Micak Vloženo 2. Červen 2015 Sdílet Vloženo 2. Červen 2015 Zdravím, Mám dotaz ohledně mého problému.Mám přes 3 roky Octavii, 1.8T, AGU, 1999.Již od koupě se projevovalo lehké cukání při přeřazení, občasné letmé pohupování v akceleraci při záběru do kopce a sem tam střelení do výfuku (občas, tak 2x až 3x do týdne, když člověk protáhnul 2ku).Nikdy jsem to nijak moc neřešil, vyměnily se svíčky, filtry, kontrola hadic, vyčištění klapky a auto jezdilo dál s lepším průběhem.Nedávno jsem si říkal, že vyčistím volnoběžnou hadici a ejhle - zjistil jsem, že zpětný ventil, co je přímo pod oknem na straně spolujezdce a má bránit tlaku od klapky při akceleraci, je otočený naopak (tj. při volnoběhu se uzavře; ventil u klapky je správně).Vyčistil jsem tedy klapku, ventil dal správným směrem, provedl základní nastavení. Ovšem volnoběh ne a ne klesnout pod 1000 ot./min. Ani po několika stovkách kilometrů se to nezlepšilo (někdy při jízdě i 1500 volnoběh). Tak mě napadlo ventil otočit zase opačně a motor okamžitě klesne na cca. 800 a běží hladce.Na forech jsem zjistil, že střílení do výfuku může souviset s poskočeným zubem na rozvodovém řemenu + pokud se rozvody neudělají pořádně, tak má i motor problémy s volnoběhem skrz rozladění polohy vačky a klikovky.Napadlo mě tedy, že ten, co to kdysi dělal, tak to zvrtal a otočením ventilu na volnoběžce donutil řídit volnoběh klapku at' si to ureguluje sama a zbavit se tak pochybností :-)Nemáte s tím zkušenosti - ppř. nevíte někdo, jak zjistil přes VAG správnost seřízení rozvodů ?Díky. D. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 2. Červen 2015 Sdílet Vloženo 2. Červen 2015 Napíchnout na VAG , ten řekne , jestli je chyba na snímači otáček , poku hlásí řj na snímači chybu, může být špatný snímač, ale i skočený rozvody o zub. TO bylo v mým případu, kdy jsem vyměnič čidlo vačky za nový a chyba pořád stejná, tak jsem přenastavil rozvody a chyba se ztratila. Bylo to o zub. Zkus vytočit při jízdě motor nad 5000 tis. otáček a při skočeným zubu by to mělo škubat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.