Červenec 3, 201510 r Taky jsem nad tím uvažoval,že kdy to Mirkovi končí.Zítra tady za mnou do Itálie příjede žena,tentokrát bez dětí,tak jedem na den do Lido di jesolo a druhý den možná zmáknem Benátky.Pak už zas musím makat.
Červenec 3, 201510 r Přesně tak.Někdo by nejel takovou dálku kvůli dvou dnů,ale my jsme rádi i za ty dva dny.
Červenec 3, 201510 r ani nevíš jak ti rozumím ... u nás se to taky rýsuje asi na další nejkratší bulharský pobyt ... pouhý týden, ale prostě musíme vypadnout a vypnout, druhý týden chceme dobít baterky s naším Sebulou u nás doma a bez jeho rodičů
Červenec 3, 201510 r Autor Ahoj chlapci, jsem rád, že nepíšu nadarmo a víte, že dnes jsme ukončily pobyt u Zdravka a vyrazily domů. Je mi líto, že letošní cestopísek byl dosud dost chudý, ale pokusím se to v nejbližší době postupně napravit, dodat fotografie, zážitky, abych Maltu připravil na Primorsko 2015 . Jinak bleskově k cestě. Odjezd v cca. 2:20 hod SEČ z Primorska. Kdo zná, ví, že v 3:25 hod Primorského času se na STOPce u hotelu Arcadia při nájezdu z Igliky na 3ti Mart nestaví. Jo chlapci, bohužel chyba. Lehce jsem přibrzdil, proplul prázdnou křižovatkou a hned STOPka od místního příslušníka. Poslušně jsem zastavil a bleskově začal přemýšlet co a jak, Ale jelikož jsme zadeček Šmudly táhli po zemi (po nákupech domů) a příslušník odhadl to, že je min. 1500 km před námi, tak co jsem sotva stáhl okénko, že začneme vyjednávat, tak mávl rukou, popřál šťastnou cestu a my vystartovali. Protože jsme za celý pobyt odjeli jen 2 výlety, najeli na plnou 87 km, tak jsem netankoval, že doberu někde na půl cesty a pak v Dragomanu do plna. Nabrali jsme na lukoilce cca. 300 km od Primorska, v Dragomanu dorazili zbytek a v 8 SEČ ráno jsme byli v Kalotině připraveni na průjezd hranicemi. Hladký, jak dětská prdelka, do 5 minut jsme byli na silnici směr Niš. Sofie centrem 35 minut, trochu nám to kazily semafory s čekačkou 45-60s. Bělehrad kolem poledne průjezd 20 minut, kolem 14 - 14:30 hod jsme byly na Bački Vinogrady. Všechny mítnice v Srbsku styl - 1. na řadě. A od sjezdu Subotica - sever do nájezdu 173 km M5 celkem 35 minut včetně celní kontroly, otevření kufru a zpovědi co vezeme, odkud a kam. Kolem 17 hod Budapešť, průjezd čistý, cca. 19-19:20 hod tankování Malacky a 21:20 hod dojezd před dům. Cesta celý 19 hodin, z toho jsem koukal 17,5 jízda, zbytek pauzy na sváči, mámy cigárko, WC a protažení chrbátů. Cestovní průměr 95km/hod. Co bude zajímat Maltu, tak od Sofie jsou zatím na Trakyji asi 4 omezení. Předpokládám, že některá skončí, protože se jedná jen o frézování a ladění nového povrchu, jsou tam však také 2 rekonstrukce mostů, kdy je půlka dálnice zavřená, jezdí se jeden pruh nahoru a jeden dolů. Vzhledem ke stavu v jakém jsem dnes mosty viděl, myslím, že to může být kámen úrazu, dnes u jednoho byla 4 km kolona. Uvidíš. Pod Bělehradem také dochází k pracím na silnici, ale nic obrovského. Letos jsme cestou viděli jen jednu bouračku. Stala se bohužel v době, kdy jsme byly v Maďarsku u benzinky na svačině a najednou z prostor benzinky vyrazilo na majáky auto cestářů, (naším směrem cesty), 10 vteřin po něm kolem proletělo vozidlo policie, do minuty odtahovka, pak další vozidlo policie a než jsme dosvačili, tak další odtahovka. No předpověd byla jasná, ale naštěstí se stala nehoda asi 10 km v druhém směru a oni se jeli na sjezd otočit, takže mi profrčeli v klidném tempu kolem, kde se během té chvíle (15 min pátek odpoledně směr Budapešť) vytvořila kolona cca. 8 km. Cena LPG na lukoilce stále 0.99 Leva, cestou jsem viděl pokles na jedné myslím MO Petrol bylo dokonce 0.92 leva, v Dragomanu bylo 0.96. Aź budu mít chvíli dám sem screen z google maps, protože v Dragomanu je LPG čerpaček několik a tato je nonstop, bere karty a neremcaj. Takže doporučuju. Cena v Malackách na Jurky 0.559 E, na tté hned u sjezdu bylo 0:579, jestli jsem dobře zahlédl na Lamači 0.597E, ale to si nejsem jist. Srbsko je cenově od jihu na sever. Jih levnější 74.90-76.90 Din, Sever 78.90 (eko žednik, Daki Petr Feketič, až 79.90 Din) Nikde jsem cestou neviděl cenu před 80 Din za litr. Tak kluci dobrou, další postřehy a zprávy budu doplňovat jak bude čas.
Červenec 4, 201510 r super, Miro, je dobře že jste v klidu a v pořádku dorazili a ve velmi dobrém čase. Díky za podrobný popis. Co imigranti kolem SRB/HU hranic, děje se tam něco mimořádného?
Červenec 4, 201510 r Tak faj že jsi to zvládl v pohodě.S pokutou jsi měl štěstí.Já takové neměl před 14 dny na Slovensku někde před Bitčou.Předjížděl jsem auto v dědince,protože se vleklo jak snopel a za chvilku za mnou černý Golf combi s černými sklama a majáčky už byli zapnuté.Ani jsem si nevšiml,kde stál.Zastavili mě a že mi naměřili v obci 71 km/h a dál už to radši neměřili.Byl ale ochotný a navrhl pokutu 50 eček.Říkam mu,že jestli by to nešlo snížit a on že teda 40.Po zaplacení mě ještě upozornil at to moc neženu,že kolegové stojí o pár km dále.Tímto mu děkuji za upozornění,protože jinak bych tam asi platil podruhé. Upraveno Červenec 4, 201510 r od dusan.k
Červenec 6, 201510 r Na hranicích SRB-HU jsem nic mimořádného neviděl. Imigranti nikde.Jen mě potěšilo, že byly otevřeny průjezdy jak pro EU tak pro ostatní, čímž se průjezd odehrál do 5-ti minut
Červenec 6, 201510 r to bývá většinou, jenže ty turecký sračky se nacpou všude a zajména do pruhů EU ... je to spíše o dobře naplánovaném datu průjezdu
Červenec 7, 201510 r no slovensko je plne policajtu, my dneska jeli KOmarno- Brno a potkali jsme na SK 3 hlidky mobilni jak meri rovinky, takže malto, opatrně... vyplati se poslouchat slovenske radia ahlasi to skoro furt
Červenec 7, 201510 r pokud pojedeme, tak přes SK bude noční přejezd, takže jsem v klidu, navíc dálnici nejedu víc jak 125 tacho, kvůli spotřebě
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.