všechny o čtvrt otáčky bez větší námahy utáhl. No stejně jsem volal mechošovi, popsal závadu, včetně jízdních režimů a bylo mi sděleno, že to nebude nic velkého. Že to tipuje na stabilizátory, nebo tyčky na přední nápravě a nic, co by nás ohrozilo. Řekl, že jsem udělal dobře s kontrolou dotažení kola a až se vrátím z dovči, že t celé pořešíme, ať upalujeme dál. No a obrovské rozzuzlení je, že po dotažení vše přestalo. Jen mi nejde do hlavy, že volant byl úplně bez vibrací a sebemenší reakce. No neřeším, vše zatím dobře dopadlo.

Už jsem říkal, že dneska bylo super počasí? Tak já valím na Šumenko. :)  Chlapci čau a já se zase ukážu. 

fotkyy fotkyyyy .. parada miro... uživejte a at vam přeje pooočo

Fandím, užívajte v pohode.

Super Miro, užívejte dovču a pozdravujte Zdravka

... nechci nic zakřiknout ... ale možná se to rýsuje :kol-28::kol-31:

Co malto se rýsuje?Bulharsko?Já už jsem to taky zvažoval,ale nemůžu přemluvit zbytek rodinky.Manželka má jen 4 dny dovolené,to znamená,že by si vzala volno čt,pá,po a ut.Museli by jsme vyjet ve středu po práci tak ve 14 hod,ve čtvrtek ráno by jsme tam byli a v noci z po na ut nazpátek.Boužel v naší rodině jsme jen já a dcera takový cestovatelé,manželka nechce jet,že to je uspěchané a 17 letý syn by nejel nikam nejlépe.Mirku jak to vypadá s turistama?Tak brzo tam z nás ještě nikdo nebyl,tak je už tam plno a Primorsko praská ve švech,nebo ještě na pohodu?

no, ja byl v primorsku pred 2 roky, konec cervence, ale ze by to tam praskalo ve svech.. samo, na plazich je hromada lidi, ale da se tam najit misto a pokud mas svoje auto, tak si muzes zajet kam chces a neni problem najit si svoji plaz... vecer na pohodu, dost hospod je tak poloplnych, na jidlo jsme necekali nikdy dele nez par minut, vsichni slusni, mili...

a jeste k tomu casu..mirek pise, vyjel v 9 rano a byl na miste v 5 rano.. to je 20 hodin +-..takze pokud ty vyjedes ve 14 hodin , tak prijedes do primorska nekde kolem 10. hodiny a to se nebavime o moznych zacpach, omezeni atd.... no a v neposledni rade.. kdo to odridi? troufas si byt cely den v praci, pak sednout do auta a ridit pres celou noc a jeste pulku dalsiho dne??Nehlede na to, ze po 20ti hodinach v aute budes znicenej jak Drazdany..

To radsi na otocku do chorvatska, nebo do italie...

Upraveno od JirkaBrno

jj, včera mi polovic řekla, že by strašně chtěla jet ... ale že sami dva ...tak jsem byl docela překvapen, páč každý rok to je tak , že jí spíše musím přemlouvat já, že ona vždycky že neví jak to dáme dohromady a že tam to je potřeba ještě platit a to je potřeba a ono .... navíc, celý rok mluvila, jak bude letos dovča s vnukem a že se nikam nejede (ale asi to bude tím že ho teď máme na týden u nás, tak jí nebude tak smutno  :kol-28: ) ... tak jí povídám, že mě rozhodně nemusí přemlouvat a kolikátého že vyrážíme?  :kol-28:  ... koneckonců mladá jde k nám do firmy na brigošku od půlky července, kdy jí konečně bude 18, až do konce prázdnin, takže ta bude mít o program postaráno (střídavě denní a noční dvanáctky) ... takže vlastně není co řešit ... no nic, jdu napsat Zdravkovi o rezervačku :kol-31:

:smich: A samolepku na zadné sklo : " Babka s dedkom - druhá mladosť."

hele.. sami dva.. nechcete me vzit s sebou??? jsem hodnej, ani o mně nebudete vědět.... :kol-28:

už pojedeme sami dva podruhé, takže se toho nebojím :kol-28: . Jinak už mám rezervačku potvrzenou :kol-31: .

sebou? No nevím, ty by jsi se už v Blavě ptal kdy už tam budeme :kol-98:

Mirku, dík za info, už jsme v Sozopolu. Cesta u mě vcelku na pohodu. V Sofii jsem jel hned prvním výjezdem na tý rozestavěný křižovatce vpravo (jinam mě to snad ani nepustilo), a hned na dalším kruháku, druhým výjezdem do centra (značeno). Pak furt rovně, po kostkách až k těm historickým budovám a zde jsem najel na bulvár Cara Osvoboditele, takže průjezd rychlý, asi na 20-25 minut. Jel jsem ale Sofii v jednu ráno. Jak píše Mirek, ze Sofie do Plovdivu asi šestkrát svedena doprava do jednohu pruhu v jednom směru, ale my jeli v noci tak v pohodě, ale za plnýho provozu nevím, nevím. Cesta Jablonec (odjezd v neděli v 7:30) - Sozopol (příjezd 7:00 BG času). Hranice: jel jsem přes Horgoš, páč dálnice v HU prázdná, Turcí téměř žádný, na Kalotině taky zdržení jen cca 5 minut. Jediný zdržení na mýtnici za Bělehradem, asi čtvrt hodky. Mýtnice placeny kartou, bez problémů, benzín nejlacinější v Srbsku.

super Thomasek :kol-47: . Ono Turci v tuto dobu moc nehrozí, ti budou migrovat později. Ale jinak díky za info i ohledně Sofie. Holt projedeme centrum trochu jinak než jsme zvyklí a jak jsem si slíbil, že to jednou takto udělám ... tak asi nastala ta správná chvíle. :kol-28:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.