Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Taky jsem nad tím uvažoval,že kdy to Mirkovi končí.Zítra tady za mnou do Itálie příjede žena,tentokrát bez dětí,tak jedem na den do Lido di jesolo a druhý den možná zmáknem Benátky.Pak už zas musím makat.

Přesně tak.Někdo by nejel takovou dálku kvůli dvou dnů,ale my jsme rádi i za ty dva dny.

ani nevíš jak ti rozumím ... u nás se to taky rýsuje asi na další nejkratší bulharský pobyt ... pouhý týden, ale prostě musíme vypadnout a vypnout, druhý týden chceme dobít baterky s naším Sebulou u nás doma a bez jeho  rodičů :kol-46:

• Autor

Ahoj chlapci, jsem rád, že nepíšu nadarmo a víte, že dnes jsme ukončily pobyt u Zdravka a vyrazily domů. 

Je mi líto, že letošní cestopísek byl dosud dost chudý, ale pokusím se to v nejbližší době postupně napravit, dodat fotografie, zážitky, abych Maltu připravil na Primorsko 2015 :)

Jinak bleskově k cestě. Odjezd v cca. 2:20 hod SEČ z Primorska. Kdo zná, ví, že v 3:25 hod Primorského času se na STOPce u hotelu Arcadia při nájezdu z Igliky na 3ti Mart nestaví. Jo chlapci, bohužel chyba. Lehce jsem přibrzdil, proplul prázdnou křižovatkou a hned STOPka od místního příslušníka. Poslušně jsem zastavil a bleskově začal přemýšlet co a jak, Ale jelikož jsme zadeček Šmudly táhli po zemi (po nákupech domů) a příslušník odhadl to, že je min. 1500 km před námi, tak co jsem sotva stáhl okénko, že začneme vyjednávat, tak mávl rukou, popřál šťastnou cestu a my vystartovali. Protože jsme za celý pobyt odjeli jen 2 výlety, najeli na plnou 87 km, tak jsem netankoval, že doberu někde na půl cesty a pak v Dragomanu do plna. Nabrali jsme na lukoilce cca. 300 km od Primorska, v Dragomanu dorazili zbytek a v 8 SEČ ráno jsme byli v Kalotině připraveni na průjezd hranicemi. Hladký, jak dětská prdelka, do 5 minut jsme byli na silnici směr Niš. Sofie centrem 35 minut, trochu nám to kazily semafory s čekačkou 45-60s. Bělehrad kolem poledne průjezd 20 minut, kolem 14 - 14:30 hod jsme byly na Bački Vinogrady. Všechny mítnice v Srbsku styl - 1. na řadě. A od sjezdu Subotica - sever do nájezdu 173 km M5 celkem 35 minut včetně celní kontroly, otevření kufru a zpovědi co vezeme, odkud a kam. Kolem 17 hod Budapešť, průjezd čistý, cca. 19-19:20 hod tankování Malacky a 21:20 hod dojezd před dům. Cesta celý 19 hodin, z toho jsem koukal 17,5 jízda, zbytek pauzy na sváči, mámy cigárko, WC a protažení chrbátů. Cestovní průměr 95km/hod. 

Co bude zajímat Maltu, tak od Sofie jsou zatím na Trakyji asi 4 omezení. Předpokládám, že některá skončí, protože se jedná jen o frézování a ladění nového povrchu, jsou tam však také 2 rekonstrukce mostů, kdy je půlka dálnice zavřená, jezdí se jeden pruh nahoru a jeden dolů. Vzhledem ke stavu v jakém jsem dnes mosty viděl, myslím, že to může být kámen úrazu, dnes u jednoho byla 4 km kolona. Uvidíš. Pod Bělehradem také dochází k pracím na silnici, ale nic obrovského. 

Letos jsme cestou viděli jen jednu bouračku. Stala se bohužel v době, kdy jsme byly v Maďarsku u benzinky na svačině a najednou z prostor benzinky vyrazilo na majáky auto cestářů, (naším směrem cesty), 10 vteřin po něm kolem proletělo vozidlo policie, do minuty odtahovka, pak další vozidlo policie a než jsme dosvačili, tak další odtahovka. No předpověd byla jasná, ale naštěstí se stala nehoda asi 10 km v druhém směru a oni se jeli na sjezd otočit, takže mi profrčeli v klidném tempu kolem, kde se během té chvíle (15 min pátek odpoledně směr Budapešť) vytvořila kolona cca. 8 km. 

Cena LPG na lukoilce stále 0.99 Leva, cestou jsem viděl pokles na jedné myslím MO Petrol bylo dokonce 0.92 leva, v Dragomanu bylo 0.96. Aź budu mít chvíli dám sem screen z google maps, protože v Dragomanu je LPG čerpaček několik a tato je nonstop, bere karty a neremcaj. Takže doporučuju. Cena v Malackách na Jurky 0.559 E, na tté hned u sjezdu bylo 0:579, jestli jsem dobře zahlédl na Lamači 0.597E, ale to si nejsem jist. Srbsko je cenově od jihu na sever. Jih levnější 74.90-76.90 Din, Sever 78.90 (eko žednik, Daki Petr Feketič, až 79.90 Din) Nikde jsem cestou neviděl cenu před 80 Din za litr.

Tak kluci dobrou, další postřehy a zprávy budu doplňovat jak bude čas.  

super, Miro, je dobře že jste v klidu a v pořádku dorazili :kol-47: a ve velmi dobrém čase. Díky za podrobný popis. Co imigranti kolem SRB/HU hranic, děje se tam něco mimořádného?

Tak faj že jsi to zvládl v pohodě.S pokutou jsi měl štěstí.Já takové neměl před 14 dny na Slovensku někde před Bitčou.Předjížděl jsem auto v dědince,protože se vleklo jak snopel a za chvilku za mnou černý Golf combi s černými sklama a majáčky už byli zapnuté.Ani jsem si nevšiml,kde stál.Zastavili mě a že mi naměřili v obci 71 km/h a dál už to radši neměřili.Byl ale ochotný a navrhl pokutu 50 eček.Říkam mu,že jestli by to nešlo snížit a on že teda 40.Po zaplacení mě ještě upozornil at to moc neženu,že kolegové stojí o pár km dále.Tímto mu děkuji za upozornění,protože jinak bych tam asi platil podruhé.

Upraveno od dusan.k

Na hranicích SRB-HU jsem nic mimořádného neviděl. Imigranti nikde.Jen mě potěšilo, že byly otevřeny průjezdy jak pro EU tak pro ostatní, čímž se průjezd odehrál do 5-ti minut

to bývá většinou, jenže ty turecký sračky se nacpou všude a zajména do pruhů EU ... je to spíše o dobře naplánovaném datu průjezdu

no slovensko je plne policajtu, my dneska jeli KOmarno- Brno a potkali jsme na SK 3 hlidky mobilni jak meri rovinky, takže malto, opatrně... vyplati se poslouchat slovenske radia ahlasi to skoro furt

pokud pojedeme, tak přes SK bude noční přejezd, takže jsem v klidu, navíc dálnici nejedu víc jak 125 tacho, kvůli spotřebě

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.